Pes a miminko

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
G12
24.2.14 11:38

@Bella1988
V 90% za to může majitel, to se na mě nezlob, prostě někde chyba byla už od začátku. Mám 20 let zkušeností s útulkovými psy a tohle mi připadá prostě jako důsledek špatné výchovy a rozmazlenost. odborník je jediná šance.

• Upravit
Bella1988
24.2.14 11:41

@angellik23 aha a ten štěkací obojek tedy fungoval? Ona klec nemá, ale má vlastní pokoj doslova! Má tam všechno od hraček přes krmivo, samozřejmě se pohybuje po celém bytě, ale tady spí a nebo tam je, když mám návštěvu co se bojí apod. Chtěla jsem tam dát antištěkač, ale vzhledem k tomu, že jsem o tom hodně četla, je to prý pro zvíře nepříjemné a slyší to i kočky, které tam jsou s ní.. to je další věc, je to parta. takže rozdělit je není tak snadný. Někomu to třeba příjde divně, ale oni se fakt mají hodně rádi.

• Upravit
Bella1988
24.2.14 11:41

@G12 Tak si přečti moje řádky, než to odsoudíš.. asi budu těch 10% ;)

• Upravit
7257
24.2.14 11:42
@Bella1988 píše:
@ne-silenamatka nejhorší je to, že já mě to stresuje a jsem nervozní. Což dcerce neprospívá. Já zvířata miluju a tohle mě fakt trápí. Píšu to protože má jit v sobotu do útulku. Manžel ji tam poveze a já se to snažím vymyslet ještě nějak jinak :(

Tak to už je trochu pozdě něco řešit, když už jde v sobotu do utulku. Chudák pes.
Ale zřejmě jde o složitější a náročnější povahu psa a vy jste si s tím prostě neporadili.Pes za to nemůže. Nechápu, jak někdo po 4 letech se psa takhle zbavit.Kdo myslíš, že si jvezmě dospělého psa a navíc špice, kteří nejsou nějak žádaní?
A jestli se umístí, zase hrozí, že jí nový, nezkušený majitel vrátí.
Některé utulky nabízejí to, že psa máš doma a je v nabídce. Pokud je zájemce, přijde si rovnou pro psa k vám, a ty ho omrkneš. Přijde mi to méně stresující pro psa.
Ale stejně si myslím, že při důsledné výchově by pes tolik problémů nedělal. :nevim:

• načítám...
G12
24.2.14 11:43
@Bella1988 píše:
@G12 Tak si přečti moje řádky, než to odsoudíš.. asi budu těch 10% ;)
četla jsem a nic mě na tom nepřesvědčilo. Jak se feně věnuješ teď, Děláte nějaké aktivity?
  • Upravit
Bella1988
24.2.14 11:46

@Marlynka děkuju. No popravdě manžel a nedivím se mu nebude chtít dávat další peníze ještě za psa :nevim: jsem na MD, teda skoro. Za týden budu. No a přišla jsem tím skoro o 20 000 Kč. Takže docela mazec a splácíme půjčku na byt. Kdybych mu řekla o psí školce tak si bude myslet, že jsem blázen. Čím víc o tom přemýšlím tím víc vidím útulek jako jedinou možnost. Vybrali jsme soukromý. Krom poplatku za psa jim tam pošlu ještě dost krmiva a nějaké deky. A snad bude jinde spokojenější, ale já se chci věnovat svému miminku víc než psovi. To je asi pochopitelné, i když určitě se najdou tací, co mě odsoudí za špatnou výchovu psa.

• Upravit
G12
24.2.14 11:47

Nikde jsem nečetla, proč jste přestali se cvičákem, kolik má pohybu, jestli má dostatečně zaměstnanou hlavu. špic je dost aktivní a pokud nic neděláte kromě procházky na vodítku, tak to může být klidně celý ten problém. tak se nezlob a zkus to více popsat, ten její denní program

• Upravit
Bella1988

@G12 prosím tě kolik ti je let? psala jsem, že jsem ve 33tt!!! tak co si asi myslíš, že s ní můžu dělat za aktivity? Procházky v lese.. víc fakt nezvládnu. Nemůžeš to vidět černobílé.

• Upravit
2230

@Bella1988 taky mi prošlo rukama hodně psů, včetně týraných a s naší fenkou berňáka jsem si nevěděla rady (ale nešlo o problémové chování) ono spoustu chyb může člověk dělat nevědomky, navíc je spoustu „přístupů“ k výchově psů. nejdůležitější je vypátrat proč (kdy) nastala změna v chování. ale v situaci těsně před porodem chápu že čas není (když jsem taky řešila že na fenku nemám moc času, hlavně abych s ní byla sama bez dětí-je stresař-mi někdo řekl že když se chce všechno jde. ale hold byl bezdětný ;-) ) někdy je nejlepším řešením psovi najít jiného páníčka ikdyž je to těžký (taky vlastní zkušenost)

• načítám...
Bella1988

@G12 Myslíš že v lese, když píšu, že tam chodí běhat - běhá na vodítku ano? A já v 9. měsíci s ní ne?

• Upravit
G12
24.2.14 11:48

@Bella1988 no asi víc než tobě :-D, pokud je to tvůj ročník narození. Píšeš, že máš manžela, netvrdím, že máš se psem skákat ty přece :-)

• Upravit
Bella1988
24.2.14 11:49

@spiky01 no vlastně si vybavuju jeden případ z minulosti a šlo o kočku, taky nás terorizovala a příčinu jsme zjistili - nesnášela, že musí být s jinými zvířaty a že není sama, tak jsme ji našli nový domov a paní si ji nemohla vynachválit. Byla to důchodkyně a kočka středem její pozornosti :srdce: :)

• Upravit
G12
24.2.14 11:50

Myslela jsem spíš nějaké agility nebo jiný sport, ale vy jste rozhodnutí, tak už se nebudu namáhat. škoda psa.

• Upravit
Bella1988

@G12 Tak s ní má skákat manžel když příjde v 6 z práce ano? Právě vím, že je ti víc než mě asi podstatně, protože mi příjde, že si jaksi zapomněla, jaké to je být těhotná a čekat na narození miminka, kterému se jako matka musím plně věnovat. a nejen, že musím. JÁ CHCI.

• Upravit
2230

@Bella1988 zkus ji zaměstnat hlavu-u nás vedou skořápky-neni to náročný an pohyb ani na šas, čuba se unaví tak po 15min. nebo nějaký jiný hlavolamy, pachový práce (dá se dělat na zahradě) když psovi zaměstnáš hlavu unaví se víc než po dlkouhý procházce

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby