Pejsci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dia917
5.3.24 14:27

@Ivan PPZ Děkuji, ze aspoň vy to chápete a věříte ze opravdu tahá a s tím vyjizdenim mate také pravdu. Už mám dokonce i handicap protože russell přeci nemůže tahat.🫠 🫠

• Citovat
  • Upravit
4785
5.3.24 14:28
@Dia917 píše:
@Freeandwild I kdyby netahal tak jak mám s nimi s kočárem jít a vencit je? Mám s kočárem jezdit po poli? Když ti jeden pes jde na jednu stranu, druhej na druhou a mezitím si rid kocar. Nositko jsem už také vyzkoušela ale bohužel malá v něm zvládne byt jen krátce.

Jak říkám, pokud chceš s tímhle chlapem zůstat, tak se přestaň vymlouvat a hledej způsoby, jak to udělat. Ano, třeba jeď s kočárem někam na zpevněnou polní nebo lesní cestu nebo někam do lesoparku. A domluv se s přítelem, že si s nima zajdeš na nějaký výcvikový kurz, aby ses s nimi naučila manipulovat. Beztak doma čůrají a kadí proto, že nemají absolutně potřebné vyžití a vy vůbec nevíte, co si s nima počít. Výcvik vám může jen prospět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.3.24 14:28

@Dia917 pořiďte si rozdvojku na vodítko a pevné vodítko ( ne flexinu ). A psy u kočárku měj na jedné straně, žádné každý na jinou stranu. Pokud jsou na vodítku, tak jdou u kočáru a ty určuješ, kdy se budou pohybovat mimo.

• Citovat
  • Upravit
Dia917
5.3.24 14:29

@Freeandwild vy víte jaký máme doma botník?? Psy ty boty tahají z nejnižší poličky botníku

• Citovat
  • Upravit
1673
5.3.24 14:29
@kocourGarfield píše:
Co kontaktovat někoho kdo se psy živí?

Heh, vím, že to takhle nebylo myšleno, ale jako první mě napadla písnička z mého dětství: „Že prodáme tě na guláš, na guláš, na guláš, když to ještě uděláš, no tak uvidíš.“ :mrgreen:

Ale jinak souhlasím. Najít si kontakt na psího trenéra, který dělá individuální lekce na odstranění zlozvyků. Třeba to tahání se dá naučit. Močení doma nejspíš taky, i když tipuji, že tam to hodně bude o času, který psi vyžadují a kterého se jim teď po narození dítěte nedostává - jakože pokud jsou zdraví a jsou náležitě venčeni, tak tím volají o pozornost, o kterou nejspíš přišli/museli se o ni podělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
5.3.24 14:31

Tady vidím jedem zásadní problém, a to věčné řešení proč to a to nejde.
Nerýpu, sama si polož otázku co by jsi chtěla bez ohledu na něčí city.
Co ti z toho vychází?
Pak začni jednat a jdi do toho bez výčitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
5.3.24 14:33
@Dia917 píše:
@Freeandwild vy víte jaký máme doma botník?? Psy ty boty tahají z nejnižší poličky botníku

Tak je dávej do vyšší poličky?? :mrgreen: Nebo co čekáš za řešení??
Fakt nevím, jaký máte doma botník, ale mám doma 4 psy a fungovat s nimi jako vy, tak jsme už dávno v blázinci. Prostě dejte hlavy dohromady, od toho je máte větší než ti psi… a nějak přizpůsobte vzájemné fungování. Chyba není v těch psech, ale v tom, že to nemáte absolutně vychytané, psi nemají vyžití, žádná pravidla a ty se hroutíš z naprostých blbostí, než abys udělala pár opatření a měla nadobro klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 14:34

DĚKUJI VŠEM ZA RADY!
TO ZE NEJSEM VÁŠNIVÝ PEJSKAR NEZNAMENÁ, ŽE BYCH JE ZAVŘELA NĚKAM DO MÍSTNOSTI A NAZDAR. NAOPAK PRAVÉ TO CHCI ŘEŠIT A ZÍSKAT NĚJAKÉ RADY A NE DOSTÁVAT JEŠTĚ VŠELIJAKÉ OBVINĚNI :andel: :andel: :andel:

• Citovat
  • Upravit
11559
5.3.24 14:36

No, já myslím, že nutit nepejskovou mámu s mimi, aby za doby projíždění se s kočárkem zároveň vycvičila 2 starší psy- to nezní moc moudře.
Už samo cvičení 2 psů současně není snadné. A že by takoví psi byli vylítaní po kočárkové procházce na vodítku? Asi ne. Leda- že by @Dia917 byla venku opravdu dlouho a vrátila se tak vyšťavená, že by jí to všechno bylo jedno. To by možná zafungobvalo.

Příspěvek upraven 05.03.24 v 14:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 14:37

@Freeandwild A mate doma také mimino, ze víte jaké je to občas někdy náročné se starat jen o nej a natož ještě o dva pejsky. Já jsem chtěla radu jak věci dělat jinak nebo co nového by mohlo pomoci oběma stranám. Já nikde nepíšu ze je to vina psů, ale ptám se co dělat.

• Citovat
  • Upravit
226
5.3.24 14:39
@Dia917 píše:
DĚKUJI VŠEM ZA RADY!
TO ZE NEJSEM VÁŠNIVÝ PEJSKAR NEZNAMENÁ, ŽE BYCH JE ZAVŘELA NĚKAM DO MÍSTNOSTI A NAZDAR. NAOPAK PRAVÉ TO CHCI ŘEŠIT A ZÍSKAT NĚJAKÉ RADY A NE DOSTÁVAT JEŠTĚ VŠELIJAKÉ OBVINĚNI :andel: :andel: :andel:

Co tedy chceš? Rady ohledně výcviku zde padly, obavám se však, že psi se budou i nadále venčit doma, protože jednoduše mohou.

Jen taková malá poznámka, začni číst knihy o výcviku psů, ty knihy mohou pomoci i při výchově dítěte :D

Příspěvek upraven 05.03.24 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dia917
5.3.24 14:42

@MartaKosta a píšu snad někde ze rady o výcviku nechci nebo ze to nepřipadá v úvahu? Určitě si o tom s přítelem promluvime a začneme to aktivně řešit a ne tady číst ze vlastně v podstatě to je moje chyba

• Citovat
  • Upravit
11559

Já zase jsem moc reálných rad nečetl. Ona těžko bude s těma psama chodit na cvičák, natož s oběma. Problém vidím v malé angažovanosti partnera. Jak říkám, to se mělo řešit, když bylo ještě 6 měsíců času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield

@Dia917 JRT jw stále teriér. Jezevcik je norník. Proč by JRT nemohl tahat? Tahat může každý pes, kterého nevychováš.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.3.24 14:43

@Ivan PPZ na tahání psa nemusíš chodit na cvičák přeci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný