Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja nekdy hládim a nekdy mam polezene ruce a cekam.. Vis co ale ja si vzdy rikam driv nikdo nic nevedel, nečetl a zensky fungovaly vic nez normalne ani takovy kontroly nemely a bylo vse ok. Ted me prijde ze tehotna nic nemůže ani poradne lezet a sahat snad na sebe.
Myslim ze fakt nekdy lepsi nevedet.
Já jsem taky převážně doma..proto se taky tak pozoruju
jako občas někam zajdu, ale zas nějak extra ne, jsem na neschopence už 2 měsíce..takže se nudím a pozoruji, je to opruz
Jinak neudělala..udělám si to zítra.. ![]()
No proto si rikam az budou mimca nebude cas na pozorování a vsechny myslenky budou o nich:)
Přesně..dřív neměli žádný ultrazvuky pomalu, rodili na polích a taky pohodička..tohle dělá dnešní doba, moc strachuje..nemělo by se to tolik řešit.. ![]()
Taky si myslim prijde me to fakt přehnaný. Moje mati rikala ze nikdy ani neslysela ze se nema spat na zádech..
Zadny utz az kdyz porodila koukali jestli mimco ma vse co ma mit:)
@zuza23 my dvě sme teda fakt sladěný
, synchronizovaná mimča. Jsem zvědavá jestli budou taky chtít ven ve stejný den ![]()
Hlazení že by způsobovalo kontrakce
To už se fakt snad přehání. Tak snad když někdo bříško hladí, tak ho nijak nedrtí aby to vyvolalo až takovou reakci. Třeba už jsou jen doktoři alergický na ten pohled na maminy co si věčně hladí pupek a tak záměrně šířej fámy
![]()
@Simmik Já zkoušla pozorovat ve vaně vodu kolem pupku, jestli pohyby mimča udělaj vlnky nebo roztřesou hladinu aspoň. Ale asi zrovna spalo a voda začala stydnout, tak nic nebylo.
Tak já ji zase cítím a vždy takhle pozdě..v noci a při ležení v klidu..nejsou to kopance ale takovy kotrmelce a bubliny ale cítím.. ![]()
@Horina to by me fakt nenapadlo:) ja od te doby co me nekdo rekl ze spis sprchovat protoze vana neni dobra tak to nedelam..:)
Jj ja taky vzdy v noci protoze pres den asi si to tak neuvedomujem kdyz neco děláme..
Koukala sem na netu na to hlazeni, a na nekolika strankach sem nasla, ze to opravdu vyvolava kontrakce, ale nemuzou zpusobit porod. Jen ve vzacnych pripadech, kdyz ma tehotna drazdivou delohu (projevuje se castymy silnymi bolestmi trvajicimi i nekolik hodin v kuse). Taky tam psaly, ze vlastne samotna bolest v podbrisku je projev kontrakce a ze se casto projevi prave po hlazeni briska. A nemelo by se hladit, kdyz brisko tvrdne, protoze to prodluzuje dobu, po kterou bude brisko ztvrdle, ale jinak hlazeni nemuze nic udelat.
@Horina no to by bylo dobry, kdyby sme rodili ve stejnej den ![]()
Holky vy toho nakecate, nestíhám číst.
Nechcete zamknout diskusi, když tu ukazujete bříška?
To s tím hlazenim bříška je pěkná blbost.
Hezkou neděli všem. ![]()
Každá z nás čte nějaké články a pak si všímáme i blbého píchnutí v břiše, holky mám známou je také prvorodička teď je v 27 tt a to by ste nevěřily kolik vyšetření existuje v těhuu, ona snad byla uplně na všech
Pak se mě snaží poučovat co bych měla a neměla jíst jak bych měla ležet a zvedat se a tak!! Vůbec to neřešte co kde píšou pokud jsi nejste jistý zeptejte se na gyndě jsou chytřejší než nějaké debilní články na internetu
Když to sem tam přečtu tak mám takovej vztek že raději vypnu celý NTB
Jak už jste psaly dříve rodily na polích UZ neměly a bylo vše oukej
Takže mi se taky nemusíme strachovat jelikož máme UZ a vidíme mimča během těhu. ![]()