Perkarbonát sodný

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4672
1.11.13 07:44

Ty jo, opět se z normálního dotazu stalo toto. Jen jsem se ptala jak vyčistit flek. Víc se angažovat nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
1.11.13 08:31

Jinak, spíš jako rada pro další - mám doma Sanytol na desinfekci prádla a tam se píše: „Sanitol ničí při praní při všech teplotách bakterie, plísně, zbytky pracího prášku a vodního kamene. Sanytol díky svému trojímu účinku - antibakteriálnímu, fungicidnímu a virucidnímu - dezinfikuje všechny materiály a plochy a ničí mikroby. Odstraňuje kromě jiného: herpes, virus H7N1, salmonellu, listerii, stapphylococcus aureus, candida albican, escherichia coli, aspergillus Niger, pseudomonas aeuruginosa, henterococcus hirae, lactobacillus brevis… Bez chlóru, Zdravý životní styl, Odstraňuje 99,9% plísní a bakterií, Dermatologicky testováno, Pro všechny textilie bílé i barevné, Účinný při všech teplotách vody, Koncentrovaný prostředek“

Fleky to myslím neodstraní, ale ty spóry, které tu zmiňujete by snad mohlo :think: :think: Zatím to peru, tak uvidíme jestli zmizí alespoň ten plísňový zápach.

A co se týče mě samotné, věc jsem si půjčila od kamarádky a i kdyby to nebyla kamarádka tak bych jí řekla co se stalo. Jen když jsem to způsobila, tak se snažím i zjednat nápravu.

Spíš jsem čekala odpověď na mou otázku, nebo radu, nebo když nevím nevyjadřuju se, ale to je holt „nemoc“ emimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.11.13 09:04

@andreiika problém je, že ty plísně jsou škodlivé i mrtvé, ty toxiny tam zůstávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.11.13 13:18

@Lama Lama Ahoj, mám dotaz. Matrace v postýlce mi chytla plíseň od monitoru dechu, rošt už je vyměněný a dítě spí na jiné matraci. Přemýšlím, co s tou původní. Vzala jsem ji savem proti plísni, potah je pratelný. Čistit, nebo rovnou do popelnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.11.13 13:45
@Genovesa píše:
@Lama Lama Ahoj, mám dotaz. Matrace v postýlce mi chytla plíseň od monitoru dechu, rošt už je vyměněný a dítě spí na jiné matraci. Přemýšlím, co s tou původní. Vzala jsem ji savem proti plísni, potah je pratelný. Čistit, nebo rovnou do popelnice?

Já vyhazuju plesnivé cokoli, fakt z ní mám strach. Na děti už tuplem. Dovedu si představit nechat něco, co nemá žádný porézní povrch a jde komplet vyčistit ( sklo, nějaký kov, co byl ve styku s něčím plesnivým). Látku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.11.13 13:58

Spóry přežijou i chemickou očistu a ani sanitol nepomůže. plísně zničí, spóry zůstanou…o tom se tam samozřejmě nepíše ;-)
chceš radu? VYHODIT!!! protože vyprání nepomůže, na všem od plísně mi zůstaly drobné skvrnky na bílém i barevném, i když jsem použila fungisprej nebo jinou hnusotu na plísně. zápach se vrátil… takže ještě jednou… vyhodit!
píšu z vlastní zkušennosti a ne jen že jsem nemocná ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.11.13 14:01
@Genovesa píše:

na další matraci si dej chránič, aby k monitoru nešel pot od miminka. vyhodila jsem takhle 2 matrace. teď jsem teda dala monitor na matraci, pořád mi falešně houkal. nová matrace je vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.11.13 14:13

@Luciferda Děkuju, určitě to zkusím. Já jsem tam měla jen plenu, ale ta to teda nevyřešila. A řekla bych, že za to mohl i ten rošt, byl málo proděravělý. Chycená byla i ta deska, flek tam nezůstal žádný. Matrace byla z ikea za 500,–. Tu vyhodím. Zvážím, jestli ak na případné druže nechat udělat i nový rošt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.11.13 14:22

Jako přiznám se, že když jsem to našla, šly na mě mrákoty. Jenže v ložnici máme rádi chladněji, 18°C, což tomu bohužel nepřidá. Loni jsem dokonce musela vyházet nějaké hodně staré a nepoužívané oblečení, protože tam ve spodu taky chytlo plíseň :zed: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.11.13 14:23

Rošt mám klasický klacky a nepomohly. fakt je to tím potem… s chráničem jedu už 2roky a dobrý. předtím mi nová matrace zplesnivěla snad za 3 měsíce. jsem brečela vzteky a v krámě poradila paní právě chránič (nebo cokoliv co zamezí průniku vody a přitom dýchá - třeba přebalovací podložka s pull zátěrem nebo tak). monitor jsem teda vyčistila tím chemickým proti plíni a fleky zmizly, je to omyvatelný tak to šlo v pohodě. až na rošt mi plíseň nedošla, byla uprostřed desky monitoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.11.13 14:25

@Luciferda Já to právě měla na okrajích té desky. Ta neprodyšná vrstva má přijít na monitor, nebo na matraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.11.13 14:27

My se stěhovali a při balení jsem brečela… vyhodili jsme 2 skříně včetně většiny obsahu.
teď v baráku větrám jak praštěná. tady teda nebyla plesnivá žádná skříň, ale pro jistotu…měnili jsme okna a rosí se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.11.13 14:31

Narch matrace pod prostěradlo. je to takový to s gumovou vrstvou. většinou se dává až větším dětem bez plínek kdyby měli v noci nehodu. nepustí to vodu do matrace ale matrece v pohodě dýchá (odpařuje vodu)
mám chránič i na svojí matraci kdyby se mi starší hodlala počůrat do postele :-)
chrániče mají v kojeneckých krámech, nebo třeba ikea má za dobrou cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.11.13 14:35

@Luciferda No vidíš, nám se okna nerosí vůbec :nevim:, taky hodně větrám, i skříně. Skříně jsme teda nevyhodili, byly nové, z lamina, tak jsem je vzala savem x plísni. Dětské věci tam nikdy nebyly.
Podložku z ikea mám, jen nevím, když mám monitor pod matrací, jestli dát na matraci tu savou, nebo nesavou vrstvu. Prostě která z nich má ležet na tom monitoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
1.11.13 14:41

Myslím tohle
http://www.ikea.com/…ts/90152777/
dává se gumovou vrstvou dolů.
tenhle odkaz je na velkou postel, najdu i na postýlku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný