Píšete si deníček?

4132
22.2.12 13:58

Píšete si "deníček"?

Krásný den, včera když můj partner nakoukl do mého diáře a začal se smát, že nemá s diářem nic společného. Píšu tam vše…od návštěv úřadů, doktorů, medikace, co kde vyvedli psi, co mi udělalo ten či onen den radost, co mě vytočilo do běla, kde jsme byli, kam půjdem, co jsem pekla popř. vařila a také kolik jsme toho za den utratili, kdy co sázím přesazuju. Prostě píšu všechny věci minulé, přítomné i budoucí. Mám velký diář. :mrgreen: Vlepuju tam důležité poznámky apod. Pravda jako diář vypadal možná 1. ledna, teď už má zcela odlišnou podobu. No chvíli si mě kvůli tomu dobíral, tak jsme diskutovali, jestli je běžné, aby si dospělá ženská psala deníček.
Já alespoň vždy vím, kdy se co stalo, kde jsme byli, co např. brala malá za léky a proč apod. a vzhledem k tomu, že mám opravdu špatnou pamět, tak je pro mě můj „deníček“ neocenitelný pomocník.
Tak malý průzkum…jsem opravdu exot nebo je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11692
22.2.12 14:02

taky si do diáře zapisuju vše…
kam kdy a s kým pujdu,kde jsme byly,co se stalo a tak…
můj už si zvykl,vždy si počte než to spálí :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.02.12 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
22.2.12 14:02

Ahoj, já mám totéž v kalendáři na stěně. :lol:
Můj muž už to chápe a je rád, že to dělám, zvláště když jsem mu v loni okamžitě řekla, kdy měl úraz a jak chodil na kontroly na chir.-potřeboval to pro pojišťovnu.
Ale většina návštěv to bere jako úsměvné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
22.2.12 14:03

Ahoj, do diáře píšu jen schůzky, návštěvy doktora, úřadů nebo tak… i když tyhle věci si pamatuju i bez diáře, jen se mi líbí, že je v lednu nepopsanej stejně jako moje vize, co se ten rok bude dít, a na konci roku že popisuje, co se ten rok dělo…

• Citovat
  • Upravit
Billi

Ja ne, ale nasla jsem meco podobneho po dedovi. Psal si pocasi, kolik vajec snesly slepice, udaje o kralicich, co dal komu k narozeninam, co si koupil do domacnosti (vcetne cen).
Mamka si podobne udaje pise po celem dome, ja jse na to lempl, ale libi se mi to.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87

Ahoj,já jsem si deníky psala celé dětství i pubertu,když jsem potom otěhotněla,tak jsem si psala těhotenský deník,ale co se malý narodil,tak jsem vlastně psát úplně přestala..Sem tam si někde dělám různé poznámky a tak…Sama nad tím přemýšlím,proč jsem přestala,asi bylo míň času :think:
No,nejspíš zítra vběhnu do levných knih a koupím velký diář.. :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
35415
22.2.12 14:04

Sice tohle nedelam :lol: , ale zda se mi to pekne :kytka: Pisu si tedy zpetne, co jsem kdy kde delala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
22.2.12 14:06

Já si taky píšu deníček , píšu si tam vše , věci příjemné , nepříjemné , všechny myšlenky , všechny nápady i moje plány i sny . Je to takový můj němý psycholog :mrgreen:
Baví mě pak s odstupem času si to pročítat a být na sebe pyšná jak jsem zase hezky nějakou těžkou situaci zvládla . :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
22.2.12 14:11

Když jsem chodila do práce, taky jsem měla diářek, ale teď už není potřeba. Když jdu s dětma k doktoru, tak si datum a hodinu zapíšu do upomínek v mobilu, nebo do kalendáře. Ale vést si takový deníček vůbec není špatný nápad, pak když to člověk po čase vytahne, možná se i pobaví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
22.2.12 14:14

Já bych na tohle chtěla mít trpělivost! Zapisovat si vše a o všem. Diář mám (pozůstatek zvyklosti z práce), zapisuju doktory, úřady a tak, ale někdy se stane, že ho otevřu a jsem o tři týdny zpět, povinnosti rozepsané různě po papírkách :|

Maximálně první týden v lednu se hemží „každým prdem“, pak už ne a docela mě to mrzí. Takže si piš a vlepuj, já ti v dobrém závidím! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
22.2.12 14:19

Pro mě je to už naprostá samozřejmost, taky i trošku pohodlnost, vím, že si nic nemusím pamatovat. :mrgreen: A hlavně je strašně hezký si pak číst, co člověk celý rok dělal, co se povedlo, co bylo naopak k šípku, jak malá roste…maličkosti, co se lehce zapomínají. Třeba nedávno jsem si ve starém diáři četla, jaké to bylo když jsem poznala svého partnera :) , tak jsem mu to dala taky přečíst, a moc rád si se mnou zavzpomínal :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
22.2.12 14:23

Zakladatelko
Podle mě jsi naprosto normální… hlavně proto, že já jsem stejná :mrgreen: Navíc si ty „diáře“ schovávám a hrozně mě pak baví číst si je zpětně - o pár let později. Baví mě poznámky třeba 10let staré typu „Ta pinda mi dala 5 z matiky! 12.4. ZASEDLA SI NA MĚ MATIKÁŘKA!“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zavedla jsem to když jsem četla takovéhle „deníčky“ po mé zemřelé tetě a hrozně mě to dojímalo. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
22.2.12 14:28
Cmochy píše:
Zakladatelko
Podle mě jsi naprosto normální… hlavně proto, že já jsem stejná :mrgreen: Navíc si ty „diáře“ schovávám a hrozně mě pak baví číst si je zpětně - o pár let později. Baví mě poznámky třeba 10let staré typu „Ta pinda mi dala 5 z matiky! 12.4. ZASEDLA SI NA MĚ MATIKÁŘKA!“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Zavedla jsem to když jsem četla takovéhle „deníčky“ po mé zemřelé tetě a hrozně mě to dojímalo. :hug: :kytka:

Taky schovávám, hlavně je pak chci ve stáří dát svým dětem, ať mají vzpomínku na mámu. Přijde mi to hezké. A co ještě taky dělám, že každý den fotím jednu fotku malé a ty pak dávám mimo ostatní fotografie a průběžně je nechávám vyvolávat, aby malá měla památku jak rostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
22.2.12 17:30

Já si do diáře zapisuji synovy míry, pokroky, kde jsme byli na návštěvě apod. Myslím, že to bude hezké památka. Bohužel nejsem moc pečlivá, takže už teď mi tam některé věcí chybí :( Maminka má schovaný stolní kalendář z roku, kdy se narodil brácha, zapisovala si tam jeho míry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.2.12 20:37

Nepisu si a docela obdivuju, ze jsi takova svedomita, ze te to bavi zapisovat a ze si na to vlastne najdes cas. Az budes babicka, tak to rodina bude studovat coby rodinnou kroniku a bude to poklad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová