Pěstounská péče a rodičák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
10.6.14 20:52

@Akinom hele asi bych se spíš snažila tlačit na matku aby dala souhlas k adopci, přijde mi to jako nejrozumnější řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
10.6.14 21:24

Manželova rodina by spíš měla mít radost pokud dítě zůstane v rodině, než aby skončilo bůh ví kde… :roll: Je mi té holčičky hrozně líto :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.6.14 21:29

To mě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
10.6.14 21:32

Úplně nejlepší bude se jít informovat rovnou na úřady.
Je to hrozný. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.6.14 09:07

Jen jsem náhodou nahlédla do diskuze.. :oops:

A musím říct, že s těmi rodinnými příslušníky to asi nebude tak jak tu píšete. Znám osobně jednu maminu, která měla své dvě děti dočasně u babičky, v té „dočasné PP“, a normálně babička pobírala ty příspěvky :nevim:
Nicméně důležitá informace, pokud dáš dítě do PP, platíš na něj alimenty ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
11.6.14 09:13

Monny: jo to vím, to má zase švagrová takhle. ale jelikož má ještě jedno své dítě v péči nějaký dluhy a málo peněz v práci platí asi 800kč a tato matka je bez práce 3 děti teda asi jen dvě do 18, tak si myslím, že by taky moc neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.14 14:01

Ahoj, začala jsem také uvažovat o pěstounské péči. Mám necelý týden před porodem, těhotenství je pro mě katastrofa, takže neuvažuji o dalším, jenže nechci, aby malá zůstala sama, je to takové složité. Chtěla bych si o pěstounskou péči zažádat možná ještě letos (ono než se to vyřídí, tak to chvíli trvá, už jsem se na to i ptala).
Chtěla bych si ale osvojit konkrétní dítě, které se narodilo ale už před dvěma léty. Jedná se o dítě mé bývalé nejlepší kamarádky. Neměla peníze na to, aby uživila její druhé dítě, takže se malé vzdala. Přestala jsem se s ní stýkat, protože začala hrozně chlastat, tahala ze mě akorát peníze a energii. Je možné tu malou nějakým způsobem dohledat? Pokud si ji teda už někdo neosvojil nebo neadoptoval. :nevim:
Je mi té malé tak strašně líto… :,(
Příspěvek vkládám anonymně, protože to je pro mě hrozně citlivé a osobní téma.

• Citovat
  • Upravit
4631
27.8.14 14:59

Ahoj,
pro ty co sleduji diskuzi. Malou si maminka nakonec tusim kolem 2 mesice vzala. Jak to bude zvladat tot otazka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.18 15:31

Ano, lze brát rodičák i odměnu pěstouna zároveň

Pokud jste dlouhodobý pěstoun, můžete čerpat i rodičovský příspěvek a odměnu pěstouna zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
19.7.19 13:32

@Akinom ahoj už je to pár let ale… Jak to dopadlo? Zvládají to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí