Pejsci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dia917
5.3.24 14:12

@Ivan PPZ zapomněla jsem zavřít dvakrát kde to jasne píšu, za celých skoro 6 měsíců

• Citovat
  • Upravit
Dia917
5.3.24 14:13

@Freeandwild já psala ze jeden tahá a to konkrétně ten Jack Russell a ne jezevčík tak nejdříve poradně čtete než něco napíšete

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.3.24 14:15
@Jemako píše:
Tak ja bych fakt nesrovnavala vlastni dite a psa :roll: Ano psi mame radi ale je to porad zvire. Vlastni dite je proste nas potomek a kazda matka si chrani hlavne svoje mlade. Az ti nevychovani psi ublizi tomu ditete tak reknes co?

No já taky tedy nechápu, proč to chlap neresi abymluva je že chodí do zaměstnání a nechá doma. manzelku s dítětem v pochcané domácnosti.
To vodítko nevěřím. Vychovaný pes nebude tahat ani s kočárkem. Takže ty psi tahali vždy, jen bez kočáru a nebo břicha to nikomu nevadilo.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.3.24 14:16

@Dia917 JRT má 6 kg cca. Nezvládneš ho s kočárem? Nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
14567
5.3.24 14:17

Nejses pejskar a přišla jsi ke dvěma psům? No tak se jim budeš muset stát a zavést doma pravidla. Proč ty, i když to nejsou tví psi? Protože ty jsi s nimi doma nejvíce, oni zmerčili, že si s nimi nevíš rady a asi se jich i trochu bojis, a začali ti dokonce i bych řekla naschvál, pro zábavu, skákat po hlavě. Takze bud se s nimi naucis, nebo budeš trpět nebo se odstehujes :nevim:

Kočárek ven neber, dite dej do nosítka a vezmi oba psy. Chod s nimi na cvicak (jo, ty). A chlap ať uklizi mezitím doma ty nechutný chcanky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.3.24 14:17

Zakladatelko, buď se přítel více zapojí nebo bych se sebrala a odstěhovala bych se. Ty by ses měla starat o miminko a ne celý den lítat kolem psů a ještě po nic uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 14:18

@kocourGarfield psala jsem důvod. Nepřipadá v úvahu vzít jen jednoho, musím oba a s kočárem to fakt nejde. Šli jsme s jedním na veterinu a ten druhy se mohl zblaznit. Celou dobu stekal a narikal. Jsou na sebe hodně fixovany

• Citovat
  • Upravit
4785
5.3.24 14:18
@Eva2610 píše:
To ne, když nemáš v druhý ruce kočár. Když vedeš dva psy, který tahaj, vedle kočáru, tak je úplně jedno, jak jsou velký, protože se ti taky různé zamotávají, pletou pod nohy a kola, navíc oba dohromady asi zatáhnout docela můžou.

Vždyť píše, že se hrozně bála už když byla těhotná, že jí pes pošle na zem. Sorry ale 10kilový pes asi těžko někoho pošle na zem. Že se pletou chápu, to je nepraktický, ale se psama týhle velikosti určitě ne důvod k tomu být zoufalá a na dně :nevim: Místo vztekání se a brečení na e-miminu by možná stálo za to říct příteli o pár stovek, dát mu 1-2× týdně dítě a zajít si za nějakým výcvikářem, který pomůže s praktickým nácvikem, aby se dalo s nima normálně chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.3.24 14:19
@kocourGarfield píše:
No já taky tedy nechápu, proč to chlap neresi abymluva je že chodí do zaměstnání a nechá doma. manzelku s dítětem v pochcané domácnosti.
To vodítko nevěřím. Vychovaný pes nebude tahat ani s kočárkem. Takže ty psi tahali vždy, jen bez kočáru a nebo břicha to nikomu nevadilo.

Přítel neměl/nemá psy vychované a ze zakladatelky si nic nedělají. Neposlouchají ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
5.3.24 14:19
@Dia917 píše:
@Freeandwild já psala ze jeden tahá a to konkrétně ten Jack Russell a ne jezevčík tak nejdříve poradně čtete než něco napíšete

Jack russell má 8 kilo, Ty máš nějaký handicap že ho nezvládáš udržet? 8o Sorry ale nějak celé té situaci nevěřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
5.3.24 14:20
@Freeandwild píše:
Vždyť píše, že se hrozně bála už když byla těhotná, že jí pes pošle na zem. Sorry ale 10kilový pes asi těžko někoho pošle na zem. Že se pletou chápu, to je nepraktický, ale se psama týhle velikosti určitě ne důvod k tomu být zoufalá a na dně :nevim: Místo vztekání se a brečení na e-miminu by možná stálo za to říct příteli o pár stovek, dát mu 1-2× týdně dítě a zajít si za nějakým výcvikářem, který pomůže s praktickým nácvikem, aby se dalo s nima normálně chodit.

Psy ať na cvičák vezme její přítel a ne zakladatelka. Jsou to jeho psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.3.24 14:22

Jackové jsou divoši a s oblibou vyjížděj po ostatních psech. Škubnout dokáží dost a když je to nečekané, tak je to o to silnější.
Takže chápu, 2 takové psy s kočárkem není nic moc. Je to chyba majitele/ chovatele a řešit se to mělo začít vyrazněji po otěhotnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.3.24 14:23

@Dia917 tak ale tahá jen jeden ne? Druhý pokud poslechne přiváž ke kočáru. Druhého měj vodítko na ruce, tím psa koriguje a druhou rukou vezeš kočár. Venčim denně 4 psy, 1 z nich je JRT. Chce to trénink.
Stále si neumím představit jak by mě JRT sundal na zem. Přítel když s nima chodí ven tak to vypadá jak?

Edit, pokud psy dáte pryč, nejsou mladí a musí být spolu. A tedy mají problémy, tak jsem si skoro jistá, že je neudáš.

Příspěvek upraven 05.03.24 v 14:26

• Citovat
  • Upravit
4785
5.3.24 14:23
@topazio píše:
Psy ať na cvičák vezme její přítel a ne zakladatelka. Jsou to jeho psi.

Ale fungovat s nima potřebuje ona, když je on v práci.
Teď začne jaro, může vzít kočár, psy a strávit půl dne venku, psi budou vylítaní, vyvenčení a odpadne půlka problémů, co tu zakladatelka popisuje. Druhá půlka ohledně managementu doma se dá vyřešit např. naučením na klec, vyhrazením psům jen nějakého prostoru, důsledným zavíráním dveří a uklízení bot do botníku atd… V domácnosti se psy je to bych řekla naprosto normální. Těžko může od psů vyžadovat dodržování pravidel, když sama nedokáže myslet ani na to, že si má uklidit boty do botníku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 14:25

@Freeandwild I kdyby netahal tak jak mám s nimi s kočárem jít a vencit je? Mám s kočárem jezdit po poli? Když ti jeden pes jde na jednu stranu, druhej na druhou a mezitím si rid kocar. Nositko jsem už také vyzkoušela ale bohužel malá v něm zvládne byt jen krátce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný