Pauza ve vztahu, když máme dítě?

Anonymní
22.2.22 21:34

Pauza ve vztahu, když máme dítě?

Zdravím, řeším s partnerem poslední dobou jakousi krizi, kdy se neustále hádáme, byť je to kvůli úplným hloupostem, začíná mi na něm spousta věcí vadit, jemu na mně taky a negativně se to podepisuje na našem vztahu. Už několikrát jsem přemýšlela nad nějakou pauzou, abychom si od sebe trochu odpočinuli, uvědomili si co vlastně chceme atd. jenže problém je ten že máme 9 měsíční miminko a není asi úplně možnost jít bydlet sama, takže taková pauza by musela probíhat při společném soužití. A já bych se chtěla zeptat, zda s tím ideálně nemáte někdo zkušenost nebo alespoň bych chtěla znát vaše názory, jak to případně udělat. Napadlo mě jen, že po nějakou dobu bychom spolu netrávili volný čas, když bude partner v práci, tak si nepsat, nevolat, když přijde domů tak komunikovat jen o důležitých věcech, jinak by si každý dělal co chce, teda kromě hledání nových protějšků, to bychom to rovnou mohli zabalit a to samozřejmě nechci. Jinak nevím, jak taková pauza probíhá, proto mě zajímají vaše názory. Díky moc všem za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36155
22.2.22 21:40

A není lepší vyhledat pomoc obdornika a chodit na terapie a na vztahu pracovat? S 9 měsíčním batoletem si dělat co chci je poněkud zvláštní úvaha. On si bude dělat co chce a ty budeš doma s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.22 21:43

My si zrovna takovou pauzu dáváme, akorát se přítel odstěhoval a jezdí za malým každý večer. Zůstat spolu bydlet podle mě není dobrý nápad, protože to, co tě štve teď, tě bude štvát i dál.

• Citovat
  • Upravit
500
22.2.22 21:44
@JancaS84 píše:
A není lepší vyhledat pomoc obdornika a chodit na terapie a na vztahu pracovat? S 9 měsíčním batoletem si dělat co chci je poněkud zvláštní úvaha. On si bude dělat co chce a ty budeš doma s dítětem.

Naprosto souhlasím s Jančou. Párová terapie se mi zdá jako nejlepší řešení.
A taky si myslím, že taková pauza při vzájemném soužití jen vyvolá to, že budete jeden druhému vadit ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.2.22 21:46

To mi prijde jako blbej napad. Bud bezte do terapie a zkuste to s nekym tretim probrat, nebo zkuste jit si z oci treba jen na 14 dní. Nemůžeš si dat nekde malou dovolenou, jet k rodicum, tchánum, kámošce? Ignorovat se ve společné domácnosti, to mi jako reseni čehokoliv neprijde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.22 21:49
@JancaS84 píše:

To mě taky napadlo, ale nevím co by na to řekl partner… Můžu mu to zkusit navrhnout. No tím „dělat si co chci“ jsem myslela, že si bude trávit svůj čas po svém bez ohledu na mě… Protože my ho poslední dobou trávíme pořád spolu a s dítětem a já si myslím, že i to přispívá těm našim hádkám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.22 21:52
@Anonymní píše:
My si zrovna takovou pauzu dáváme, akorát se přítel odstěhoval a jezdí za malým každý večer. Zůstat spolu bydlet podle mě není dobrý nápad, protože to, co tě štve teď, tě bude štvát i dál.

To sice ano, ale nevím jak bychom to bydlení vyřešili. U vás šel přítel do jiného bytu nebo měl možnost jít bydlet třeba ke kamarádovi nebo k rodičům?

• Citovat
  • Upravit
2650
22.2.22 21:54
@Anonymní píše:
To mě taky napadlo, ale nevím co by na to řekl partner… Můžu mu to zkusit navrhnout. No tím „dělat si co chci“ jsem myslela, že si bude trávit svůj čas po svém bez ohledu na mě… Protože my ho poslední dobou trávíme pořád spolu a s dítětem a já si myslím, že i to přispívá těm našim hádkám.

A myslíš, že se to zlepší, když budeš s malým nonstop doma a on si bude válet šunky a nic ti nepomůže.

Ještě ti po něm zbyde bordel (nádobí, prádlo)… Já bych chlapa zabila, kdyby si přišel z práce a jen by mě ignoroval, s dítětem nepomohl a ještě po něm zůstal binec.

To ať jde radši na 14 dní do mamahotelu. Protože to co plánujete vás spíš rozdělí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.22 21:56
@Anonymní píše:
To sice ano, ale nevím jak bychom to bydlení vyřešili. U vás šel přítel do jiného bytu nebo měl možnost jít bydlet třeba ke kamarádovi nebo k rodičům?
@Villanelle píše:
To mi prijde jako blbej napad. Bud bezte do terapie a zkuste to s nekym tretim probrat, nebo zkuste jit si z oci treba jen na 14 dní. Nemůžeš si dat nekde malou dovolenou, jet k rodicum, tchánum, kámošce? Ignorovat se ve společné domácnosti, to mi jako reseni čehokoliv neprijde. :nevim:

Bohužel já nemám kam jít, rodiče mám sice zlaté a vím že kdyby mohli, vzali by mě k sobě, ale mají malý byt a všechny mé kamarádky bydlí se svými partnery, takže bych jim nerada narušovala soukromí.

• Citovat
  • Upravit
36155
22.2.22 21:57
@Anonymní píše:

No, ale to tak bývá že když má člověk dítě tak se mu změní život. Tak ať si najde nějaký koníček cca 2× týdne kam bude chodit sám a ty to stejný a on se mezitím bude starat o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
22.2.22 21:59

Pauzu ne, spíše zkusit třeba na měsíc trávit čas odděleně - např. on vezme miminko a kočárek a jde na 2 ven a Ty si uděláš program, pak jdeš zase Ty sama s mimcem a mu necháš volný prostor.. a ideálně odjet někam na víkend, ať víš, zda si budete chybět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.22 22:02
@KeckaJ píše:
A myslíš, že se to zlepší, když budeš s malým nonstop doma a on si bude válet šunky a nic ti nepomůže.

Ještě ti po něm zbyde bordel (nádobí, prádlo)… Já bych chlapa zabila, kdyby si přišel z práce a jen by mě ignoroval, s dítětem nepomohl a ještě po něm zůstal binec.

To ať jde radši na 14 dní do mamahotelu. Protože to co plánujete vás spíš rozdělí… :roll:

No to ne, asi by tam byly nějaké pravidla co se týče domácnosti, jinak bych se z toho spíš zbláznila než aby to k něčemu bylo, to máte pravdu…

• Citovat
  • Upravit
3003
22.2.22 23:10

Prislo by mi vhodnejsi zkusit terapii a nejak ty problemy resit. Nebo se dohodnout, ze si rozdelite domaci povinnosti, abyste kazdy mel cas sam pro sebe. Mozna by stacil den pro kazdeho o vikendu, mozna vecery v tydnu. Treba je to jen ponorka a tak by zo stacilo.
Co pripadne hlidani prarodici, abyste meli oba vikend volny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3461
22.2.22 23:17

To co navrhujes je blbost. Buď jděte do terapie nebo jed třeba na týden/víkend někam na dovolenou. Myslím, že i blbý víkend,. když bys byla sama někde v penzionu by vám mohl pomoct. Ale nejdůležitější je, najít kde je problém a na něm pracovat. Protože ať už zvolíte cokoliv, dokud nezjistite z čeho plynou vaše hádky a jak na tom společně pracovat, tak nemáte šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
23.2.22 03:47

Zničí vám to vztah. Touhle „pauzou“ v jednom bytě nic nevyresite.
Ruku na srdce, nebudeš ho prudit? Budeš ignorovat jeho válející se trenky, neumyté nádobí, jeho pozdní příchody, finance, jeho kalby a celodenní nepřítomnosti? Ty budeš furt s děckem doma a ještě přijdeš o možnost se k věcem, které ti vadí, vyjadřovat! Bo pauza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí