Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Ivan PPZ píše:
Prsa a prsní řízky ale nejsou totéž, nebo snad ano?
a jaký v nich je podle tebe rozdíl? ![]()
@Kakika píše:
a jaký v nich je podle tebe rozdíl?
To mi připomíná mýho tatíka, měl koupit práškový cukr a nepřinesl nic, prý měli jen moučkový…
@Kakika píše:Kuřecí prsa- vykostěné prso vcelku. Resp. 2 ks. Udělám z toho „řízky“ o potřebné tloušťce. Nebo motýlky, když chci větší plochu.
a jaký v nich je podle tebe rozdíl?
@Ivan PPZ abych pravdu řekla, neuvědomuji si, že bych v obchodě někdy viděla kuřecí prsní řízky, kde by byla ta prsa nějak nakrájená. A výrobek s názvem „kuřecí prsa“ se asi ani neprodává. Prostě kuřecí prsa hovorově, obchodní název kuřecí prsní řízky ![]()
@Ivan PPZ píše:
Kuřecí prsa- vykostěné prso vcelku. Resp. 2 ks. Udělám z toho „řízky“ o potřebné tloušťce. Nebo motýlky, když chci větší plochu.
Kuřecí řízky- vykostěné prso nakrájené na řízky/plátky. Obvykle daleko tenčí, než krájím z prsa.
Pokud to je špatně rozpoznat, zkuste se podívat na to samé v KRŮTÍM…
Vykostěné kuřecí prso nakrájené na cokoliv jsem ještě neviděla…
U nás, když už teda musí jet na nákup muž sám, musí být seznam včas a nejlépe poslaný na jeho mail, ještě se dožaduje, abych to nepsala ve Wordu, ale v Excelu (ale to už po mně chce moc - píšu to fakt hodně hodně podrobně a na to mi Excel prostě nevyhovuje
).
U nás se traduje perlička mýho táty, když jsem byla mimčo a šli mi s mamkou vybírat náušnice. Prodavačka jim ukazovala s různýma kamínkama a táta na to - nééé, s modrýma nééé, dyť je to holka!
Tak u nás je to tak, že když se napíše lístek, co koupit, tak vím, že dvě věci se zapomenou
A nebo se pro jistotu zapomene celý lístek..
@Janasas píše:
Tak u nás je to tak, že když se napíše lístek, co koupit, tak vím, že dvě věci se zapomenouA nebo se pro jistotu zapomene celý lístek..
Nejlepší je když se jde hlavně pro tu jednu důležitou věc a domu se přijde s nákupem jako krááááva a bez oné věci…chleba například.
@Anna766
holky to neni možné, mě toto říká i babička i máma, že by to tak prostě ti chlapi měli ![]()
@lavazza2 To ano, je potřeba internet. Myslím, že bez internetu se do té aplikace dostane na vytvořený nákupní seznam taky, ale už to pak nezpracovává online ty změny.
U nás se traduje perlička mýho táty, když jsem byla mimčo a šli mi s mamkou vybírat náušnice. Prodavačka jim ukazovala s různýma kamínkama a táta na to - nééé, s modrýma nééé, dyť je to holka!
@Anna766 píše:
Nejlepší je když se jde hlavně pro tu jednu důležitou věc a domu se přijde s nákupem jako krááááva a bez oné věci…chleba například.
Jako když 8 rohlíků a kilo jablek přijdou na 1250,–? ![]()
@Kakika píše:
@Ivan PPZ abych pravdu řekla, neuvědomuji si, že bych v obchodě někdy viděla kuřecí prsní řízky, kde by byla ta prsa nějak nakrájená. A výrobek s názvem „kuřecí prsa“ se asi ani neprodává. Prostě kuřecí prsa hovorově, obchodní název kuřecí prsní řízky
Já teda běžně vidam kur. prsa a prsní řízky.
@Ivan PPZ píše:
Jako když 8 rohlíků a kilo jablek přijdou na 1250,–?
To mamka tak jednou vyvedla z míry prodavačku u nás v obchodě, když jí u pokladny se smíchem říkala, že mají děsně drahý chleba (protože šla klasicky „jen pro chleba“ a u pokladny měla platit tři stovky). Prodavačka chvíli nechápala, ale pak se zasmály spolu. ![]()