Patnáctiletá a brigáda, stíhájí to vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9042
3.11.25 20:00

Zcela upřímně. Nebyla bych ani trochu nadšená, kdyby nějaký strýc zasahoval, kde nemá. Ať se aktivně angažuje na svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
4.11.25 06:20
@Anonymní píše: Více

Tohle všechno se dá naučit přece az v dospělosti. Neříkám brigády vůbec, ale během školního roku pravidelně za mě ne. Naše děti budou zřejmě pracovat do smrti, fakt nevidím důvod, aby to začalo pro ně uz v 15 letech. Za nás vůbec nic takového nebylo, že by nekdo chodil pracovat už na střední. Brigádu jsem si našla až na VŠ, pravidelnou i v týdnu a úplně to stačilo. Pracovní návyky mam dobré dosud :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
4.11.25 09:27
@Kelsey1 píše: Více

není to nějaký strýc, ale vlastný strýc a se souhlasem a zájmem VŠECH stran, pokud o to sama holka takto stojí, tak je to super, zřejmě jde o hodně cílevědomou holku, studijní typ… nestudijní typ by se na to vykvákl první měsíc ;) a je to stav Nyní, určitě to začlo pozvolna.. náhodou v tomto případě to pro ni může být velmi stimulující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.11.25 09:46

@Fazulina A co když to dítě chce jít na brigádu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.11.25 09:48

@Lucy75 A dávat mu za to finanční hodnocení? Pokud to dobře chápu, tak to dítě za to má odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
4.11.25 09:50
@Lucy75 píše: Více

tak pokud za to může dostat měsíčně až 5tis., tak hádám, že to bere jako brigádu a jen tak se na to nevykvákne…jak moc ji to samotnou baví, je otázkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
4.11.25 09:52

@Snopy123 ty nedáváš neteřím/synovcům peníze? pokud by to bylo po vzájemné dohodě a holka o to vážně stála a plnila ta zadání ráda, tak klidně.. vůbec by mi to od bráchy/ségry nevadilo, spíš naopak… málokdo má s neteři a synovci takto úzký vztah/kontakt..
rozhodně je to pro tu holku lepší jak stát u pásu v intelektuálně extrémně nepodnětném prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9042
4.11.25 09:59

@Lucy75 Nesdílím tvé nadšení. Ale každý s každým souhlasit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.11.25 09:59

@Lucy75 Ne, a ani bych to po nich nechtěla. Debaty viz téma vedou s tetou, strejdou dle jejich zájmu a vztahu i bez finanční odměny.
Brigádu mají třeba u manžela, kde plní normálně zakázku, která má nějaký obsah a kterou pak posouvají dál.
Brigáda nemusí být za mě nutně někde ve skladu nebo smažit hambáče.

Ale beru, že to má každý jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
4.11.25 10:10
@Keyllah píše: Více

A co jí to reálně dá do života další. Jestli je to opravdu o tom, že jí strýc učí přeprodávat věci z Číny. A dává jí peníze za to, že subjektivně hodnotí vypracování jím zadaných úkolů. Pán tady v podstatě popisuje knihu Bohatý táta, chudý táta v praxi. A celé to na mě působí, že si na neteři zkouší jestli to bude takto opravdu fungovat. A vzhledem k tomu, že sám autor této knihy je zadlužený na tři životy dopředu. Tak bych se na místě rodičů té slečny bála, že jí strýc akorát vymeje mozek. Naučí jí, že normální práce smrdí. A holka se na těchto pofiderních základech dopracuje akorát k tomu, že se na nějakém projektu po uši zadluží ještě na střední škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.25 11:54
@martula78 píše: Více

Podle mě je najít si brigádu už i v tomhle věku důležité. Já byla přes týden na intru a víkendy dělala v restauraci. Známky jsem měla velmi dobré. Teď mám za sebou vysokou školu a v zaměstnání si vždy vážili mých pracovních zkušeností ať už to bylo cokoli. Dokonce mi pomohlo v mé první „vážnější“ brigádě to, že viděli podle mého životopisu, že jsem pracovitá a hlavně že mám hodně zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
4.11.25 12:07

5tis. měsíčně? :think: tobě jako rodiči by to takto vyhovovalo? když by bezdětný strýc dával tvému dítku až 5tis. za plnění něčeho, čemu ty úplně nerozumíš, učil tvé dítko něčemu, nad čím nemáš kontrolu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1624
4.11.25 14:30
@Karinkas píše: Více

To si trošku pletete, kdybych ji učil podle vizí tohoto člověka tak by pro mě musela pracovat zadarmo.
Navíc mi to nepříjde subjektivní hodnocení, snažím se být maximálně objektivní. Odměna není za to co vytvoří - tedy na jakou stranu se přikloní - ale jak k tomu přistoupí, tedy většinou pečlivost, organizovanost a snaha přijít věci na kloub.

Však řekneme si to za pár let, zda mělo úspěch, ale chci pro ni lepší start než jsem měl já nebo mí rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
4.11.25 14:52

Zas na druhou stranu - málo co bylo pro další studium tak motivační jako ubíjející práce u pásu, navíc ještě s šéfem, co vnímal každého s IQ vyšším než houpací kůň jako zločince, s kterým by se mělo zatočit. Děkuji Michelským pekárnám za nevšední zážitek a byla-li by ta možnost, s radostí ho dopřeju na 14 dní svým dětem i dneska. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
4.11.25 14:54

@Jeremi :mrgreen: jistě, v létě proč ne… Já se tak rozhodla o prázdninách ve 14 u pásu v čokoládovně, že se radši vážně budu učit, než tohle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin