Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
letos jsem si pořídila embosovaný váleček ( váleček se vzorkem). Máte prosím někdo recept na vhodné těsto? Pokud se dává kypřící prášek, v troubě vzor zmizne.
Díky moc za rady:-)
@Flora1 prostě ho tam nedávej. ale připrav se na to, že budou tvrdé. ty bez prášku do pečiva nebo sody je nutné péct několik týdnů před Vánoci.
Perníčky budou asi tvrdé ne? Spíš bych to udělala na linecké apod.
@Flora1 tohle se spíš hodí na linecké nebo sušenky, ne na perníčky - u těch je přece žádoucí, aby naběhly ![]()
Díky za rady:-) Já se v tom moc nevyznám v pečení… a viděla jsem právě fotku s perníčkama, proto takový dotaz:-) Zkusím asi tedy nějaký ty sušenky…
@jessikka píše:
@Flora1 prostě ho tam nedávej. ale připrav se na to, že budou tvrdé. ty bez prášku do pečiva nebo sody je nutné péct několik týdnů před Vánoci.
Mám recept na perníčky ze sody a jsou měkkoučké hned po upečení ![]()
60dkg hl. mouka
30 dkg moučka
4 celá vejce
4 lžíce medu
8 dkg hera
2 lžc. kakaa
1 pol lž. vody
skořice a perníkové koření
cca 3 plechy středních perníčků
Vejce cukr a tuk vyšleháme, poté přidáme koření a med + mouka, nechat odpočinout 15 min v chladu, vykrajujeme a potřeme vodou, pečeme při 180-200°C - hned po upečení potřít rozšlehaným vejcem
Bílkový sníh
1 bílek + 20dkg cukr moučka+ lžč. citr. šťávy - míchat vařečkou do zhoustnutí - vystačí klidně i na 1,5 dávky pokud nepotíráte komplet perníčky
Jsou úžasně měkkoučké hned po upečení. ![]()
Příspěvek upraven 20.12.16 v 21:45
Na to je dobre testo na lotusky
teda oprava, spekulky
@tartaletka píše:
Na to je dobre testo na lotuskyteda oprava, spekulkyhttps://kitchenette.cz/…/speculatius
jen si to značkuju, recept vypadá výborně ![]()