Pěstounská péče a rodičák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4631
10.6.14 20:33

Anickadomnik: diky za vysvetleni. a když je to dite tak male bude mit k tomu nárok i na ten rodicak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.6.14 20:34

Anickadomnik: ale babicka ty peníze na vnuka bere to vim 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
10.6.14 20:35

V rámci rodiny se to nebere jako pestouni, ale dítko mohou přímo adoptovat ne??
Jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.6.14 20:37

@Akinom tak bere přípěvek pro dítě ne odměnu pěstouna, tu by mohla brát pouze pokud pečuje alespoň o 3 děti nebo o alespoň 1 dítě ve II., III. nebo IV. stupni závislosti.

jak je to s rodičákem to netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.6.14 20:38
@Akinom píše:
Právě z okolí vím že babička má v pěstounské péči vnuka a bere na něj docela velky peníze. proto se ptám jak široká rodina.
a příklad: má sestra porodila dítě, dala ho do kojeňáku pro pěstounskou péči. chtěla bych si dítě vzít. je cca měsíc staré. na co má dítě nebo já nárok, a jak dlouho cca bude trvat vyřízení? díky

mám dojem, že to omezení se týká jen prarodičů, takže budeš mít nárok na cca osm tisíc :think: ono se to dává i těm prarodičům, pokud jsou na tom špatně finančně

A sorry, musím to napsat, působíš dojmem, že ti jde hlavně o ty prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151

@kubykula i v rámci rodiny je pěstousnká péče možná, třeba v případech kdy rodiče nedají souhlas k adopci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
@Akinom píše:
Anickadomnik: ale babicka ty peníze na vnuka bere to vim 100%

No, ono se to měnilo mám pocit před cca 2 lety, tak jestli je to déle, tak je to možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.6.14 20:39
@Akinom píše:
Anickadomnik: ale babicka ty peníze na vnuka bere to vim 100%

jo, bere můžou jí je přiznat, jen to není nárokové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.6.14 20:40
@kubykula píše:
@radkka taky mě to napadlo :think:

No, já jsem nechtěla být hned hnusná, ale prostě to tak zní. I když situace kterou popisuje zakladatelka je také reálná, i když je to smutné :(

@Akinom No, znělo to trochu blbě, ale to je jedno. Snažila bych se určitě v rodině najít nějakou možnost se o to maličké postarat, protože život, který ho může čekat po dětských domovech je hodně krutý. Já bych asi byla (myslím sebe, ne děti) raději o chlebu než to malé nechat bůh ví kde, ale tak každý to má jinak :kytka: třeba by dostala alespon nějaké přídavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.6.14 20:41

Bábrdl: asi to tak mozná zni, ze resim jen peníze. jenze nejde dokonce o me, je to v rodine a ja bych te male holcicce chtěla pomoci. sestra matky co porodila dite si ho nemůže skrz peníze vzit, ja nejsem z blizke rodiny a nevim jak by se tvarila blizsi rodina kdybych si ji vzala ja. proto zjišťuju jak je to s penezi. pokud by mimco něco dostavalo, mozna by o tom sestra matky zacla premyslet, ze by to nejak i s 2 detma zvladla… je to tam v te rodine slozitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.6.14 20:44

Opravdu mi nejde o peníze. ja bych si holcicku klidne vzala, ale je to sestrenice mého manžela a opravdu nevim jak by se na to tvarila jeho rodina, babicka male atd. je to opravdu slozitejsi, maminka holcicky no comment. ma uz 3 kluky téměř nic do pusy. rodina se to dozvěděla nahodou az po porodu kdy matka dala fotku s dcerou na fc a hned další den se dozvěděla ze je v kojenaku :( ja bych taky radsi byla o chlebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.6.14 20:46

@Akinom proč se bojíš jak se bude tvářit její rodina, když její rodina o mimčo nemá zájem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.6.14 20:47
@Akinom píše:
Opravdu mi nejde o peníze. ja bych si holcicku klidne vzala, ale je to sestrenice mého manžela a opravdu nevim jak by se na to tvarila jeho rodina, babicka male atd. je to opravdu slozitejsi, maminka holcicky no comment. ma uz 3 kluky téměř nic do pusy. rodina se to dozvěděla nahodou az po porodu kdy matka dala fotku s dcerou na fc a hned další den se dozvěděla ze je v kojenaku :( ja bych taky radsi byla o chlebu.

Doufám, že nebudu moc troufalá, když řeknu, že bych ženskou jako je ona vykastrovala :cert: Chudákovi malé připravila teda parádní vstup do života. Nicméně chápu, že ty se do toho budeš těžko montovat, ale teda je to hrozná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.6.14 20:49

Radka: myslela si ze když porodi maminka s tatínkem v duchodu se o ni budou starat. je to zenska nemakacenko, i když je to manzelovo sestrenice ja bych ji kastrovala taky. ma to s buhvikym takze otec asi taky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.6.14 20:51

Anickadomnik: jak pisu je to slozitejsi, není to vlastne ani moje rodina a asi bych si udelala zle mozna i u tchyne je to z jeji strany a jelikož u ni bydlime tak nevim nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí