Patchwork – baví vás?

• Fotoalbum (20)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1634
19.12.10 22:23

Já už ho mám rozdělanej asi tak přez rok,a šila jsem ho jenom po chvilkách. Tet jsem se k němu vrátila,protože mám zdravotní problémy,nemůžu sedět za mašinou,převážně ležím jenom v posteli,když nepočítám že se odpajdám na záchod a spátky :cry:
Co vám budu povídat,je to fakt titerná práce,a přibývá to pomalu,ale už se těším,až ten přehoz dokončím :mrgreen: Ale netěším se na tu fázi až budu dávat dohromady vrchní část- vatelín -spodní část,to mě fakt nebaví. Ten přehoz bzde totiž 2,2metrů na 3,5m :mrgreen: Mám totiž za manžela truhláře,tudíž máme atipicky velkou postel,a tudíž i velkej pžehoz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
7.1.11 04:50

tak já přidám jeden ze svých prvních výtvorů, je jich více-to je dárek, pro jednu holčinu, ale měla jsem je na sedačce, chodila kolem nich a ta žlutá-sluníčková mě doslova dobíjela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
7.1.11 04:53

jo je to technika skládaný patchwork, vypadá složitě, ale opak je pravdou, více se tam skládá a žehlí než šije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
12.1.11 19:00

Ze.janino, to je nadhera, moc se mi libi ten prvni polstarek docervena :palec:

Lesino, ta deka je super…

Ja jsem zatim usila maximalne polstarek a sedaky na zidlicky, ale ted jsem se ambiciozne vrhla na deku s Bellet. Ma polopaticke navody a ted se tam rozjizdi skola patchworku, kazdy den pulhodinova lekce. Vsem moc doporucuju…
 http://www.galeriemarina.cz/…inova-deka-1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17847
22.1.11 14:06

Vhodím se tam kochat, je to taková krása! Hlavně to prošití!!
Tohle je moje prvotina a prošitý to ještě není, chyb jak máku, ale PW se mi strašně líbí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
9.2.11 18:08

Lesina má taky patchworkářské stránky, mrkněte:
 www.kunhutky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
12.3.11 08:12

moje tvoření

asi před dvěmi lety jsem tu psala, že až jednou budu stará a ono to ani tak dlouho netrvalo a patchwork mě chytl, jak se patří. Ještě počátkem listopadu jsem podotýkám téměř nic neuměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
28.3.11 19:52

Anulko - nádhera.

Holky patchworkářky a nejen patchworkářky. Rozjíždíme akci Přátelský quilt. Podrobné informace najdete zde:
 http://www.kunhutky.cz/…rk/index.php?…

Návod jak květ vyrobit najdete zde:
http://www.kunhutky.cz/…rk/index.php?…

Pokud máte v okolí kamarádky, maminky, babičky prostě kohokoliv, kdo si troufne květ ušít, přidejte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
28.3.11 19:57

Anulko - učíš se šít sama nebo chodíš někam do kurzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
28.3.11 21:03

Sati máš SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JankaKofolka
8.9.12 14:42

Ahoj,
procházela jsem některé vaše fotky a jste fakt všechny šikulky :)
mamka miluje pw ale nemá na to čas, chtěla jsem se to naučit a udělat jí nějaký dáreček k Vánocům. Jenže jsem nikde nesehnala nějaký srozumitelný návod :/
poradily by jste my, jako absolutnímu začátečníkovi? :)
děkujuu

• Citovat
  • Upravit
20518
8.9.12 15:28
@JankaKofolka píše:
Ahoj,
procházela jsem některé vaše fotky a jste fakt všechny šikulky :)
mamka miluje pw ale nemá na to čas, chtěla jsem se to naučit a udělat jí nějaký dáreček k Vánocům. Jenže jsem nikde nesehnala nějaký srozumitelný návod :/
poradily by jste my, jako absolutnímu začátečníkovi? :)
děkujuu

Upřímně, ono to vypadá jednoduše, ale věř, že jsou to fígly, které je třeba umět. Říkám já, která se to učím, zdaleka to neumím.

Doporučuji knihy jako Patchwork šitý na stroji nebo Hrátky s patchworkem. Vysloveně pw se zabývá časopis Švadlenka http://www.svadlenka-magazine.com/, kde jsou i podrbné návody na jednotlivé modely.

Pokud jsi ale naprostá začátečnice, upřímně doporučuji kurz. Já se v pw patlala asi tři roky. A třeba jsem vůbec netušila, co mám dělat s takovýma základníma pomůckama, jako třeba řezák. Což mi připomíná, že pw je dost drahej koníček - bez těchhle pomůcek se ti to bude dělat o dost hůř. Teď od září začnu chodit zase.

Pokud bys ale echt nikam chodit nechtěla, stačí klasika čtverce podle vlastního návrhu a hlavně dostupných látek - natříhat podle šablony třeba z kartonu je jednoduché a vypadá to taky skvěle. Jen pamatuj na okraje cca 0,6 cm podle velikosti patky na tvém šicím stroji - aby bylo sešití všude stejné a čtvrece ti seděly. Ještě v mítě, kde se budou jednotlivé čtvrece v rozích sbíhat, doporučuju sešpendlit, aby se ti toto místo nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.9.12 15:32

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.9.12 15:34

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
8.9.12 16:42

Jájsem neodolala a koupila jsem si dvě knížky SVĚŽÍ PATCHWORK a KURZ PATCHWORKU-UMĚNÍ QUILTINGU. Švadlenka je taky dobrá, ale paní, co mě do patchworku zasvětila, tak několikrát, že šila podle švadlenky, tak se stalo, že se nedařilo, přesto, že se držela návodu. Jinak moje výtvory mám tady http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat