Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Anonymní píše:
Ahoj!
Chci se zeptat, co nejčastěji pijete? Jestli čistou vodu nebo limonády, džusy, šťávy nebo čaje?
Nejčastěji piju víno. ![]()
Do té doby než jsem otěhotněla tak jsem se nejlíp napila vždy studené vody z kohoutku, nejlepší pití 😂 ale jak jsem těhotná tak můžu pouze perlivé Vody, z neperlive zvracim. 😂 😂
Kohoutkovou vodu jsem bohuzel pit prestala po prestehovani, je tu proste hnusna. Tak kupuju takovy ovocny koncentraty na stavy bez cukru, jinak piju hodne caje, obcas mam teda vodu koupenou, ale to spis v praci.
Sladke vubec, ani detem to nedavam. Deti vodu, my dospeli cca pul napul vodu/caj - cerny.
Piju klidně i vodu, ale doma máme nejčastěji 5l krabici jablečného moštu s kohoutkem v lednici, a ten si ředíme vodou nebo ho pijeme teplý (s horkou vodou). Pak čaje. Sladké limonády pijeme jen hodně výjimečně.
Whisky je drahá, tak holt vodu.
Sladkou limonádu dětem výimečně někde na výletě, doma to nevedeme.
@Markéta188 Nechte si zkontrolovat cukr, tátovi se takhle projevila cukrovka, nebyl schopen uhasit žízeň obyčejnou vodou, jenom po sladkém neměl žízeň. Když se dokopal k doktorovi tak měl cukr přes 20, normální hladina jsou 4.
@Anonymní píše:černý čaj s mlékem, zelený čaj a vodu. Bud převařenou vodu z konvice anebo z filtrační konvice Brita. Sladké nápoje Cola, sirupy, džusy nepiju vůbec.
Ahoj!
Chci se zeptat, co nejčastěji pijete? Jestli čistou vodu nebo limonády, džusy, šťávy nebo čaje?
U nás všichni pijeme obyčejnou vodu z kohoutku. Nejmladší má občas chuť na šťávu, ale tu má fakt spíš jen někdy skleničku na chuť, ne že by to lemtal celý den. Děti si trochu přisladí čaj, cca půl lžičky na hrnek (ale ten zas moc nepijí, oni se i ráno napijí nejradši vody…), my s manželem nesladíme ani čaj, ani kafe (tyto nápoje nám slazené nechutnají). Klasické bublinkové limonády máme jen velmi výjimečně - třeba na nějakou oslavu nebo na Vánoce nebo v létě na koupáku na chuť chlazenou točenou citronovku, ale víc je nepotřebujem. Mně stejně připadá, že limonády se člověk vlastně nenapije - aspoň já mám po ní stejně zase žízeň a musím ji zapít vodou
, takže to je jen tak na polechtání chuťových buněk.
Piju vodu, občas neslazený čaj. Sladký šťávy ani bublinky nepiju.
@TerkaN.09 píše:
Jo zajímá mě, jestli jsou lidé spíše na vodu, nebo na slazené nápoje![]()
![]()
Podle toho jak jsme v ČR tlustý, tak limonády a kafe aspoň na 3 kostkama cukru…
Piju jen vodu, bylinkové čaje a kávu, vše neslazené. Kromě džusu cca 10× ročně, sladké nápoje nepiju. Nechutná mi to.
Voda kohoutková, kafe, kojo čaj a Caro ✌🏼