Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mar__tanka1983 píše:
Jen bacha, u jednoho to obvykle nekončí, tak se připravte![]()
Souhlas.
![]()
@barasepka nemám s Piercem v obličeji problém a to mám 4× ret, tvar, nos, obočí a uši, navíc mám potetovana celá záda, rukáv plus břicho, dělám na vysoké pozici. Můj chlap má obočí, uši a je vysoký manažer atd.. Dneska už se to bere jinak
Tak vyndat to v budoucnu může kdykoli, kdyby změnil názor.
Náš vedoucí to měl všude možně asi 15 let, na stará kolena to vyndal a nic extra vidět není, zahojilo se to celkem fajn - neobeznámený člověk má jen za to, že měl v mládí divočejší akné nebo neštovice, u chlapa na nějakou tu jizvu nikdo moc nekouká. ![]()
Příspěvek upraven 17.06.21 v 11:27
@barasepka píše:
@Serpentini in chce takový to co se dává dolů, na nosní přepážku. Něco takovýho…
Pak to neřeš vůbec, pac dírky po tomto nejsou vidět, mám taky ![]()
@barasepka Můžeš být ráda, že „zodpovědně“ čeká do těch patnácti a ještě se ptá rodičů na názor. Buď ráda za to že to s vámi probírá, jsou puberťáci, co si to poště nechají udělat a nikoho se neptají. Jak píšeš asi to nebude chvilkový rozmar, když to chce už dva roky. Případně u těchto pirsingů není problém je vyndat a dírku nechat zarůst. ![]()
@meduzka23 píše:
Já si do 18ti musela na tetování i piercingy poctivě počkat. Nikdy mě nenapadlo, že bych si něco takového nechala udělat za zády rodičů. V tu dobu mě to hrozně štvalo, ale respekt k rodičům byl silnější. Každopádně mi nic neuteklo. Já osobně bych mu to na střední už dovolila. Ten piercing se dá kdykoliv vytáhnout a nebude toho časem třeba litovat. Tetování je horší.
Já si první pierc pichla sama o prázdninách mezi ZŠ a SŠ.. Naši se mohli zvencnout, to jo.. Ale pak jsem si takhle udělala celý xicht a už to nějak brali, v 18 jsem si pichla nerv, vše muselo ven, ve 35 jsem si nechala znovu píchnout obočí a už to jelo zase.. Ale teď už jen salon, no
naši mě mají za blázna pro víc věcí, ale třeba kerka na zádech se máme líbí
i když brblala
@meduzka23 píše:
Souhlas.![]()
jo, je to hroznej mor.
Ono člověk zjistí, že se mu to líbí, že to zase tak moc nebolí (většinou…tragus byl dost hroznej než se zahojil
), v práci to taky všichni přežili,…
No a v průběhu let skončíš s devíti náušnicema a pěti tetováníma a podholenou hlavou
Hele ale táhne mi na čtyřicet, mám kancelářskou práci, kde mě uznávají, babičky taky ještě nekleplo, a já se cítím dobře ![]()
Ono je to i dobou - dnes už to není jako před dvaceti lety, kdy jsem na úřadě šokovala celý osazenstvo, první potetovanej úředník na okrese, můj ty světe
![]()
U lidi co to maj si řeknu, že nemaj vkus, ale to je tak všechno, to samé si oni mohou říkat o mym tetování,… na inteligenci, spolehlivost atd už to dneska nemá žádný vliv
Možná bych mu jemně naznačila, že to z dálky povětšinou vypadá, jako by měl sopel u nosu, ale jinak bych mu do toho nemluvila.
Má věk na to, aby experimentoval. A tohle je docela bezpečný pokus, který je vratný. A super je, že s tím přišel za vám a nenechal si to píchnout ve škole na WC ![]()
Měla bych pár podmínek. Sám si to zaplatí, najde vhodný salón a tam si nechá případně poradit, který typ piercingu je vhodnější.
A ještě jednu věc. Pokud se mu to přestane líbit, tak to sundá. Mám zkušenost s jednou holčinou. Nechala si dát, se souhlasem rodičů, tři piercingy. Ale zjistila, že jí to nesedí. A místo, aby to sundala, nosila je dál, protože rodiče by řekli, že neví co chce a bla bla bla…
Ten kroužek na druhý fotce se mi i líbí s tím bych asi problém v jeho věku neměla, ale kruh do nosu ne to má každý vůl
@meduzka23 píše:
Zrovna tento typ piercingu je mezi mladými momentálně velice populární. I kluci je nosí. Éra piercingu v obočí už dááávno skončila…Příspěvek upraven 17.06.21 v 11:20
Napsala jsem jen svůj názor ![]()