Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bella1988 to jsi ty, která nesbírá ho.na po své feně, protože musí platit poplatek za psa??
Špicové jsou uštěkaní. Když jste si ho pořizovali, musela jsi s tím počítat. Já se svým čsv chodila denně 4-6km až do porodu, nebyla jsem akorát v den porodu a vyrazila jsem znova čtyři dny po něm. Zabralo mi to denně třičtvrtě hodiny až hodinu a čtvrt, podle toho, jak rychle jsme šla. Na procházce jsem psa bavila procvičováním povelů, odložením, vymýšlením nových povelů (např. osm - proplete se ti do osmičky mezi nohama), které ho zabavily.
Když si pořizuju psa, musím počítat s tím, že pes zabere určité procento z denního času a je potřeba se mu věnovat.
Co se mě týče, taky si myslím, že chování feny je vaše vina, protože se jí nedostatečně věnujete. To že ses jí kdysi věnovala neznamená, že z toho můžeš těžit do konce jejího života ![]()
A prosím tě uklízej po svém psovi!!! Lidi co neseberou ho.no svého psa jsou největší perasata, i když je to jen „bobeček“ jak jsi někde psala OMG ![]()
Příspěvek upraven 24.02.14 v 13:02
@radkka o moje dítě mít strach nemusíš. Já jen nesnáším typy, co rejpou a neznají situaci, ono je hrozně snadný někoho odsoudit po přečtení pár řádků, že jo? ale zamyslet se nad tím, že ten člověk se fakt snažil a pořád snaží najít řešení. Kdybych byla taková zrůda jak tu píše kolegyně, bylo by pro mě jednoduché psa nechat utratit nebo ji někde vyhodit - děje se to denodenně a pokud bych měla dát přednost dítěti před psem, ano udělám to. Kdo tohle nezažil nepochopí to. Nikdy bych žádnému zvířeti neublížila a nezačnu s tím ani teď. Ale odsuzovat mě, že pes půjde do útulku je fakt silný kafe a urážka, že kašlu na psa, když budu mít dítě? To mi příjde opravdu drzé a nevhodné, ale tahle paní hodně ráda rýpe, mám s ní bohaté zkušenosti, ale tohle se mě dotklo nejvíc. Kdybych nebyla člověk, co pomáhal zvířatům a odmala s nimi vyrůstal, tak bych asi zůstala klidná. Mně je líto takových lidi, co vidí svět černobíle. Opravdu hodně líto.
@Any83 a ta ho.. byla samozřejmě jen provokace
sbírám, ale vadí mi poplatky. Jsou fakt přemrštěné, ale to sem teď fakt nepatří.
@Bella1988 změnu v chování psa neuvidíš během jednoho dne. To je bohužel běh na dlouhou trať. Už to, že vám fenka doma ničila věci byla známka její frustrace a nedostatečného vyžití. Zamezila jsi jí ničit, tak začala štěkat. Nějak tu frustraci potřebuje vybít.
@jannina1 ty mě přestaň urážet! Kdybys nebyla drzá a vážila slova, vůbec jsem ti tohle psát nemusela. odsoudila jsi mě na základě toho, že o mně vůbec nic nevíš! Tak se nediv, že jsem si to nenechala líbit.
@Bella1988 v diskuzi to nevypadalo jako provokace, dost tvrdě jsi bojovala za to, že když platíš poplatek, má po tvém psovi uklízet město, a že ty to dělat rozhodně nebudeš ![]()
@Any83 Jenže zahradu nemáme, ale chodíme i když teď už se fakt sotva batolím do lesa, nechám ji běhat a v rámci možnosti aportovat, ale to moc nechce. Tak tleskám a ona lítá. Jsme tam minimálně hodinu a když je jako dneska, tak i déle. A pak chodíme ještě na krátké procházky. Jenže to pořád nestačí. Jediné co se ji líbilo, být na zahradě na chalupě, tam byla celý den, ale to už je pasé.. Mně není dobře z toho, že ji mám dát pryč. Naoapk mě to trápí, proto jsem to napsala. Nejradši bych si ji nechala, ale to bylo sobecké vůči psovi, manželovi i sousedům. Kdyby to bylo tak snadný, tak psa vezmu a odvezu ho tam a bez řečí.
@Any83 jo protože mě opravdu ty poplatky štvou a zajímalo mě to na to sbírání lidi
ale vzhledem k tomu, že třídím odpad, tak sbírám o po psovi. Já taky nemám ráda, když jdu ven a jsou tam v trávě h… nebo to vidíš z okna a tak. Nebo nedej bože na chodníku. To fakt neee
Koukám, že nejsem sama do koho se pustila tahle kontraverzní pisatelka
@Any83 Víš co mi můžeš? Já zas nesnáším jiný věci!!! Takže jdi do prd…
Takže škoda nějákých rad nebo slov, neumí nic jiného, než psát urážky..
Příspěvek upraven 24.02.14 v 13:12
Ach jo, zase další zvíře, které odnese lidskou neschopnost. Kdo chce, prostě hledá řešení. Kdo nechce…!!! Podívej, mám 2 dobrmany, čekám dvojčata, jsem ve 34 týdnu rizikového těhu a ano, je to mazec, ale jde to tak, aby to ta zvířata neodnesla. Upozornuji, že ten druhý dobík je z útulku a to ze stejně debilního důvodu, původní majitelce se narodilo v jeho 4 letech miminko, které mimochodem plánovala s partnerem, už když si od nás malého jako štěně kupovala. Díky takovým majitelům jsem úplně přestala s chovem psů. A špic je specifický a né že ne!!!
No, tohle asi číst nechceš. Takže bych doporučila zkusit to co jde. Ideální by bylo psa opravdu zaměstnat tak, že doma padne na tlamku a bude spát. Těch pár týdnů do porodu už by si to taky mohla vydržet, když už si to nechala zajít takhle daleko. A pak klidně můžeš lítat se psem a kočárem po lukách, psa u aportovat, nebo já nevím, co ještě všechno, ale možností máš mraky. Na štěkání ten obojek, mohl by pomoci, je tu velká pravděpodobnost, že pomůže. Lepší bude, když pes dostane jednou pořádnou ránu, než milionkrát fuj fuj fuj. kór když už je to takhle daleko, takže ani moc jiných možností nemáš. Atd atd. nebudu se moc rozepisovat, protože mám pocit, že tu stojíš spíš o politování. No politovat tady můžu tak leda toho pséka.
@Bella1988 já to nemyslela špatně jen jsem navrhla tu klec, aby někde po bytě nic neudělala jak sis stěžovala a pak na to štěkání protištěkající jednotku či obojek, aby sousedi o ni nevěděli a neslyšeli. To bych ještě vzala jako poslední východisko a třeba ji to dojde, že je toho moc.
Jinak tím, že ji dáš do útulku jak víš, že ji pak někdo neumlátí čí nepřiváže ke stromu a vcelku nebude nijak trpět?.
Přeci do útulku chodí i lidi co by si z ní mohli uvařit večeři.
Vše co ci napsala, tak by si ji musela dát k někomu známemu. Jak víš, že do útulku příjdou důchodci a ne mladí s děckem jak víš, že by byla jedináčkem? Co když by někdo chtěl pořídit svýmu psíkovi kamaráda?
My máme taky čivavku na děti vyjíždí v jednom kuse, ale je to tím, že z nich má strach a tím se brání jak kdyby cítila, že jsou pro ni nebezpěčné. Co si budem povídat ročnímu dítěti toho asi ještě moc nevysvětlíš. Beru to tak, že to není žádné bojové plemeno co by ji mohlo zakousnout tedy až budeme mít dítě ať ho klidně párkrát štípne a ono to dítě zachvilku pochopí samo, že k ní nemůže. Co se týká vyjíždění na ostatní psy chtěla by si jen dokázat dominantnost. Kdyby nějaký páníček psa byl sympatický nechám ji ho s ním seznámit a ona by si hned uvědomila kdo je navrh.
Jaké máš na ní vodítko? Třeba se cítí utísněná a bylo by potřeba koupit třeba to stopovací.
@bubulina chovatele jsem informovala už před časem. když jsem začala řešit otázku, že ji budeme muset dát asi pryč. Původně jsem myslela, že ji dáme k chovu, ale kvůli věku už ji nikdo nechtěl. Tak jsem pak zkusila ještě pár známých kolem psů, ptali se kolik za ní chci, samozřejmě nic, není to zboží. Chtěla jsem jen, aby pokud možno byla na zahradě. Ale nikdo se nenašel. Pak jsem začala zase dávat inzeáty, ale nikdo nechtěl. Tak jsem to zamítla a psovi se ještě víc věnovala. Ale pořád situace se nelepšila. Zkusila jsem tedy svoji rodinu, všichni jak si ji vezmou a v pohodě, ale jak nadešlo, tak ticho po pěšině. Tak jsem říkala, že to ještě zkusíme. Zůstala jsem s těhotenstvím kvůli rizikům doma a tak jsem ji začala brát ještě víc ven, sedla jsem si v lese na lavičků a pobízela ji aby běhala, hrabala apod
Což ji bavilo a byla šŤastná. Ale doma.. to samé. Pořád dokola. A teď naposledy.. v sobotu to byla už poslední kapka.
@Honey Hooligan Ne číst to nebudu promiň, opakovala bych se v tom co tu píšu - a to že kdybych to neřešila, vůbec bych sem nepsala. Ale to je jedno.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat