Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radši jdi na testy
chápu tě, já měla kdysi nechráněný styk s jedním klukem, kterýho jsem vůbec neznala, z toho mála, co jsem o něm věděla, to byl patrně dost holkař, taky jsem trnula, jestli nemám HIV, ale na testy jsme se neodhodlala. až po 2 letech jsem poprvé otěhotněla, tam se dělají testy automaticky, tak jsme si to čekání protrpěla, ale ulevilo se mi, že jsem zdravá ![]()
@Anonymní píše:
Nechce se mi to právě nikommu říkat, protože si připadám dost idiocky, že jsem to už předtím nikomu neřeklatak sem myslela, že si to prostě necham vyšetřit z krve a bude klid…
jsi jouda. Neni za co se stydet, vubec to neres.
@Anonymní píše:
Nevíte kolik by mě to vyš. stálo?
Tak asi to bude všude jiné..zavolej si k obvodačce a ona ti poví ![]()
Našla jsem toto, sice se někde dělají i zdarma, ale kdo ví, s čím by ses tam mohla potkat (určitě to spíš budou využívat feťáci a tak), takže radši bych šla někam, kde se platí, viděla jsem ceny 400 i 600, takže asi jak kde.
No tak jednak, pokud se nekdo porani timto zpusobem pri praxi, tak to musi rici, ranu zmacknout, vyplavit krev, vydesinfikovat, a pak se davaji leky, ktere minimalizuji riziko nakazy HIV.
Nechapu, jak jste to mohla nerict - navic mnohem realnejsi riziko, nez HIV, je treba Hepatitida C. Takze se mimo jine testuje i ten pacient, jehoz krev byla na kontaminovane jehle.
Navic se takovy pripad spravne musi evidovat a pracovni lekarstvi pak zavadi prevenci pro dalsi zakynky (predpokladam, ze jste na zdr. skole).
Na test si skocte, stoji to asi 300,– (podle mista), bude nejspis vporadku, ale spis bych resila tu hepatitidu a predevsim, co udelat, aby se mi to nestalo znova, a pokud stane, co mam v tu chvili delat.
Jinak dobré je si rychle z ranky vytlačit co nejvíc krve, tím se taky docela dost zamezí pronikání škodlivin a naopak se spíš vytlačí ven. Já se takhle jednou píchla v laborkách jehlou od chemikálie
Naštěstí dobrý a to to byl celkem sajrajt ![]()
A do koho jsi tu jehlu předtím píchala? Pokud to byla jehla z 80 leté stařenky, tak tam bych se HIV nebála a nechala to být, jiná onemocnění už by se projevila asi dříve. Nebo to byla jehla z hromady odložených jehel? To bych radeji šla.
Pokud by ti byla jehla z kontejneru, tak bych se nechala testovat ![]()
Snažila sem se to vymačkat a hned desinfikovala-oni mi ani krev skoro netekla nebylo to hluboko… @Samamama bylo to na interně kde je většina starších lidí…jehla nebyla 100% z odběrů…myslím si i na 90%,že to byla ta má co byla čistá-nepoužitá a já ji dávala do nádobky a chtěla sem ji tam „zastrčit“ no a pak se to stalo..tak nevím…pořád tam je šance, že to byla cizí…
@Anonymní píše:
Snažila sem se to vymačkat a hned desinfikovala-oni mi ani krev skoro netekla nebylo to hluboko… @Samamama bylo to na interně kde je většina starších lidí…jehla nebyla 100% z odběrů…myslím si i na 90%,že to byla ta má co byla čistá-nepoužitá a já ji dávala do nádobky a chtěla sem ji tam „zastrčit“ no a pak se to stalo..tak nevím…pořád tam je šance, že to byla cizí…
tak v tomto případě bych s naprostým klidem na incident zapomněla ![]()
@Bibi239 já se právě stydím úplně u všeho a u tohohle…to mám strach jak pr*se, neví o tom nikdo a bojím se to říct Dr…chjooo ![]()
@Anonymní píše:
@Bibi239 já se právě stydím úplně u všeho a u tohohle…to mám strach jak pr*se, neví o tom nikdo a bojím se to říct Dr…chjooo
tak to ber jako psychologicke cviceni. V zivote nas potkavaji veci, nekdy zdanlive banalni. Jsme postaveni pred volbu, ktera nas muze posunout vyvojove dal. Kdyz prekoname strach, stud, tremu, sebepodcenovani a zvolime tu tezsi moznost, je to jako krok po zebriku, po kterem splhame v rustu nasi osobnosti. Podstoupime to, se srdcem v krku a mozna i v kalhotach. A nakonec se ukaze, ze kdyz je po vsem, tak to vlastne vubec nebyla takova hruza.
To zvladnes!
Nechce se mi to právě nikommu říkat, protože si připadám dost idiocky, že jsem to už předtím nikomu neřekla
tak sem myslela, že si to prostě necham vyšetřit z krve a bude klid…