Placení napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
14.11.20 12:16
@Nekoukej! píše:
Zakladatelko, miminko s takovym nedoporucuji, holky jen dotaz, co tedy delam spatne, kdyz mi prijde, ze kdyz jsem sama s detmi usetrim vic, nez kdyz jsem zila s muzem?

Chlapi moc utrácí a hodně prožerou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
@Anonymní píše:
Kde takového rozumného chlapa vzít. Já Vám na to odpovím, proč dítě bez svatby. Protože ženám kolikrát tikají biologické hodiny a jsou rády, že chlapa dokopou alespoň do toho dítěte, když ne do svatby. Každý žije jiný život, nelze soudit hromadně.
Ale já nikde nepsala, že do dítěte s ním jdu. Jen, že on si ho přeje.
Zakl.

Dekuju za odpoved.

Je mi lito, ze to vypada, jako bych chtel nekoho soudit.
Ne, nechci, ani mne to neprislusi.

Jen to proste nedokazu pochopit, proc v dnesni dobe zensky cekaji tak dlouho, az ty biologicky hodiny tikaji tak hlasite, ze uz musi z takovych zasadnich veci slevovat.
Neodsuzuju to, jen to nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
@Tajemný ráček píše:
Co se týče finanční stránky, tak si myslím, že by nemělo záležet na pohlaví, ale na finanční situace obou partnerů. Je nesmysl, aby finančně slabší muž tzv. rozmazloval finančně silnější ženu, která má větší příjmy. Tam je přece jasné, že by více měla dávat žena.

No sice to zní logicky, ale bohužel na pohlaví záleží. Žena je vždy v nevýhodě v případě těhotenství, porodu a malých dětí. Kdyby muži mohli být těhotní, rodit a kojit, pak by na pohlaví nezáleželo, jenže tyto okolnosti výrazně ovlivňují finanční situaci právě žen.
Takže taková finančně movitější žena může velmi snadno spadnout na dno, pokud má rizikové těhotenství nebo komplikace po porodu a je spousta dalších situací, které jsou pro ní rizikové a když jí chlap nekryje záda, je v průšvihu velmi velmi snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
14.11.20 12:17
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, věčně omílané téma, finance. Prosím o názory. Žiji s partnerem 2 roky. Žijeme v jeho domě. Náklady na bydlení a jídlo financujeme půl na půl. Jeho příjem je cca 40 tisíc. Můj příjem je 16 tisíc. Na jídle a poplatcích za dům utratíme měsíčně celkem cca 12 tisíc. Dále si každý sám za sebe platíme benzín, poplatky na auto, oblečení, drogerku, lékárnu atd. Když někam jedeme na výlet, do restaurace atd. v placení se střídáme. Nevím, zda mi to přijde úplně spravedlivé takové nastavení. Partner je o 8 let starší a představoval by si co nejdříve dítě, že až bude dítě, tak prý bude platit více on, dokud není dítě, tak není důvod. Žijeme v jeho domě a věci na domě si financuje sám. PS: Já se do dítěte v tomto nastavení zatím nehrnu. Díky všem za názory.

To je sranda, v jine diskuzi se zena chtela rozejit s muzem, protoze nechtel platit v jejim byte polovinu jeji hypoteky, ale jen naklady. Od rady lidi zaznelo, ze je to vyzirka a ze kdyby si pronajal byt, tak by take musel platit vice nez je jen polovina nakladu.
A zde mame pani, ktera platit nechce a dokonce do vztahu prichazi s ditetem, ktere je pro pana cizi, a ejhle, najednou je pan skrblik a pani je v pravu :) Jak typicke pro emimino. Muz platit ma vzdy, i cizi hypoteky, jinak je vyzirka, ovsem pozor, pokud chce to same po zene muz, je to skrblik a pryc od nej. Takze zeny tu rovnopravnost a emancipaci chcete jak kde, ze. Jen kdyz se hodi :lol:

Příspěvek upraven 14.11.20 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.11.20 12:19
@carsin píše:
Dekuju za odpoved.

Jen to proste nedokazu pochopit, proc v dnesni dobe zensky cekaji tak dlouho, az ty biologicky hodiny tikaji tak hlasite, ze uz musi z takovych zasadnich veci slevovat.

Ony si nejdřív chtějí užívat, cestovat a spousta z nich v 35 zjistí, že by chtěla dítě a buď to nejde nebo k tomu nemá ani toho chlapa. Já si myslím, že řeči o tikajicích hodinách jsou mimo mísu. Žena má minimálně 20 let čas na zplození dítěte. Když se rozmyslí ve 40, už to je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12576
14.11.20 12:20
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, věčně omílané téma, finance. Prosím o názory. Žiji s partnerem 2 roky. Žijeme v jeho domě. Náklady na bydlení a jídlo financujeme půl na půl. Jeho příjem je cca 40 tisíc. Můj příjem je 16 tisíc. Na jídle a poplatcích za dům utratíme měsíčně celkem cca 12 tisíc. Dále si každý sám za sebe platíme benzín, poplatky na auto, oblečení, drogerku, lékárnu atd. Když někam jedeme na výlet, do restaurace atd. v placení se střídáme. Nevím, zda mi to přijde úplně spravedlivé takové nastavení. Partner je o 8 let starší a představoval by si co nejdříve dítě, že až bude dítě, tak prý bude platit více on, dokud není dítě, tak není důvod. Žijeme v jeho domě a věci na domě si financuje sám. PS: Já se do dítěte v tomto nastavení zatím nehrnu. Díky všem za názory.
V pripade ze by bylo na poradu dne dite tak bych trvala na svatbe..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
14.11.20 12:21
@Nekoukej! píše:
Zakladatelko, miminko s takovym nedoporucuji, holky jen dotaz, co tedy delam spatne, kdyz mi prijde, ze kdyz jsem sama s detmi usetrim vic, nez kdyz jsem zila s muzem?

Tak to musíš vědět sama, za co jste utráceli. Příbuzná musela chlapovi kupovat pořád maso, sama si ho dá trošku a tak to je finanční změna a pod.

• Citovat
  • Upravit
1612
14.11.20 12:22
@Anonymní píše:

Při spravedlivém, rovnoprávném nastavení budeš s příjmem 16 000 třít bídu s nouzí. Že jsi žena není automatická omluva pro to, že máš 2,5× menší příjem, že máš dítě a on ne je tvůj problém a naopak on tě nechává bydlet ve svém domě bez nutnosti platit nájem, takže už teď na vašem soužití šetříš víc peněz než on.

Můžeš se s ním hádat o spravedlnost, ale nejspíš uslyšíš podobné argumenty a když vyhrotíš diskuzi, tak si nejspíš vyslechneš, že pokud jsi s ním proto, aby ti bylo finančně lépe, tak jsi zlatokopka, co si dělá nároky na jeho peníze, ty se urazíš a nedostanete se nikam. Takže doporučuji přestat řešit spravedlnost a začít řešit funkčnost a pohodlnost, aby se vám oběma spolu dobře žilo.

1. Zdaleka nejlepší by pro tebe bylo, kdyby si tě vzal, příjmy jste dali dohromady a pak se začali snažit o dítě. S tím, že on ti to na jednu stranu nebude předhazovat a ty nezapomeneš na vděčnost a uznání za to že vás v podstatě živí, aniž by si to musel vydupávat. Tohle bys měla předestřít jako nejlepší možnost a vykreslit to v zářivých barvách. :)

2. Dáte každý měsíc peníze dohromady, co se utratí se utratí a zbytek si rozdělíte rovným dílem. Ale nebude se mu to líbit.

3. Poměrné financování. Tedy každý dáte třeba 50-60% příjmu do společné kasy, z toho se bude platit vše společné, jídlo pro všechny (včetně tvého dítěte), co komu zbyde je jeho. Bude ti sice zůstávat méně peněz než jemu, ale budeš na tom výrazně lépe než teď a jakž takž to bude fungovat, i když ti příjmy klesnou třeba na 5 000 Kč, ale počítej, že se budeš muset rychle zase dostat k nějaké práci, protože to, že ti zůstává pár korun, tě bude štvát.

4. Budeš držet kasu. On každý měsíc přispěje třeba 25 000, zbytek je jeho. Ty řešíš nákupy a výdaje pro všechny a co ti zbyde, je tvoje.

Příspěvek upraven 14.11.20 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
14.11.20 12:23
@carsin píše:
Dekuju za odpoved.

Protože kdyz se tady nebo kdekoliv zeptaji, jak k té svatbě dojít, jsou označené za trapku a najde se tam ideálně někdo kdo začne vysvětlovat že to vyjde úplně na stejno. Já souhlasím s tebou, nevyjde. A raději rozvod než chlapa co nesnese ani závazek svatby. Neměla bych klidné spaní

• Citovat
  • Upravit
3745
14.11.20 12:25
@carsin píše:
Dite bez svatby ne.
Zde bych si dovolil polozit otazku, co vede jakoukoliv zenskou k tomu mit dite s nekym, kdo si ji ani nechce, popr, odmita vzit? Ja to proste s tim mym muzskym mozkem nedokazu pochopit.
A korunou je pak dat diteti jmeno po otci… jak malo si ta dotycna musi sama sebe vazit? Nebo je to nadeje, ze si ji pak snad jednou vezme?
Dokaze na to nektera z vas odpovedet, aby to i chlap pochopil?
Proc proboha?A co se tyce toho placeni.
Ne, nemusi po svatbe a po narozeni ditete platit vic nez doted.
Po svatbe by podle mne mely byt vsechny finance spolecne a vsechno by se z toho spolecneho melo platit.

Já odpovím za sebe - svatbu nepotřebuji, přítel to má stejně, časem se asi vezmeme kvůli dětem a společnému majetku, ale není to ani pro jednoho z nás priorita. Spíše nás do toho tlačí rodina… U nás svatbou stejne asi nic nezmění..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
14.11.20 12:25

Lepší to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
14.11.20 12:27
@carsin píše:
Dekuju za odpoved.

Jako když spousta lidí jde k zubaři, až když je něco akutně bolí. Dokud je k tomu nic netlačí, tak se jim do toho nechce.

Bolestivou operaci, po které se možná už nikdy zdravotně nedostaneš na úroveň před ní, kterou potřebuješ podstoupit tak do deseti let, bys nejspíš také odkládal a nešel do ní hned první rok. :)

Příspěvek upraven 14.11.20 v 12:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.11.20 12:27

@Altavista O těch trapkách ale píší ty, které se ke svatbě nikdy nedokázaly dopracovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.11.20 12:28
@Beckyttine5 píše:
Já odpovím za sebe - svatbu nepotřebuji, přítel to má stejně, časem se asi vezmeme kvůli dětem a společnému majetku, ale není to ani pro jednoho z nás priorita. Spíše nás do toho tlačí rodina… U nás svatbou stejne asi nic nezmění..
:zed: změní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.11.20 12:31
@carsin píše:
Dekuju za odpoved.

To je jednoduchý, nikde nestojí zástupy schopných, dobře vydělávajících, zodpovědných a tolerantních mužů. A těch pár, co existují, to bohužel nemá napsáno na čele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí