Perníčky bez kypřícího prášku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Flora1
Stálice 66 příspěvků 20.12.16 20:36
Perníčky bez kypřícího prášku?

Ahoj holky,

letos jsem si pořídila embosovaný váleček ( váleček se vzorkem). Máte prosím někdo recept na vhodné těsto? Pokud se dává kypřící prášek, v troubě vzor zmizne.

Díky moc za rady:-)

Reakce:
jessikka
Extra třída :D 10899 příspěvků 20.12.16 20:41

@Flora1 prostě ho tam nedávej. ale připrav se na to, že budou tvrdé. ty bez prášku do pečiva nebo sody je nutné péct několik týdnů před Vánoci.

kazda.m
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.12.16 20:42

Dělala jsem sušenky z časopisu z Alberta, teď z toho vánočního. Místo vzorovaného válečku používají krajkové dečky :D Já použila razítka na sušenky. ALe je třeba je dělat dost silné a opravdu ten vzor pořádně vytlačit. I když jsou bez kypřidla, také trochu nabyly a vzor tolik nevynikl. Tak jsem pak dělala vyšší.

http://www.albert.cz/…kove-cukrovi

Chuťove jdou trochu do máslových sušenek.

radkka
Generální žvanilka 20803 příspěvků 20.12.16 20:43

Perníčky budou asi tvrdé ne? Spíš bych to udělala na linecké apod.

Uživatel je onlineMoise
Hvězda diskuse 38949 příspěvků 15 inzerátů 20.12.16 20:53

@Flora1 tohle se spíš hodí na linecké nebo sušenky, ne na perníčky - u těch je přece žádoucí, aby naběhly :nevim:

Flora1
Stálice 66 příspěvků 20.12.16 21:08

Díky za rady:-) Já se v tom moc nevyznám v pečení… a viděla jsem právě fotku s perníčkama, proto takový dotaz:-) Zkusím asi tedy nějaký ty sušenky…

Lucajz
Zasloužilá kecalka 964 příspěvků 20.12.16 21:39
@jessikka píše:
@Flora1 prostě ho tam nedávej. ale připrav se na to, že budou tvrdé. ty bez prášku do pečiva nebo sody je nutné péct několik týdnů před Vánoci.

Mám recept na perníčky ze sody a jsou měkkoučké hned po upečení :)

Uživatel je onlineMoise
Hvězda diskuse 38949 příspěvků 15 inzerátů 20.12.16 21:41

@Lucajz jasně, jenže ty ti neudrží ten vzorek, jak nabydou

Lucajz
Zasloužilá kecalka 964 příspěvků 20.12.16 21:42
Měkké perníčky

60dkg hl. mouka
30 dkg moučka
4 celá vejce
4 lžíce medu
8 dkg hera
2 lžc. kakaa
1 pol lž. vody
skořice a perníkové koření

cca 3 plechy středních perníčků

Vejce cukr a tuk vyšleháme, poté přidáme koření a med + mouka, nechat odpočinout 15 min v chladu, vykrajujeme a potřeme vodou, pečeme při 180-200°C - hned po upečení potřít rozšlehaným vejcem

Bílkový sníh
1 bílek + 20dkg cukr moučka+ lžč. citr. šťávy - míchat vařečkou do zhoustnutí - vystačí klidně i na 1,5 dávky pokud nepotíráte komplet perníčky

Jsou úžasně měkkoučké hned po upečení. :)

Příspěvek upraven 20.12.16 v 21:45

Lucajz
Zasloužilá kecalka 964 příspěvků 20.12.16 21:43

@Moise Aha, tak to mi nedošlo, to se omlouvám :)

Uživatel je onlineMoise
Hvězda diskuse 38949 příspěvků 15 inzerátů 20.12.16 21:43
@Lucajz píše:
@Moise Aha, tak to mi nedošlo, to se omlouvám :)

to nemusíš :D

tartaletka
Ukecaná baba ;) 1099 příspěvků 20.12.16 22:41

Na to je dobre testo na lotusky ;-) teda oprava, spekulky

https://kitchenette.cz/…/speculatius

celinne
Kecalka 495 příspěvků 21.12.16 08:16
@tartaletka píše:
Na to je dobre testo na lotusky ;-) teda oprava, spekulkyhttps://kitchenette.cz/…/speculatius

jen si to značkuju, recept vypadá výborně ;)

Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Blíží se zápisy do prvních tříd. Na co se připravit?

Po celý duben budou probíhat na státních i soukromých základních školách... číst dále >

5 netradičních jarních tipů co podniknout v Praze

Rozhodli jste se na počátku jara navštívit hlavní město? Stověžatá Praha... číst dále >

Články z Expres.cz

Hrad ve skále, který chátrá. Jaký je příběh Krejčířovy vily a proč se ji lidé bojí koupit?

Kdysi to v honosné a vysokou zdí opevněné vile tyčící se nad městečkem... číst dále >

Jak moc záleží na detailu: Vilhelmová vytřela zrak růžové divě Českých lvů

Nikdo ji tady v Česku nezná, a přesto byla jednou z nejfotografovanějších žen... číst dále >