PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vrk
8812
9.12.14 08:39

@nikushka2 co?! 8o mne ji dala v 15dr. kvuli nepravidelne ms vubec ne kvuli me sex. aktivite!!! Takto me „vylecila“ navzdy!! Jsem proti vsem hormonum. Bavime se o metforminu a to hormon neni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
9.12.14 08:55

Souhlasím :palec: mě antikoncepci napsala dr. už v 15 (byla jsem ještě panna do 17), takže určitě dva roky jsem ji brala „na úpravu cyklu“ :pocitac: a na dotaz, jestli to v budoucnu nebude mít vliv na plodnost, mi odpověděla se smíchem, ať se nebojím, že ještě budu mít dvojčata :pocitac: už v těch 15 jsem řešila možnou budoucí sterilitu - ne všechny holky braly antikoncepci kvůli sexu a pleti :roll:

@Vrk píše:
@nikushka2 co?! 8o mne ji dala v 15dr. kvuli nepravidelne ms vubec ne kvuli me sex. aktivite!!! Takto me „vylecila“ navzdy!! Jsem proti vsem hormonum. Bavime se o metforminu a to hormon neni!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
9.12.14 09:55
@Campari1 píše:
Souhlasím :palec: mě antikoncepci napsala dr. už v 15 (byla jsem ještě panna do 17), takže určitě dva roky jsem ji brala „na úpravu cyklu“ :pocitac: a na dotaz, jestli to v budoucnu nebude mít vliv na plodnost, mi odpověděla se smíchem, ať se nebojím, že ještě budu mít dvojčata :pocitac: už v těch 15 jsem řešila možnou budoucí sterilitu - ne všechny holky braly antikoncepci kvůli sexu a pleti :roll:

Stejně tak já jí brala čistě jenom na úpravu cyklu, až později jsem zjistila že to vlastně stejně žádný opravdový cyklus není :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
9.12.14 11:46

Ja neobhajujem antikoncepciu, tiež som ju brala kôli nepravidelnej menštruácii. Vtedy mi ale doktor jasne povedal že antikoncepcia nelieči, len upraví cyklus a že v momente ked sa vysadí všetky problémy sú späť. Ale že kým nechcem deti, nemá význam niečo riešiť. Pco je diagnoza ktorá sa veľmi časom mení, či už k horšiemu alebo lepšiemu. Koniec koncov ja som pol roka až trištvrte po vysadení otehotnela normálne, len to nedopalo dobre. A až potom to nešlo normálne, plus sa pridali iné diagnozy. Čo ja viem, tak pco sa nedá vyliečiť. Ja nie som doktor, ale keby ste mohli vrátiť čas, čo by ste chceli aby s vami v 15tich doktor robil? liečil neplodnosť? ved spco sa dá otehotnieť, doktor vtedy nemohol vedieť či budete mať problém otehotnieť alebo nie? - teraz to vôbec nemyslím zle
Ja som napr. rozhodnutá že antikoncepciu po pôrode určite brať už nebudem, rovnako ako žiadne iné hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
9.12.14 11:58

Ak vám doktor nepovedal, že antikoncepcia stopne pco, ale po jej vysadení sa všetko vráti späť, tak je to chyba.
Na druhej strane ale je blbosť myslieť si že tým že s antikoncepciou dosiahnete pravidelné krámy, je to normálna menštruácia, a tým aj cyklus. Ak vám to doktor nevysvetlil, tak rýchlo preč od neho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
9.12.14 12:02

:mavam: ahoj holky :mavam:
měla bych dotaz - poznaly jste při mensce, že vám praskla/odešla cysta?… já mám přávě tuhle mensku (a za poslední rok jsem to tak měla asi 3-4krát), že jsem začala krvácet, ale krev byla hoodně světle červená s takovým vodnatým hlenem/tekutinou - nevím jak to popsat :nevim: :oops: a vždycky mě u toho bolelo hrozně břicho, asi dvakrát jsem měla i zvýšenou teplotu… U dr. jsem nikdy nebyla, vůbec mě to nenapadlo, až tedka, když už vím, že mám to PCOS, že to třeba může být tím… Máte některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
9.12.14 12:09

@ivulka00 ja som nikdy nevedela takto že cista praskla. Ale pri cystách ma pichali dosť výrazne vo vaječníkoch a po menzese to prešlo, tak skôr tak som vedela že zase nejaká cysta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
9.12.14 12:11
@Vrk píše:
@MaťulkaH chci ti jen rict ze i kdyz mas vysoke AMH, tak je to udaj co se meni treba z mesice na mesic a navic vetsinou u takoveho amh byvaji vajicka mene kvalitni…zalezi jake je tve presvedceni. Ja osobne bych ti po min jeste 2-3pokusech s clostilrm a treba iui doporucila reprofit a dr. Machace a minimalku. Fakt zkus jit i za nim na konzultaci alespon. Uvidis je skvely!!
@Vrk píše:
@MaťulkaH jo a predtim mozna jeste ten metformin na par mesicu

Ahojky, děkuji za rady, uvidíme jak dopadne pár pokusů s Clostíkem a pak bych se k němu kdyžtak objednala alespoň na konzultaci :-)
A ještě k tomu metforminu - ten už beru od konce srpna 1-0-0 a nevidím účinek :-( První asi 3 týdny se mi z toho akorát motala hlava, ale pak to přestalo a asi jsem si na něj zvykla. Když jsem se ptala na zvýšení dávky, ještě když jsem chodila do Heliosu, tak mi dr. řekl, že je to zbytečný, že 1× denně stačí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
10.12.14 15:33

@MaťulkaH ako dlho sa už snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.12.14 17:05

Holky jsem tu nova, proto bych se chtela poradit a beru kazdou radu nebo cokoli abych si ulevila s trapenim…Mam PCO a po dvou stymulacnich pokusech kdy me vajecniky nereagovali mi byla doporucena skarifikace…jsem z toho celkem nesva jelikoz pobyty v nemocnici spatne snasim…Budu moc rada za kazdou zkusenost a kohokoli s kym si o tom budu moct popovidat a sverit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
10.12.14 17:11

@MaťulkaH mne dr. rokala ze min doba uzivani by mela byt 3-4mesice aby byl videt efekt. Pokud nic tak zvysit na 2denne. A omezujes cukr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
10.12.14 17:14

@MaťulkaH Já jsem vůči Metforminu taky dost skeptická, hlavně když jsem ho brala 3 měsíce 1-0-1 a nedělo se vůbec nic. V říjnu mi doktor zvedl dávky na 1-1-1 a sama jsem si naordinovala vitamin E a u mě to začíná mít efekt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
10.12.14 17:14

@Vrk ted o Vánocích to bude s omezením cukrů dost boj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
10.12.14 17:48

Baby, ked už píšete o cukre, máte skúsenosti so sladením so stéviou. Ževraj sa tým dá sladiť všetko, vrátane koláčov a vianočných cukroviniek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
10.12.14 17:52
@K-I-K-I píše:
Holky jsem tu nova, proto bych se chtela poradit a beru kazdou radu nebo cokoli abych si ulevila s trapenim…Mam PCO a po dvou stymulacnich pokusech kdy me vajecniky nereagovali mi byla doporucena skarifikace…jsem z toho celkem nesva jelikoz pobyty v nemocnici spatne snasim…Budu moc rada za kazdou zkusenost a kohokoli s kym si o tom budu moct popovidat a sverit…

pár dní v nemocnici vydržíš, dá se to přežít, já taky pobyty v nemocnici nemám ráda, ale co se dá delat a do třech mesícu jsem otehotnela, za to to stojí ne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí