Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Litta Já chápu, že se tím spláchne prach, klesne teplota a lépe se dýchá. Ale zase se na to dívám i z pohledu lidí kteří bydlí třeba v malé vesnici, kde jsou skoro všechny domácnosti napojené na obecní studny, které v těchto suchách mají minimum vody. Ti lidi se už týden nemůžou osprchovat, vyprat a pitnou vodu jim vozí cisterna. A určitě to není jediná vesnice v ČR. Tak se nediv, že je to třeba v této situaci „šokuje“.
@Daduka píše:
@Litta Já chápu, že se tím spláchne prach, klesne teplota a lépe se dýchá. Ale zase se na to dívám i z pohledu lidí kteří bydlí třeba v malé vesnici, kde jsou skoro všechny domácnosti napojené na obecní studny, které v těchto suchách mají minimum vody. Ti lidi se už týden nemůžou osprchovat, vyprat a pitnou vodu jim vozí cisterna. A určitě to není jediná vesnice v ČR. Tak se nediv, že je to třeba v této situaci „šokuje“.
Představa, že z Prahy se bude v cisternách vozit voda do studen po celé ČR je spíše naivní. Takhle se jí víc odpaří, vytvoří mrak, ten se přesune nad jinou lokalitu a budou mít zase vody dost. Buďte rádi, je to ekologičtější způsob pomoci než kdyby se to dováželo. ![]()
@Litta
No vážně jsem si nemyslela, že by z Prahy vozili cisterny s vodou po celé ČR. Jen jsem ti chtěla vysvětlit, že ta nevole lidí proti kropení nemusí být nutně způsobena jen nevraživostí „nepražáků“ proti Praze, jak jsi to naznačila ty.
Jo, u nás už je zákaz naprosto čehokoliv, co se týče vody, bydlíme u přehrady, na kterou jede polovina karlovarskýho kraje, koukám na ní z okna a voda tam mizí tak, že jen s otevřenou pusou zírám…a ve městech se kropí chodníky pitnou vodou, neskutečné.
@Daduka píše:
@LittaNo vážně jsem si nemyslela, že by z Prahy vozili cisterny s vodou po celé ČR. Jen jsem ti chtěla vysvětlit, že ta nevole lidí proti kropení nemusí být nutně způsobena jen nevraživostí „nepražáků“ proti Praze, jak jsi to naznačila ty.
Nutně ne, ale kdyby byl článek o kropení v Brně, což se taky určitě dělá, bude na Novinkách o dobrou polovinu míň komentářů.
Ach ano, už jsem ho našla, je tam přesně 5 komentářů, částečně způsobeno publikováním na části webu pro Brno a j. M., ale stejně…
http://brno.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
@Daduka píše:
Tak já jsem původně z malé vesnice a nevím o nikom, kdo by byl odkázaný pouze na studnu…když dojde ve studni voda, přepojí se na řád a jede se dál…
Zajímavá by byla taky situace, kdyby si kropiči řekli, že ze solidarity nebudou kropit ani tu Prahu, Brno, další velká města. Když paní Vomáčková nesmí zalít muškáty, tak ať turisti na Václaváku třeba vyschnou, přestože ty vozy máme a vodu taky.
@Litta pohoršovala bych se. kdyby to napsali o jakémkoliv městě..mě to připadá jako neskutečné plýtvání
stydím se, že se to v našem státě prostě děje..že se k tomu staví tolik lidí tak lhostejně ![]()
@Babs18 píše:
Tak já jsem původně z malé vesnice a nevím o nikom, kdo by byl odkázaný pouze na studnu…když dojde ve studni voda, přepojí se na řád a jede se dál…
no, tak už znáš, sice virtuálně, ale tady jsem…kraji je to jedno, milion na vodovod neuvolní, dokonce minulý týden tekla voda hodinu ráno a hodinu večer…v současné době se hodně do studen zaváží vody cisternou, protože je spousta lidí odkázána na obecní studny a ty vysychají.
@Litta turista si v tomto vedru má rozmyslet, kam vrazí svůj čumák a nečekat, že se o něho budou ve všech směrech místní starat ![]()
@Babs18
No vidíš, a já takových míst znám na Vysočině a Jižní Moravě několik.
@verulicek Už takhle je v těhle vedrech slyšet jedna sanitka za druhou, jak lidi kolabují. Plýtvání by bylo, kdyby tím stříkali města, kde tolik lidí neprojde a stíní tam bujná vegetace.
@verulicek píše:
@Litta turista si v tomto vedru má rozmyslet, kam vrazí svůj čumák a nečekat, že se o něho budou ve všech směrech místní starat
Dobře, tak místní, co jdou do práce a z práce, staří lidé k doktorovi,…
@Litta jenže z velké části ty lidi kolabujou z vlastní blbosti…protože ten důchodce prostě musí jít do obchodu když je ta akce…protože on prostě musí teď někam jen tím MHD…prostě často se chovají nezodpovědně, nedodržují pitný režim..myslím, že kropení je moc nezachrání ![]()
@verulicek píše:
@Litta pohoršovala bych se. kdyby to napsali o jakémkoliv městě..mě to připadá jako neskutečné plýtvánístydím se, že se to v našem státě prostě děje..že se k tomu staví tolik lidí tak lhostejně
Neděje se to jenom v našem státě