Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dovolila bych to bez problémů. Ja začínala ve 13 s ušima pokračovala pupikem, pak nos a nakonec ret. Blizim se ke 30 a zůstaly mi jen uši a malý kamínek v nose. Lepší než tetování na viditelném místě které člověk v nácti nepromysli a pak lituje
U nás piercing v nose nosili jen teplousi. Nelíbí se mi to u kluků. Ale jak chce, nebránila bych mu v tom ![]()
@martina.se píše:
Já si první pierc pichla sama o prázdninách mezi ZŠ a SŠ.. Naši se mohli zvencnout, to jo.. Ale pak jsem si takhle udělala celý xicht a už to nějak brali, v 18 jsem si pichla nerv, vše muselo ven, ve 35 jsem si nechala znovu píchnout obočí a už to jelo zase.. Ale teď už jen salon, nonaši mě mají za blázna pro víc věcí, ale třeba kerka na zádech se máme líbí
i když brblala
Hehe… Moji rodiče brblají do dnes.. Táta ten je ze mě úplně hotový. Vždycky je zklamaný, když příjdu s něčím novým. ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
jo, je to hroznej mor.
Ono člověk zjistí, že se mu to líbí, že to zase tak moc nebolí (většinou…tragus byl dost hroznej než se zahojil), v práci to taky všichni přežili,…
No a v průběhu let skončíš s devíti náušnicema a pěti tetováníma a podholenou hlavou![]()
Hele ale táhne mi na čtyřicet, mám kancelářskou práci, kde mě uznávají, babičky taky ještě nekleplo, a já se cítím dobře
Ono je to i dobou - dnes už to není jako před dvaceti lety, kdy jsem na úřadě šokovala celý osazenstvo, první potetovanej úředník na okrese, můj ty světe
![]()
Souhlasím. Já mám tetování i na obličeji, díry v uších, různý prkotiny a dělám sociální pracovnici s dětmi. Takže jak říkáš. V dnešní době už je to úplně o ničem jiném.
@Serpentini píše:
Napsala jsem jen svůj názor
Vždyť v pořádku.
Já se o tuto tématiku docela velice zajímám, tak obyčejně diskutuji. ![]()
No tak já bych mu to asi dovolila, přece jen vyndat se to dá vždycky.
Mně se to hrozně nelíbí, ale jak říkají ostatní, je to vratný experiment. A jestli po tom touží od třinácti, tak bych to dovolila… V dobrem salonu, kvalitní šperk a buď by si (aspoň část, nevím, kolik to stojí) zaplatil, nebo odpracoval…
@meduzka23 moji rodiče taky brblaji a to mi bude 40
zároveň vědí, že mi se to líbí, takže rozhodně nekončím
@Serpentini píše:
Nikdy jsem neviděla piercing v nose u kluka, přijde mi to spíš holčičí záležitost. Nechce radši do obočí? Jinak piercing je dneska úplně normální, po pubertě to většina lidí sundá a všem z mého okolí dírky zarostly hezky. Buď ráda, že nechce roztahovák do ucha, toho už by se nezbavil.
Znala jsem Ph. D. chlapa s piercingem v nose, nevypadalo to nějak špatně
![]()
@Snowoman píše:
Znala jsem Ph. D. chlapa s piercingem v nose, nevypadalo to nějak špatně![]()
To je věc osobního vkusu ![]()
@barasepka píše:
Dobrý den, prosím o názor. Syn, 15 a půl, si po skončení zš chce nechat dát piersing do nosu. Ptal se mě a manžela na názor a nám se to nelíbí, ale nechceme mu to zakázat. Já si hlavně myslím, že i když mu to nedovolíme a nedáme mu souhlas jít do salónu, kde mu to odborně udělají, nechá si to píchnout časem i přes to od nějakého kamaráda. Touží po tom už téměř dva roky, proto vím, že to není chvilkový rozmar. Nadšená z toho nejsem, ale manžel, ač mu to nezakazuje, mu říká, že ho lidi budou už podle vzhledu soudit a že bude za lúzra a tak. Jaký je na to váš názor, myslíte, že ho budou lidi soudit nebo je to dneska už normální jak tvrdí syn a jaký byste třeba použili argument, pokud byste ho chtěli od piersingu odradit? Děkuji předem za odpovědi.
Tak bude mit krouzek v nose. To se toho stane. Pri nejhorsim jej vytahne. Soudit te budou i kdyz blbe cumis. Je to uplne jedno.
@meduzka23 tetovani na obliceji neni uplne normalni. To zase jako ne. Na obliceni hlavne kuze nejvice pracuje a barva se sleje casem a zmeni pigment. Proto vsichni s potetovanym ksichtem casem vypadaji jako avatari. To neni urazka, jen konstatovani. Nic proti tetovani jinak nemam. Pokud je tedy vkusne (ne cerna lebka na prsou)
@mackA159 píše:
U nás piercing v nose nosili jen teplousi. Nelíbí se mi to u kluků. Ale jak chce, nebránila bych mu v tom
Krome krouzku vypada u chlapa cokoliv v nose „teple“.
@MamculeVerca píše:
Vždyť o nic nejde![]()
Přání vytetovat si obrovského zeleného draka na záda je horší
Já měla od 17 do 25 piercing v jazyku. Od 18 do 22 piercing v pupku a ve 30 jsem si sama pichla nos. Ale nelíbilo se mi to, tak to šlo pryč. Nikdo mě nesoudil a hlavně piercing je náušnice. Dá se kdykoli vytáhnout. Není to chirurgické rozdvojení jazykamoje spolužačka si nechala od kamaráda v 9 třídě nakreslit zelené něco
![]()
![]()
teď je jí skoro 30 a vypadá to příšerně
Už několik let se to snaží odstranit, ale žádná sranda
Tak si to premalovat a ne odstranovat.
@Pavlik Morozov Záleží kdo to tetuje. Tetování na obličej zásadně od profesionála, kterej to umí. To pak žádný rozpíjení atd. nehrozí. To tetování tam mám už pár let a je furt stejné.
@meduzka23 píše:
@Pavlik Morozov Záleží kdo to tetuje. Tetování na obličej zásadně od profesionála, kterej to umí. To pak žádný rozpíjení atd. nehrozí. To tetování tam mám už pár let a je furt stejné.
To si povime za 15 let. Za pet let se jeste nestihne nic rozpit. Kuze na ksichtu je proste jina a ma jiny vlastnosti.
Snad kazdy tetovani od profesionala. Tech je tak 20 v cely republice. Ale tetuje kazdej jouda. Pak jdou videt ty vytvory