Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já se rozhodně do společného dítěte nepouštím. Ale nevím jestli už tak je to spravedlivé. Když mně z mého příjmu zbyde tak 2 tisíce a jemu nevím ani…
Ono financovat udrzbu domu taky neni levna zalezitost. Jakmile se neco vy… tak desetitisice jen litaji ![]()
Když řeší už teď tak striktně peníze a chybí mu trochu velkorysosti, nevěřím, že s dítětem to bude lepší.
@Anonymní píše:
Hlavně máš opravdu malý plat, takže bydleni včetně stravy za 6000 je pro tebe nakonec vyhodný, ne? Byla bys schopná se za svou výplatu osamostatnit, zaplatit si bydlení, jídlo a vše ostatní? Asi ne.
My také platili za svobodna vše rovným dílem, bylo by mi blbé vlastně parazitovat na tom, že chlap ma barák a vetší plat, dokud nejsou děti. Pak už to bylo jiné.anonym-info o penezích
No však já na něm neparazituju. Platím vše na půl.
Zakl.
@Anonymní píše:
Nutno ještě podotknout, že mám 4 leté dítě z předchozího vztahu, jehož náklady na oblečení, školku atd. financuju ze svého. I tak má partner občas poznámky, že se o nás „stará“ nebo že ho živí.
Tak až do téhle chvíle mi to zas tak hrozné nepřišlo. Teď už jo. Dítě bych si s ním nedělala. Poslouchala bys, že vás živí všechny.
Je to divné, partneři, kteří se mají rádi tak spolu sdílí..když jsme žili sami bez děti tak muž platil (vždy vydělával podstatně více než já) vše co se týkalo bydlení a já jídlo. Vždy platil v restauracích, dovolené atd. Teď když jsem doma na rodičáku tak ten je celý můj plus mi ještě posílá peníze a já nakupuju jídlo plus naftu pro sebe a z jeho účtu jde vše (hypo, školky, obědy atd) nemáme sdílené peníze, ale nikdy to nebyl nepoměr vždy mi to přišlo spravedlivé, že se také podílím, ale zároveň vím, že se o nás postará a stará a rozhodně mi nic nepředhazuje
Zakladatelko a z čeho budeš financovat dítě z předchozího vztahu, až budeš na rodičáku? Kolik peněž ti zbude pro sebe a druhé dítě?
@Anonymní píše:
Zakl.
No popravdě, kdybys bydlela sama, tak s 16 tisíci nevyjdes. Takže chápu jak on to myslí, že vás živí.
@Anonymní píše:
Zakl.
Neplatíš. Kdybys bydlela sama s dítětem, tak platíš ještě nájem nebo údržbu bytu. Je to pro tebe výhodnější, než žít sama.
A to máš fakt jen 16 000 včetně výživného na dítě?
Obávám se, že za 6000 bys slušné bydlení pro vás nenašla, jsi tak v závislosti na příteli.
Platit na půl bydlení, jídlo apod mi přijde v pohodě. Ale vadilo by mi, že musíš pravidelně platit ty restaurace a výlety, muž by si měl svou partnerku trochu rozmazlovat.. Neříkám, aby platil vždy a vše, ale většinou by to mělo být na něm.
@Anonymní píše:
Nutno ještě podotknout, že mám 4 leté dítě z předchozího vztahu, jehož náklady na oblečení, školku atd. financuju ze svého. I tak má partner občas poznámky, že se o nás „stará“ nebo že ho živí.
Tak to není partner ale blb. Z čeho a jak ho živí? Jak se o vás stará?
Tak s tímhle bych si budoucnost a další dítě velmi rozmyslela.
@divine woman píše:
Neplatíš. Kdybys bydlela sama s dítětem, tak platíš ještě nájem nebo údržbu bytu. Je to pro tebe výhodnější, než žít sama.
Aha. Jaktože neplatím? Takže mám být vlastně ráda, že tady bydlím „zadarmo“ a nemusím platit nikde nájem.
@renduli píše:
Když řeší už teď tak striktně peníze a chybí mu trochu velkorysosti, nevěřím, že s dítětem to bude lepší.
Přesně tak, já jsem vždy vydělávala také podstatně méně jak přítel, tak jsme vše platili poměrově vzhledem ke mzdě, takže přítel vždy platil velkou část, také si posíláme peníze na takové ty večeře a tak, drogerii, věci do domácnosti - také poměrově. Někdy se stane, že se v měsíci rozšoupneme, tak doplácí přítel.
Sestřenka takového přítele jako máš ty měla také, teď s ním má tři děti a je zoufalá, nemá peníze na nic, dává jí jen hrozné minimum, sama si nemá šanci nic koupit, děti chodí jak s dovolením šupáci, vše mu připadá zbytečné.. Bohužel je i taková tchýně a tchán…
Tak držím palce, pozor na to!
@Anonymní píše:
Tak nad čím váháš? Není v pořádku nechat se živit, ale pokud někdo vyčítá péči, která by v rodině měla být automatická, tak to není partner a nejste rodina. Další dítě bych sem nepřiváděla. Buď budeš nešťastná, nebo bude nešťastné tvoje starší dítě.
Najdi si lépe placenou práci, věnuj se sobě, dítěti, partnera nechej nějaké jiné. Rozhodně se o takového počtáře neporvou.
@Anonymní píše:
Aha. Jaktože neplatím? Takže mám být vlastně ráda, že tady bydlím „zadarmo“ a nemusím platit nikde nájem.
Jestli platíš provozní náklady jako je voda, topení, elektřina a napůl, tak na tom vyděláváš ty.
Nikdy jsem s ničím takovým nebojovala, každý mě rozmazloval, takže jsem vynucovala že tohle zaplatím a tohle pořídím já, ať je to férové.
S takovým obrovským rozdílem bych od chlapa čekala (jako třetí osoba, ne ve vztahu), že třeba to bydlení bude hradit sám. Jemu neubyde moc a tobě zůstane v poměru k tvému platu hodně.
Bez přesné domluvy jak to bude bych se do dítěte nehnala, abys neměla dvě děti a nehledala třetího chlapa.