PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1904
11.12.14 09:46
@Zupa píše:
@MaťulkaH Já jsem vůči Metforminu taky dost skeptická, hlavně když jsem ho brala 3 měsíce 1-0-1 a nedělo se vůbec nic. V říjnu mi doktor zvedl dávky na 1-1-1 a sama jsem si naordinovala vitamin E a u mě to začíná mít efekt :palec:

Tak to držím pěsti, ať se daří :palec: Já jsem vitamín E začla jíst tento týden :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
11.12.14 09:50

@MaťulkaH tak to sa čudujem že s tebou vôbec niečo už robia. Ja som sa začínala snažiť, ked mi bolo zhruba tolko ako tebe a pri pco mi nasadil doktor len duphaston, nič iné. A zadarilo sa prirodzene po pol roku. Väčšinou až po roku neuspešného snaženia niečo doktori robia, hlavne v tvojom veku. :-)
Inak mne upravil cyklus inofolik. Treba skúsiť, aj ked tp nie je lacné. Odporúčali mi ho brať dokonca aj pri ivf. Takže clostilu by mohol pomôcť ťiež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
11.12.14 09:51

@MaťulkaH ja zacla jist vit E listovku a horcik a pupalkovy olej a najednou //. Tesim se az tu zas nekdo napise radostne zpravy!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 09:55
@Sájoušek píše:
@MaťulkaH Ahojky, dočetla jsem se že taky chodíš na Obilňák… Mám ještě vyšší AMH než ty a hned nás hnali na IVF, která se stejně nezadařila. Vajíček máme velikou zásobu, ale bohužel málo které je kvalitní, ikdyž je vyženou hormonama :( Já teprve teď se budu objednávat na laparo, aby mi po novém roce udělali ten drillig vaječníků (skarifikaci) a ikdyž nám dávají malou šanci, tak najedeme rovnou na inseminace.. S gynekologem se nedomluvím, takže vše řeším s centrem… Jeslti se můžu zeptat, ke komu tam chodíš a partner spermio v pořádku?

Ahojky, mě taky chtěli hned hnát na IVF, ale to zatím nechci. Tak jsem poprosila ještě o Clostík. A někdy na jaře bych chtěla zkusit nejdřív taky ten drilling vaječníků. To mi tam ale nedoporučili, že to nepomůže, tak jsem domluvená právě s mým dr., který přímo i dělá ty laparoskopie a říkal, že už viděl hodně pacientek, kterým to pomohlo :-)
Na první konzultaci jsem byla u dr. Krajčovičové, pak následoval 2× HP, sono HSG a pro výsledky jsem byla objednaná k dr. Mekiňové, ale ujal se mě nakonec dr. Crha.
Partner má spermiogram naštěstí nadprůměrný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
11.12.14 09:58

@MaťulkaH inak mne v care doktorka hovorila že pco ma takú vlastnosť, že vela krát telo nereaguje na liečbu, a potom zrazu zareaguje. Tak že dávky liekov zvyšujú len velmi opatrne a pomaly, lebo by sa mohlo stať že telo zareaguje a oni akurát zvýšia dávku, tak to bude len na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
11.12.14 09:59

Ahoj. Promiňte, že vám sem lezu, ale měla bych dotaz. Mám PCO a inzulínovou rezistenci, dvě tehotenstvi ze tří cukrovka. S otěhotněním problémy žádné, ale trápí mne nadměrné ochlupení. Kdekoli po tele to jeste snesu, ale obličej je katastrofa. Na diabetologii mi doktor nyní napsal Metformin ( Glukophage ). Prý mi to pomůže jak s PCO, tak oddálit cukrovku 2.typu. Máte s ním někdo zkušenost? Jak vám po něm bylo? Mám nějaký ten s dlouhodobým uvolňováním, bere se jen jeden večer, mesic mam brát 500mg, pak 750mg. A hlavně - pomohlo to někomu s tím nadměrným ochlupení způsobeným PCO? Taky mám nadváhu, prý by to mohlo pomoci i nastartovat trochu metabolismus. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
11.12.14 10:00

@MaťulkaH aj tak mi príde divné že ti po tak krátkej dobe navrhujú ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 10:03
@K-I-K-I píše:
Holky jsem tu nova, proto bych se chtela poradit a beru kazdou radu nebo cokoli abych si ulevila s trapenim…Mam PCO a po dvou stymulacnich pokusech kdy me vajecniky nereagovali mi byla doporucena skarifikace…jsem z toho celkem nesva jelikoz pobyty v nemocnici spatne snasim…Budu moc rada za kazdou zkusenost a kohokoli s kym si o tom budu moct popovidat a sverit…

Ahojky, vítám Tě :-) Stimulovala jsi Clostíkem? A jakou dávkou? Já mám za sebou jednu stimulaci v září 1-0-1 3.-7.DC a taky bez reakce. Zítra nasazuji 2. kolo se stejným dávkováním a 19.12. jdu na folikulometrii. Obávám se, že ani u mě stimulace Clostíkem nezabere, ale zkusím to pak ještě 2×. A na jaře bych právě chtěla jít na tu skarifikaci. Někdo dá přednost IVF a někdo zase laparoskopii, je to různé. Hodně lidem, co jsem četla různé diskuze, to k ovulaci pomohlo. Někomu ale taky ne. Jenže tyto rizika jsou u všeho, každý reaguje jinak… Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 10:12
@nikushka2 píše:
@MaťulkaH tak to sa čudujem že s tebou vôbec niečo už robia. Ja som sa začínala snažiť, ked mi bolo zhruba tolko ako tebe a pri pco mi nasadil doktor len duphaston, nič iné. A zadarilo sa prirodzene po pol roku. Väčšinou až po roku neuspešného snaženia niečo doktori robia, hlavne v tvojom veku. :-)
Inak mne upravil cyklus inofolik. Treba skúsiť, aj ked tp nie je lacné. Odporúčali mi ho brať dokonca aj pri ivf. Takže clostilu by mohol pomôcť ťiež.

Já jsem právě chodila dřív na klasickou gynekologii přímo do CAR (mají tam normální gyn. ambulance) a hned jak jsem řekla své dr. že jsme se začli snažit, ale právě MS nikde, tak mě objednala na UTZ, ale ty dělal přímo primář CARu. Tudíž mě rovnou poslal na HP a přítele na spermio a tak nějak si mě přetáhl od mé dr… Říkal, že u mě nemá ani moc význam čekat ten rok, protože se mi vaječníky s malou pravděpodobností nastartují přirozeně… Možná v tom byla jen vidina zisku, kdo ví… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 10:16

@Vrk Kys. listovou jím už přes půl roku a s tím vit. E jsem taky přidala i hořčík :) Taky se už těším na další radostné zprávičky, vždycky mě to dodá naději, že se mi taky jednou zadaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 10:29
@nikushka2 píše:
@MaťulkaH aj tak mi príde divné že ti po tak krátkej dobe navrhujú ivf

Já už jsem právě z toho zoufalá :,( Chci pro to udělat maximum, klidně vydržím čekat, vím, že to nebude hned teď, ale kamkoliv přijdu, tak IVF aniž by zkusili další stimulaci tabletkama. A během pár vteřin mi vypočítají, kolik mě to bude stát, že budu potřebovat ty lepší hormony s dávkovacím perem a jak se udělá prodloužená kultivace, pak se embryjka zamrazí atd. atd. Přijde mi to, že nejsem u dr., ale u nějakýho obchoďáka… Proto jsem přešla ze soukromého CAR do státního, že tam třeba bude jiný přístup, ale bohužel :( Celkem dost mě to zklamalo. Vím, že oni mají v tom přehled a většina žen na IVF nakonec musí, ale co kdybych měla aspoň maličkou naději, že se mi to podaří přirozeně. Proto jsem se domluvila se svým gynekologem a CAR na pár měsíců vypustím a až budu vědět, že jsem pro to udělala vše, tak se tam vrátím a žačnu přemýšlet o IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
11.12.14 11:26

@MaťulkaH ja by som asi tiež nešla hned na ivf.
Inak ja som reagovala na clostík na prvý cyklus, potom druhý nie, a tretí som znovu zareagovala tak, že folikov bolo väčších viac, ale ani jeden dosť. Ale nepomohlo to. Potom laparka, tak zistili že slabo priechodné vajcovody, endometrioza - tá sa vraj nedá zistiť inak ako laparoskopicky. clostík som brala pred letom, niekedy v máji, laparoskopia potom v decembri, od februára CAR, ivf až v júli. Takže cele to trvalo vyše roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
11.12.14 11:28

@MaťulkaH a skús ešte ten inofolik, alebo nosifol. Myslím že môže len pomôcť, ublížiť určite nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
11.12.14 12:38

@nikushka2 Vyzkouším, děkuji za rady :kytka: Vejcovody mám průchodné, to mi už dělali a endometriozu má moje mamka celkem dost, takže je možné, že ji mám taky (příznaky ale nemám)… Tak už i kvůli tomu chci nejdřív laparku a pak až IVF. Uvidíme, jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
11.12.14 16:11

@MaťulkaH ja som tiež nemala žiadne príznaky endometriozy. Menzes som mala nejaké tri dni, slabý, bez bolestí, proste nič. Asi aj preto ma to riadne prekvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí