PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8237
10.12.14 17:53
@Zupa píše:
@MaťulkaH Já jsem vůči Metforminu taky dost skeptická, hlavně když jsem ho brala 3 měsíce 1-0-1 a nedělo se vůbec nic. V říjnu mi doktor zvedl dávky na 1-1-1 a sama jsem si naordinovala vitamin E a u mě to začíná mít efekt :palec:

ono to chvíli trvá…ten metformin není tabletka která se sní jednou a je to oukej…já mela 3 mesíce jeden denne a zadařilo se…takže já bych ho nezavrhovala.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
10.12.14 17:55
@nikushka2 píše:
Baby, ked už píšete o cukre, máte skúsenosti so sladením so stéviou. Ževraj sa tým dá sladiť všetko, vrátane koláčov a vianočných cukroviniek.

nevím nekdo píše že je to stejný jako cukr proste jsou tam sacharidy..já nesladím čaje ani nápoje a sladké skoro nejím, ale já problém s cukrem nemám…ale nesladím jen občas si musím dát..telo si řekne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
10.12.14 18:01

@nikushka2 ano stevie je povolená, nezvyšuje cukr v krvi. ale umělé sladidlo ano!! na to pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
10.12.14 19:29

@InExile @Vrk ja som na sebe nikdy necítila že by som mala problémy s cukrom. Dokonca pri prvom tehu mi vyšiel v poriadku a test na cukrovku čo sa robí v šiestom mes.
Až teraz pred letom mi robil dietolog nejaký test, a povedal, že síce je to teraz ok, ale mám nábeh na cukrovku a mám uplne vynechať cukor v strave a sladiť len stéviou, že potom to bude ok. A že to môže byť dôvod ťažšie otehotnieť, prípadne že to môže mať vplyv na choroby srdca bábetka, čo bol aj náš prípad.
Inak tiež nesladím, pijem nesladený čaj alebo vodu. Bublinkové nápoje nemám rada.
Preto sa zaujímam o stéviu teraz, lebo idú sviatky a domáce pečenie a počula som že so stéviou sa dá aj piecť, normálne ju dať miesto cukru. Tak či ste sa s tým nestretli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
10.12.14 19:50

Ahojte děvčata :mavam: ráda bych se přidala k vám do diskuze. Také mám PCO a neplodnost s tím související.. a už mám něco za sebou (viz podpis)..
Je tu některá, které pomohla skarifikace (drilling vaječníků) a otěhotněla přirozenou cestou??? Já se na ni chystám po novém roce a do umělého oplodnění se nám už nechce…

@nikushka2 Stévii taky znám, ale o pečení s ní jsem tedy ještě neslyšela. Spíš jsem našla pár receptů s ovocným cukrem - fruktózou. Přes ty svátky to taky vidím bledě… Já tedy mám napečeno s normálním cukrem, hold se budu muset držet zuby nehty, abych moc nezhřešila a když už, tak jen dopoledne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
10.12.14 19:52

@nikushka2 vážně to může mít vliv na srdeční onemocnění u miminka 8o o tom jsem zatím neslyšela, v mém okolí se všechny těhotné cpaly dorty od rána do noci :roll:

Já sladím stévií třeba tvaroh k snídani nebo malé porce, ale ve větším množství si to neumím představit, má takovou zvláštní pachuť a není to zrovna levná záležitost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
10.12.14 20:23

@MaťulkaH Ahojky, dočetla jsem se že taky chodíš na Obilňák… Mám ještě vyšší AMH než ty a hned nás hnali na IVF, která se stejně nezadařila. Vajíček máme velikou zásobu, ale bohužel málo které je kvalitní, ikdyž je vyženou hormonama :( Já teprve teď se budu objednávat na laparo, aby mi po novém roce udělali ten drillig vaječníků (skarifikaci) a ikdyž nám dávají malou šanci, tak najedeme rovnou na inseminace.. S gynekologem se nedomluvím, takže vše řeším s centrem… Jeslti se můžu zeptat, ke komu tam chodíš a partner spermio v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.12.14 21:14

@InExile To mas asi pravdu, jsem rozhodnuta udělat vsechno a ted v pondeli jdu na preventivku na gyndu tak se s ni domluvim hned ma lesen at to mam za sebou…Jezdim na kliniku do Brna cca od unora ale o mimco se snazime uz 4 roky…kazdopadne me nechcou nechat to zkusit prirozenou cestou, nebo aspon nabidka tam takova nepadla, rikali ze by me hned stimulovali a embryjka mi zamrazili.Tady ale ctu ze spousta z vas tady otěhotněla prirozenou cestou to skarifikaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
10.12.14 21:37

@Sájoušek ja som tú stéviu nikdy neskúšala, tiež si neviem predstaviť velmi s nou aj piecť. Ale chcem to vyskúšať. Nejde mi to stále sa vyhýbať sladkému. Doteraz som sa chuť na sladké snažila zahnať ovocím, ale cez sviatky to nevidím velmi ružovo. a inak ked som chcela radikálne prestať s cukrom, chytili ma migrény, potom mi známa doktorka povedala nech neblbnem a cukor len obmedzím a nie uplne vynechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
10.12.14 21:51

@Zupa ževraj je prieskum, že ženy cukrovkárky, ženy s nábehom na cukrovku a tuším ženy s inzulínovou rezistencou majú častejšie deti s vrodenými chybami srdca. Vraj vtedy pomáha obmedziť cukor. Čiže ak sú baby zdravé, môžu sa sladkým napchávať aj na kilá a akurát tak viac priberú.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
10.12.14 22:27

@nikushka2 To je moc dobrá rada, taky se jen omezuji. Mě zase známá poradila nejíst nic sladkého, ani ovoce, či jiné sacharidy večer a sladké si normálně dopřávat přes den, nejlépe dopoledne. Nevím jak, ale souvisí to s funkcí inzulínu v noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
11.12.14 00:28

@nikushka2 jo jo normalka misto cukru jen mensi mnozstvi ;) o moc. Ja to moc nemam rada, je to divna chut, ale proc ne. Ja mam tu sypkou a musi se sni opatrne je sladka az moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
11.12.14 00:31

@Sájoušek ahojky, mne pomohl metformin. Koukam na tva ivf. Proc jsi nikdy nemela kultivaci 5dni? A vzdy zustala jen 2embrya nikdy nebylo na ket?:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 09:37
@nikushka2 píše:
@MaťulkaH ako dlho sa už snažíte?

Ahojky, teď je to půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 09:44
@Vrk píše:
@MaťulkaH mne dr. rokala ze min doba uzivani by mela byt 3-4mesice aby byl videt efekt. Pokud nic tak zvysit na 2denne. A omezujes cukr?

Teď to budou kolem Vánoc 4 měsíce. 19.12. jdu ke svému gynekologovi na folikulometrii, tak se ho zeptám, jestli můžu navýšit dávku.
Cukr omezuju, čaj, kávu nesladím, piju jen čistou vodu, minerálky sladké skoro vůbec (max. dvě skleničky za týden třeba po obědě, jinak ne). Snažím se jíst pravidelně, menší porce, hodně zeleniny, ovoce dopoledne. Ještě k tomu držím bezlepkovou dietu, takže ani pečivu moc nedám, protože je to dobrý akorát čerstvý, ale když se to pak rozmrazí, tak nic moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí