Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Antibiotika ne!!!
Troufam si říct, že piercingů mám víc než dost a tudíž i několik let zkušeností. A ATB masti jsou největší zlo. Stejně tak nápad vyndat šperk. Nevydávat a ATB nepoužívat! Bohatě stačí solný roztok, heřmánek a Betadine. A samozřejmě trpělivost, poprvé se mi piercing taky vys*ral, ale to je taková obranná funkce těla.
Kamarádce se piercingy strašně blbě hojily tak museli ven, já ho měla taky v pupíku a když se ani po půl roce pořádně nezahojil tak šel ven : / vždycky to vypadalo ok a pak se to zhoršilo.. mazala jsem vším možným : /
Mě se piercing v pupku hojil skoro rok
nebolelo to, ale pořád hnisalo, už jsem taky nevěděla co s tím. Akorát jsem ho pravidelně vyplachovala slanou vodou. Hlavně nepoužívej framykoin a tak podobně, to by se to ještě zhoršilo. No a po roce najednou se mi to zahojilo a od te doby mám pokoj.
Ahoj, mám problém, nedávno jsem si nechala nastřelit piercing do chrupavky ucha, všechno se hojilo v pohodě.. jenže od včera mám angínu a musím brát penicilin.. dneska jsem se koukla na ucho a je to nateklý v místě vpichu jakoby taková boulička, který je začervenalá. Co mám dělat? Antibiotika brát musím, ale s uchem se to nesnese ![]()
@tynka321 zaprvé je teda velká chyba si nechat něco nastřelit
. Dochází tak k protržení jednotlivých vrstev tkáně a tím k horšímu procesu hojení. Klasický propíchnutí tkáň „přirozeně“ protne, což je mnohonásobně menší zásah a s hojením, ani dalšími procesy nejsou žádný problémy. Ale k věci - občas se mi to objeví u piercingu nosu. Je potřeba bouličku vysušit. Potírej ji denně alespoň dvakrát roztokem Betadine, ideálně i vpich z obou stran. Chvíli to potrvá, ale ztratí se. U nemocí je to normální, taky se mi vždy pohnojí některý z piercingů nebo mě začnou svědit některá tetování.
@Kachorra Já už jsem si právě nechávala nastřelit 2 roky dozadu 3 náušnice a z toho jedna je ve chrupavce na druhým uchu a všechno v pohodě, i tohle bylo v pohodě, dokud jsem nemusela začít brát atb no..
děkuju za radu, betadine doma naštěstí mám ![]()
Tak dnes jsem na to dávala tu betadinu a zdá se mi, že se ten otok pořád zvětšuje, zítra jdu k doktorce, bojím se, kam až by to mohlo zajít ![]()
@tynka321 no, tak ta ti buď řekne, že to máš vyndat, nebo ti na to dá Framykoin
. spíš bych navštívila salon, kde ti to píchali, umí si s tím poradit
@Kachorra nakonec jsem tam nešla, zkusila jsem na to dát černou mast a docela to uklidnila, při nejmenším už se to dál nezvětšuje. Počkám až doberu atb a uvidím ![]()
@tynka321 výborný je i vychladlý odvar z heřmánku, má antiseptické účinky. a samozřejmě solný roztok, ten by to hezky vysušil ![]()
Mozna s křížkem po funuse..
Měla jsem také bulku cca po půl roce píchnutí. Zašla jsem do salónu, dali mi kratší tyčku. Bylo to tím, že jak jsem ji měla moc dlouhou, tak se mi o vše zachytila a pak je to pod spodní dírkou podrážděné. Nevzdala jsem to a mám ho stále.
![]()
@Kachorra dobrý den ve čtvrtek jsem si nechala píchnout piercing do pupiku který jsem si sama koupila ve zlatnictví pan doktor mi to píchnul bylo to natekle a červené na tom místě to je ale normální od pátku mi to začalo hnisat a ten piercing byl strašně malej pan doktor mi řekl že si když tak můžu vyměnit bolelo mě to hodně tak jsem si ho musela vyměnit furt to hnisa a mám to nateklé v lékárně jsem si koupila bephanten a líh jako desimfekci dělám si ten solny roztok ale furt to hnisa dala jsem si na to i framikoyn a furt to hnisá byla bych moc ráda kdyby ste mi napsala jak si to čistit a co stym teď prosím o odpověď
![]()
@Liliana130 píše: Více
To mi řeknete, vám to fakt za to stojí srat se rok s hnisaním a záněty? Vždyť to ani není nic zázračně krásného, abyste se takhle dobrovolně mrzačily.