Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anickadomnik: diky za vysvetleni. a když je to dite tak male bude mit k tomu nárok i na ten rodicak?
Anickadomnik: ale babicka ty peníze na vnuka bere to vim 100%
V rámci rodiny se to nebere jako pestouni, ale dítko mohou přímo adoptovat ne??
Jak to je?
@Akinom tak bere přípěvek pro dítě ne odměnu pěstouna, tu by mohla brát pouze pokud pečuje alespoň o 3 děti nebo o alespoň 1 dítě ve II., III. nebo IV. stupni závislosti.
jak je to s rodičákem to netuším
@Akinom píše:
Právě z okolí vím že babička má v pěstounské péči vnuka a bere na něj docela velky peníze. proto se ptám jak široká rodina.
a příklad: má sestra porodila dítě, dala ho do kojeňáku pro pěstounskou péči. chtěla bych si dítě vzít. je cca měsíc staré. na co má dítě nebo já nárok, a jak dlouho cca bude trvat vyřízení? díky
mám dojem, že to omezení se týká jen prarodičů, takže budeš mít nárok na cca osm tisíc
ono se to dává i těm prarodičům, pokud jsou na tom špatně finančně
A sorry, musím to napsat, působíš dojmem, že ti jde hlavně o ty prachy.
@kubykula i v rámci rodiny je pěstousnká péče možná, třeba v případech kdy rodiče nedají souhlas k adopci
@Akinom píše:
No, ono se to měnilo mám pocit před cca 2 lety, tak jestli je to déle, tak je to možné…
@Akinom píše:
jo, bere můžou jí je přiznat, jen to není nárokové ![]()
@kubykula píše:
@radkka taky mě to napadlo
No, já jsem nechtěla být hned hnusná, ale prostě to tak zní. I když situace kterou popisuje zakladatelka je také reálná, i když je to smutné ![]()
@Akinom No, znělo to trochu blbě, ale to je jedno. Snažila bych se určitě v rodině najít nějakou možnost se o to maličké postarat, protože život, který ho může čekat po dětských domovech je hodně krutý. Já bych asi byla (myslím sebe, ne děti) raději o chlebu než to malé nechat bůh ví kde, ale tak každý to má jinak
třeba by dostala alespon nějaké přídavky.
Bábrdl: asi to tak mozná zni, ze resim jen peníze. jenze nejde dokonce o me, je to v rodine a ja bych te male holcicce chtěla pomoci. sestra matky co porodila dite si ho nemůže skrz peníze vzit, ja nejsem z blizke rodiny a nevim jak by se tvarila blizsi rodina kdybych si ji vzala ja. proto zjišťuju jak je to s penezi. pokud by mimco něco dostavalo, mozna by o tom sestra matky zacla premyslet, ze by to nejak i s 2 detma zvladla… je to tam v te rodine slozitejsi.
Opravdu mi nejde o peníze. ja bych si holcicku klidne vzala, ale je to sestrenice mého manžela a opravdu nevim jak by se na to tvarila jeho rodina, babicka male atd. je to opravdu slozitejsi, maminka holcicky no comment. ma uz 3 kluky téměř nic do pusy. rodina se to dozvěděla nahodou az po porodu kdy matka dala fotku s dcerou na fc a hned další den se dozvěděla ze je v kojenaku
ja bych taky radsi byla o chlebu.
@Akinom proč se bojíš jak se bude tvářit její rodina, když její rodina o mimčo nemá zájem?
@Akinom píše:
Opravdu mi nejde o peníze. ja bych si holcicku klidne vzala, ale je to sestrenice mého manžela a opravdu nevim jak by se na to tvarila jeho rodina, babicka male atd. je to opravdu slozitejsi, maminka holcicky no comment. ma uz 3 kluky téměř nic do pusy. rodina se to dozvěděla nahodou az po porodu kdy matka dala fotku s dcerou na fc a hned další den se dozvěděla ze je v kojenakuja bych taky radsi byla o chlebu.
Doufám, že nebudu moc troufalá, když řeknu, že bych ženskou jako je ona vykastrovala
Chudákovi malé připravila teda parádní vstup do života. Nicméně chápu, že ty se do toho budeš těžko montovat, ale teda je to hrozná situace.
Radka: myslela si ze když porodi maminka s tatínkem v duchodu se o ni budou starat. je to zenska nemakacenko, i když je to manzelovo sestrenice ja bych ji kastrovala taky. ma to s buhvikym takze otec asi taky nic.
Anickadomnik: jak pisu je to slozitejsi, není to vlastne ani moje rodina a asi bych si udelala zle mozna i u tchyne je to z jeji strany a jelikož u ni bydlime tak nevim nevim ![]()