Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Tak za prvé jsem si pořizovala auto s bývalým manželem, bohužel už spolu nejsme. Za druhé jsem dost vypomohla rodičům finančně a na svůj byt momentálně nemám, všechny peníze padly jim, proto bydlím s něma. Jsem psychicky v pořádku, dokonce tak, že psychotesty mám a pracuji s dětma v dětském domově takže vím, co pěstounství obnáší. Nechápu vás některé, jak můžete soudit, když mě vůbec neznáte. Je snad moje věc, že jsem si vzala auto na splátky, co je na tom jako? A ano děti mít nemůžu, bohužel. Tak nechápu vás některé nány co tady komentujete a hrajete si na strašné frajerky když o mě nevíte nic. Chtěla jsem jenom a pouze poradit a předat si zkušenosti o pěstounské péči.
No protože jaksi nepíšeš podstatné informace a při nesouhlasu se vytočíš do spirály. Psychotesty na prácí s dětmi a psychotesty do pěstnouské péče jsou trošku odlišný kalibr.
stále platí to co píšu - dej si do pořádku sebe, pak začni zachrańovat. A zařiď si samostatné bydlení.
@Ou píše:
No protože jaksi nepíšeš podstatné informace a při nesouhlasu se vytočíš do spirály. Psychotesty na prácí s dětmi a psychotesty do pěstnouské péče jsou trošku odlišný kalibr.stále platí to co píšu - dej si do pořádku sebe, pak začni zachrańovat. A zařiď si samostatné bydlení.
A co podle tebe nepíšu za podstatné informace? Nene vůbec jsem se nevytočila, jenom zírám, kolik " chytrých " lidi tady najednou reaguje a píše nesmysly. Divím se tomu, no
.. Já v pořádku jsem
nemám co dávat u sebe dohromady. Sama bydlet nechci mám rodiče starší a jsem ráda, když jim mohu pomoct když nezvládají sami ![]()
@Anonymní píše:
A co podle tebe nepíšu za podstatné informace? Nene vůbec jsem se nevytočila, jenom zírám, kolik chytrých lidi tady najednou umí psát nesmysly. Až se tomu divím.. Já v pořádku jsem
Ne nejsi.
1. nemáš blízké vztahy a klíčové životní rozhodnutí řešíš na emiminu.
2. nemáš adektávní zázemí.
3. popisuejš že těnebaví život a namouváš si že pěstounská péče ti něco změní.
4. tvrdíš že děláš s dětmi mimo biologickou rodinu a namísto konzultace s organizací co provází pěstouny to řešíš kde? Na e-miminu.
Při tom když dostaneš zpětnou vazbu jdeš do vrtule.
Pokud máš zkušenost s dětmi v ústavní péči jak tvrdíš, tak bys měla tušit, že to jenáročná záležitost a že fakt od nich nemůžeš čekat naplnění toho, že se cítíš sama a nemilovaná.
V tuhle chvíli tě v kraji, kde příprava pěstounů funguje dobře prostě k dětem nepustí. Tam kde to funguje hůř to povede k tomu, že budeš jako pěstounka selhávat.
Můžeš být dobrá pěstounka. Pokud se nejdřív srovnáš sama se sebou, naučíš se fungovat ve vztazích a postavíš se na vlastní nohy.
Asi to nebudeš chtít slyšet, co ti píšu. Stane se. Tak jen doufám, že ve vašem kraji funguje příprava pěstounů tak jak má.
@Ou píše:
Ne nejsi.1. nemáš blízké vztahy a klíčové životní rozhodnutí řešíš na emiminu.
2. nemáš adektávní zázemí.
3. popisuejš že těnebaví život a namouváš si že pěstounská péče ti něco změní.
4. tvrdíš že děláš s dětmi mimo biologickou rodinu a namísto konzultace s organizací co provází pěstouny to řešíš kde? Na e-miminu.Při tom když dostaneš zpětnou vazbu jdeš do vrtule.
Pokud máš zkušenost s dětmi v ústavní péči jak tvrdíš, tak bys měla tušit, že to jenáročná záležitost a že fakt od nich nemůžeš čekat naplnění toho, že se cítíš sama a nemilovaná.
V tuhle chvíli tě v kraji, kde příprava pěstounů funguje dobře prostě k dětem nepustí. Tam kde to funguje hůř to povede k tomu, že budeš jako pěstounka selhávat.
Můžeš být dobrá pěstounka. Pokud se nejdřív srovnáš sama se sebou, naučíš se fungovat ve vztazích a postavíš se na vlastní nohy.
Asi to nebudeš chtít slyšet, co ti píšu. Stane se. Tak jen doufám, že ve vašem kraji funguje příprava pěstounů tak jak má.
Nesuď mě když nevíš celý můj životní příběh. Vůbec nevíš proč mě život nebaví a nenaplňuje a taky nevíš, proč chci dát nějakému dítěti lásku. Nechci se hádat a proto už na tvoje blbé komentáře odepisovat nebudu ![]()
@Anonymní píše:
A co podle tebe nepíšu za podstatné informace? Nene vůbec jsem se nevytočila, jenom zírám, kolik " chytrých " lidi tady najednou reaguje a píše nesmysly. Divím se tomu, no.. Já v pořádku jsem
nemám co dávat u sebe dohromady. Sama bydlet nechci mám rodiče starší a jsem ráda, když jim mohu pomoct když nezvládají sami
Všichni tu reagujeme jen na to, co jsi sama napsala. A věř, že toho bylo dost. Ty opravdu nejsi na pěstounskou péči dost zralá. Přestaň se tu vztekat a vezmi si k srdci, co ti @Ou napsala. A především, pokud chceš pěstounskou péči, tak si sežeň vlastní bydlení. V domě u rodičů to půjde těžko.
@Zuzinka1991 před 14 dny jsi se ještě snažila o dítě a teď máš už bývalého manžela a bydlíš u rodičů, jo? Tak co je za tím? Lež nebo akutní porozchodový splín? Ty si fakt potřebuješ dát pořádně dokupy život a možná v budoucnu se stát pěstounkou. Teď opravdu ne.
@Zuzinka1991 píše:
Nesuď mě když nevíš celý můj životní příběh. Vůbec nevíš proč mě život nebaví a nenaplňujea taky nevíš, proč chci dát nějakému dítěti lásku. Nechci se hádat a proto už na tvoje blbé komentáře odepisovat nebudu
Vyhledej psychoterapeuta prosím. To dítě tě šťastnou neudělá. Začni se sebou pracovat. Tvoji rodiče tu nebudou věčně, dětičky odejdou za svými životy…ty budeš sama…ty musíš být šťastná i bez toho, že tě někdo potřebuje a můžeš se pro někoho obětovat. Jinak hrozí, že se jednoho dne totálně sesypeš.
@Zuzinka1991 Nejsi v pořádku. V úvodním příspěvku píšeš, že už tě několik let nebaví život. Tvrdíš, že dítě mít nemůžeš. Přitom v jiné diskuzi z půlky ledna píšeš, že se snažíte o dítě. Když ti někdo neodpoví, jak si představuješ, tak reaguješ slovy „nány“, „frajerky“ a „blbé komentáře“. Jsi nevyrovnaná.
@Janli píše:
Hele holka, ty děti tady nejsou od toho, aby naplnily tvůj prázdný život. Hodně si rozmysli, proč to dítě opravdu chceš, protože ty děti už jsou v dost velkým srabu a potřebujou dospělýho a vyrovnanýho pěstouna, ne holku, co ve třiceti neví co se sebou. Dost pochybuju, že by ti nějaký psycholog dal posvěcení. Snaž se svůj život naplnit jinak a až s ním budeš spokojená, tak do něj teprve přiveď dítě. Tobě jen tikaji biologický hodiny…
No… Asi by to bývalo šlo napsat s trochu větší dávkou taktu vůči zakladatelce, ale v podstatě je to pravda. Zakladatelko, myslím, že si zkomplikujes život, pokud vůbec bys tu možnost dostala. Pestounstvi na přechodnou dobu ti dle mého nebude dělat dobře, nebudeš se chtít s dítětem loučit. A je i pravda, že vůči těm dětem to není úplně fér…
Co mi zim chces rict? Ze jsem jako na palici? Jsem sbdeckama v detskem domove 12hodin skoro kazdy den pracuju s nema 9 let. Vim co chci jen jsem chtěla zkusenost o pěstounství