Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U doktora předpokládam byl. Jinak bych mmu absolutne dala všechno jen pro neho, ručník, osuška a věci bych prala asi taky zvlášt. Jesli máš decka a nemeli ješte neštovice, nebo uplne male mimčo tak proste izolace.
Prosím o radu,
dcerka (8 měsíců) má neštovice. Její babička s ní byla v kontaktu, když se začaly vysévat pupínky první den. Má sníženou imunitu. Máme se obávat pásového oparu? Něco jsem vygooglila, ale moc moudrá nejsem.
Díky
@Aries6 Já ho tedy po neštovicích kluka dostala.Ale žádný drámo to nebylo.Jen mě týden bolel zadek. Vždycky se to vyvrbí zrovna na šikovném místě:-)
@boball Děkuji za zkušenost. No ono u babičky by to asi nebylo moc dobré… ale v první chvíli mi to vůbec nedošlo. Snad to pravda nebude.
@Aries6 Pravidlem to určitě nebývá. Já na to dost trpím, měla jsem ho už kolikrát. Snad se tomu babička vyhne.Je to dost nepříjemné.
@boball Sakra, já myslela, že pásový opar je taky jen jednou… nebo to tak psaly na netu. No sama bych měla být na pozoru, taky tu imunitu nemám zrovna v pohodě… ![]()
A na netu jsem četla 7-14 dní inkubační doba. Měla jsi to tak nějak?
Ať si babička koupí vitamín B a užívá ho. Pokud už by se stalo a ona onemocněla, tak to dokáže podstatně zmírnit příznaky. Nepředejde, nevyléčí, ale pomůže.
@Aries6 myslím,že jsem to dostala tak po 14 dnech, co to měl malej.Plus ,minus.Je vidět, že na netu taky vždy nepíšou pravdu. Já to mívám, tak po třech, čtyřech letech.Ae je fakt, že větší flek, než je třeba pětikoruna jsem nikdy neměla.
Obnovuju diskuzi, prosim prosim o radu, aem na zacatku tehu 6tt a sestra mi dnes rano volaka, ze ma pasovy opar, kolem genitalii, v utery kdyz sme si prali do noveho sem ji dala pusu, a navsteve pouzila po ni wc, muzu to od ni chytnout, v utery jeste puchyrky nemela, jen pry bolestivou kuzi. moc dekuji za odpoved
Holky pomóóóóc - sedím v malé kanceláři ještě s jednou kolegyní a teď k nám přišel člověk, který má pásový opar. Vše jsem otřela dezinfekcí - kliky, stůl, ruce jsem si umyla, větráme…ale co dál? Mám doma tříleté dítko a fakt bych to nerada chytla. Dá se to nějak podchytit?
Taky zalezi kde ho mel. Nejvic infekcni je v dobe vysevu kdyz se delaji puchyre. Ja ho mela v 7tt na noze ( stehne)a nikdo ho odemne nechytl. Dokonce mi i muj trilety kluk sahal v den delani puchyru na to ( samozrejme jsem jeste nevedela, ze o co jde) a vsichni dobry. A kdybys to chytla nahodou ty a tvoje dite jeste nemelo nestovice, tak by od tebe chytil nestovice, to je stejny virus.ale nic se stat samozrejme nemusi ![]()
Příspěvek upraven 27.03.17 v 09:26
Když sem měla minulý rok pasovy opar, tak sem se ptala, jestli můžu někoho nakazit, tak říkala, že jen v případě, že bych přišla do kontaktu s někým, kdo má sníženou imunitu nebo neměl nestovice, jinak prý ne
tak nevím, je fakt, že sem se nijak neomezovala, byla v částem kontaktu s rodinou i přáteli a nikoho sem nenakazila.
@adula84 Na obličeji - u očí a pod čepicí zbytek…ale pro mě nepochopitelný, že někdo může jít ven - vyřizovat úřady, nakupovat…atd. s pásovým oparem ![]()
@Salorka No nemel by urcite… je to infekce urcite dolecit doma… je teda pravda, ze bohuzel dlouho potom zustavaju skvrny, ja mam doted videt a to jsem to mela loni v srpnu… ale proste ve fazy puchyru pokavad se to nevyhoji bych nechodila takhle trajdat no
@adula84 A tak myslíš, že by se nám to v kanclu mohlo vyhnout? Jen co přišel a řekl, že má pásový opar, otevřela jsem okno, nedotkla jsem se ničeho, na co sahal on. Když odešel vše jsem otřela dezinfekcí, ale jsem fakt nas..ná, to je taková bezohlednost…a to ještě šel nakupit…nepochopím…