Pásový opar

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1308
11.5.11 18:07

Ahojky,
take patrim mezi stastlivce, kteri dostaly pasovy opar. Zjistila jsem to tuto sobotu. Mam 6mesicni dcerku, kterou plne kojim. Opar mam jen maly na boku, takze je stale zakryty, proto pevne doufam, ze mala nic nechytne. Po precteni teto diskuze jsem trosku klidnejsi. Vcera jsme mely jit na ockovani, ale radeji jsme to o 14dni odlozily. Tak nam drzte palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
18.6.12 12:14

Pásový opar

Ahojky holky, prosím o radu tchán má pásový opar, mám 2 mesicni holčičku muze ji nejak ohrozit? Četla sem ze je nebezpecná jen ta tekutina z tych puchýřku, vubec mu ji nedavam ani na ruky ani nechci aby ji treba daval dudlik atd. Ale mám strach očkovani začiname az v cervencu.
Dale se chcci zeptat jesli je normalni kdyz mi mala spi v noci aj 7-8 hod bez jidla? Dík za rady uz ted. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
18.6.12 12:19

Měla jsem pásová opar a doktorka mi řekla, že je infekční a k malým dětem nemám chodit ani náhodou…takže být tebou bych si dala velký pozor na tak malé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.6.12 12:23

Když jsem měla pásový opar, tak mě dr informoval o možném přenosu nemoci, hlavně z přímého kontaktu, nebo např používání stejných osušek atd… Když jsem byla s rodinou v jedné místnosti nikdo se odemě nenakazil, ale když je to jen tchán určitě bych neriskovala nic a radši kontakt na dobu léčení omezila na minimum ;)

Moje malá spala od necelých 2měs i 12hod v noci bez jídla a teď je z ní pořádnej cvalík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
18.6.12 12:57

Tak určitě může nakazit! Na to pozor. Půchýřky jsou sice nejvíc infekční, nicméně pediatr nám doporučoval izolaci od nemocného ještě 3 týdny po jejich zmizení. Hrozí totiž, že mimi by mohlo dostat plané neštovice a v tak malém věku je to riziko. Očkování tě v tom v nejbližší době stejně nezachrání, nebo nechápu jak jsi to s ním myslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
18.6.12 15:08

No vim ze mne ockovani nezachrani, ale myslela jesem to jako jen malou obranu ale vim ze proti tomu oparu a tem nestovicim to nema zadnej vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmmooo
17.7.12 00:14

pásák

Je to virové onemocnění, které zapříčiňuje i neštovice…pokud jedinec neštovice neměl a je oslabená jeho imunita, je tu velká pravděpodobnost, že může dostat neštovice. pokud neštovice měl, tak pásový opar. Když jste ale zdravý člověk bez zdravotních komplikací, není to pro vás nakažlivé. Nakažený by ale ve fázy, kdy mu praskají mokvající puchýřky měl být v karanténě nebo alespoň mít postižené místo zafačované sterilním suchým fáčem…

• Citovat
  • Upravit
5436
2.9.12 15:36

Pásový opar?

Ahoj holky,
ráno mi volala sestra, že se jí vyrazil pásový opar. Tedy už včera, ale že jde o to, zjistila až dnes. Byla u nás včera a ještě minulý pátek. Teď se mi na ruce od zápěstí směrem k loktu udělal červený flek cca 6×2cm. Jsou na něm čtyři pupínky či puchýřky, vypadají jako něco mezi štípancem a šlehnutím od kopřivy. Svědí. Podle toho, co jsem četla na netu, pokud by mě nakazila včera, tak by se to ještě neprojevilo, a minulý týden ještě nebyla infekční. Jinak je mi dobře. Mám trochu strach kvůli tomu, že jsem ve 21.tt. a 20měs. syn ještě neměl neštovice a koncem září se chystáme na dovolenou.
Myslíte, že by to mohl být pásový opar?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
2.9.12 16:10

Tak ja myslim, ze by to mel byt pasovy opar… synovec mel tohle za uchem a mel teploty a bylo mu zle, na pohotovosti mu rekli prave, ze plasi, ze je to stipanec, ale nakonec to byl pasovy opar :-( potira se to nejakou mastickou pro drivejsi zaschnuti, aby to nebylo infekcni - jinak na to lecba asi moc neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.9.12 17:58

Běž s tím k doktorovi, už jenom kuli tomu že si v tom, pro klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.9.12 08:33

Tak ono to do rána zmizelo :) Takže se asi budu jen sledovat, jestli se to neobjeví někde jinde. Mám spíš strach, aby malý nechytil ty neštovice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
4.9.12 12:11

Nechci ti do toho kecat je to tvoje vec ale v tomto stadiu teho.je docela riziko nekam jit na dovolenou, pokud to je mimo republiku. Pokud ti to zmizlo tak to nemusi byt problem pro synka, k doktorovi bys asi stejne mela, zeptat se ho aspon co delat kdyz ti malej prece jenom dostane ty neštovice, vim ze nestovice jsou pro tehotne dost nebezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.15 09:28

Manžel má pásový opar, má to fakt hodně moc, a taky i hodně na zádech, a jak spal vnoci tak to asi začlo praskat ty puchýřky a měl úplně mokré prostěradlo od toho, což samozřejmě vyperu, ale napadl mě dotaz - co když se někde já nevím - opře, a ta takutina tam zaschne a pak se toho místa někdo dotkne, dá se to přenést tímto způsobem na druhého člověka?

• Citovat
  • Upravit
848
2.9.15 10:39

Pokud se toho bude dotýkat někdo, kdo neprodělal plané neštovice, tak se nakazit může, stejně tak někdo, kdo je prodělal, ale má oslabenou imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
2.9.15 11:09

Ale vypráním to asi stejně nějak nejde zničit nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí