Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Uděláme sjezd všech poporodně zdevastovanejch, to bude přehlídka ![]()
alisekR píše:
Uděláme sjezd všech poporodně zdevastovanejch, to bude přehlídka
Aspon si zvýšíte sebevědomí
![]()
Ahoj, měla bych takový blbý dotaz.
Jak často mám měnit prsní vložky (dávám si je proto, ne že by ze mě mlíko stříkalo, ale proto se s nima cítím líp-když se bradavky nedotýkají podprdy) a jak často (jestli vůbec) + čím umývat prsa?
Ja je menila tak jednou za 2 dny. Mela jsem chicco. A prsa jsem umyvala jednou denne vodou.
Mně bohužel mlíko stříkalo pořád, takže zezačátku jsem měnila i 4-5× denně (často pěkně nacucané, proto po řadě pokusů mohu v tomto doporučit zn. Johnson, fakt pojmou hodně
), pak, když už utíkalo jen trochu, tak 1× denně. Prsa jsem nijak extra nemyla, jen při běžném sprchování 1× denně.
Já je měním často, vždycky když jsou vlhké od mlíka, to je tak každé druhé kojení, takže plus mínus tak 4× za den. Je to živná půda pro různé mikroorganismy - podle mě ![]()
Za to prsa (resp. bradavky) nijak nemyji, jen se sprchuju (1× denně večer).
@zvědavá borůvka
Zo zaciatku som nosila presne ako vravis, vadil mi dotyk trika..potom sa to rozjeli tak, ze som sa v noci zobudila na mokre prosteradlo..
a menila som tak kazde 2h a v noci taky..potom sa to ustalilo a bosim len ked kojim na druhe prso..:-)..maly ma 3,5 mes..podla mna naj su Aventky, skusala som Medelu(moc papir neprijemny),NUK(nesali),Johnson(dobre),Babylove(docela ujdu, ale neprijemne)..na noc ked to tieklo som davala Avent nocne s vydrzali kludne 6h..prsa som v prvych tyzdnoch hlavne vetrala a mazala Purelanom, omyvala len vodou a ori sprchovani len mydlom, ale rodila som v cervenci v tych 40st. teplach..bacha na infekciu..
Tak pozor, mléko je na hojení bradavek to nejlepší. Takže když skončily očistky nijak jsem to neprožívala, byla jsem věčně doma, takže jsem se sprchovala obden. Prsa jen vodou. Při očistkách několikrát denně. Ze mě to teda stříkalo, takže jsem je měnila často, pak už jsem je měla třeba celý den, to už unikalo jen pár kapek, pak už vůbec. I když dodnes se mi kolečko občas udělá, ale zachytí to podprsenka.
@Sibyla0
Jojo..na popraskane a opuchnute bradavky len MM..potom Purelan..:-)
Dobrý je taky levandulový olej. Ten se ale musí před kojením omýt.
Já vložky do podprsenky nosím pořád, jelikož když si dítě „nastartuje“ prso, tak teče i to druhé. Měním jednou denně po sprše. V šestinedělí jsem ale měnila samozřejmě častěji, když byly provlhlé nebo začaly bít cítit mlékem.
@Sibyla0 píše:
Tak pozor, mléko je na hojení bradavek to nejlepší. Takže když skončily očistky nijak jsem to neprožívala, byla jsem věčně doma, takže jsem se sprchovala obden. Prsa jen vodou. Při očistkách několikrát denně. Ze mě to teda stříkalo, takže jsem je měnila často, pak už jsem je měla třeba celý den, to už unikalo jen pár kapek, pak už vůbec. I když dodnes se mi kolečko občas udělá, ale zachytí to podprsenka.
To je pravda, v porodnici kdy jsem kojila první dva dny „na sucho“ mi trošku bradavky popraskaly, ale jak jsem se rozkojila, tak to mlíko působí na bradavky blahodárně. Už nejsou nijak popraskané ![]()
Zpočátku jsem občas namazala Bepanthenem a teď už nemusím ![]()