Placení napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Altavista
14.11.20 13:54

Nikdy bych si nepořídila dítě se spolubydlícím. On je spolubydlící. Vztah, kde není péče, snaha.. 50/50 nic jiného není :) (případy kdy dva mají nízké platy jsou jiná kategorie, nic jiného tam není možné)

• Citovat
  • Upravit
118
14.11.20 13:57
@Jahor píše: Že jsi žena není automatická omluva pro to, že máš 2,5× menší příjem, že máš dítě a on ne je tvůj problém a naopak on tě nechává bydlet ve svém domě bez nutnosti platit nájem, takže už teď na vašem soužití šetříš víc peněz než on.

Automatická omluva to určitě není, ale to, že je žena, výši příjmu může negativně ovlivnit. Zrovna v ČR je platová nerovnost jedna z nejvyšších v rámci celé EU…

A jinak vztah je snad soutěž Kdo víc ušetří, vyhrává? Nebo co má znamenat argument, že ona šetří na společném soužití víc než on. Jako že kdyby bydlela sama, tak by ji to stálo víc peněz, tím pádem vlastně šetří a má být ráda a držet pusu a krok? Já vždycky rozlišovala spolubydlení a partnerství. U spolubydlících chápu motivaci ušetřit, ale v partnerství přece chci, abychom se měli oba dva dobře. Navíc zakladatelka dává polovinu nákladů na bydlení + jídlo. Plus předpokládám, že partnerovi poskytuje servis typu vaření, úklid, praní prádla a podobně. Nemyslím si, že si pak zaslouží řeči typu, že ji a její dítě ON živí…

Já bych si s člověkem, který takhle řeší finance, společné dítě nepořizovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
14.11.20 14:20
@Anonymní píše:
Kde takového rozumného chlapa vzít. Já Vám na to odpovím, proč dítě bez svatby. Protože ženám kolikrát tikají biologické hodiny a jsou rády, že chlapa dokopou alespoň do toho dítěte, když ne do svatby. Každý žije jiný život, nelze soudit hromadně.
Ale já nikde nepsala, že do dítěte s ním jdu. Jen, že on si ho přeje.
Zakl.

No tak prat si muze, cokoliv, ne?
To tak jediny.
Hlavne se dobre chran, s timhle bych do ditete nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 14:28
@PaníBovaryová píše:
Jako na lakomce, co si honi ego? No, zenske byvaji naivni, takze asi mas pravdu.

Lakomec plati pulku? Takze panove, pokud zenskou nevydrzujeme, tak jsme lakomci! For roku pani blbaryova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 14:33
@ZuzaM píše:
A kdy bude ta chvíle? Až se dítě narodí? Co když se pak ukáže, že pán víc platit nehodlá. To už bude trochu pozdě. Já bych nešla do dítěte, pokud chlap neukáže, že je ochotný uživit rodinu v době, kdy je žena doma s dítětem. A to nemám nic proti podílení se na útratě. Ale pokud je to takový lakomec, že i když má o mnoho větší plat, nechá ženu platit vše na půl a nikdy nekoupí nic navíc -třeba dovolenou, tak to nevypadá nadějně. A co znamená neusnout na vavřínech? že si najde na mateřské brigádu na víkendy?

Chvile nastane az otehotni. Samozrejme po testech, aby nepustil chlup do kukacky.

Jestli vydelava na dovolenky, tak smele do toho ale narokovat si placeni dovolenych jen tak z existence je ulet. On zaplati dovoleny, nejakou tu kabelku a 80% vydaju, buchta se mu bude tetelit v jeho baraku a ted co prinese ona do toho vztahu a souziti? Co presne to je?

Tak minimalne pokud ji nestaci prijmy na vydaje, tak snaha bude spocivat v tom ten pomer upravit. Ne cekat, ze jej upravi chalp. To je to neusnuti na vavrinech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 14:39
@Tecumseh píše:
A o tom už dobrou půlhodinu hovoříme, Plho! A jak vyhodnotíš situaci, že teda ty, jako chlap žiješ s dětnou ženskou, prozatím jako partneři a spolubydlící. Platíte si všechno fifty-fifty. Výhledově chceš, aby ti povila dítě. Vyjdete si do restaurace, máte hezký večer…přijde ti normální tu večeři zatáhnout, nebo budeš vyžadovat od ní její půlku? Když ty máš 40.000, ona 16.000 a ještě z toho živí své dítě? Mě by přišlo normální tu večeři zaplatit, byla by mě hanba z ní tahat její peníze. A to je právě ta ochota dělit se o zdroje. Neříkám, že pán je ztracený případ, ale musí si některé věci uvědomit a přehodnotit, když chce dítě. Tedy aspoň já si to myslím.

Prvne bych z toho vynechal jeji dite. To je ciste jeji byznys a to at si poresi s tatinkem toho ditete. To bych do toho vubec netahal. Kdybych ji na veceri pozval a byla to moje iniciativa, tak to zatahnu. Ale neztrpim, kdyz nekdo cizi si narokuje me zdroje, ze ma na ne pravo. Coz z puvodniho prispevku jde citit na sto honu ta dotcenost, ze musi platit pulku. Kdybych to takhle citil, tak nepustim chlup z principu. Porad se muze sebrat a jit jinam, kde se nekdo necha takhle manipulovat. Nic ji v tom nebrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 14:44
@ZuzaM píše:
Tak je tu denně spousta diskuzí, že se ženy musí doprošovat partnera, aby jim dal nějaké peníze, protože evidentně žádné chlupy navíc pouštět nechtějí.

Mohly jit delat hnizda jinam. Nikdo je k tomu nenutil. Porad ma kazda zastupy chlapu, kteri je budou sponzorovat, tak hura za nimi ne?

Ja ti to reknu takhle. Zoufala touha rodit a delat hnizdo je silnejsi nez premyslet a vhodne vybrat protejsek. Ono si hodne zen mysli, ze chlap bude tohle a tamto a pak narazi jednou, dvakrat, desetkrat a zjisti ze to nepujde a ze ne kazdy necha delat ze sebe bankomat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
14.11.20 15:03
@Anonymní píše:
Hlavně máš opravdu malý plat, takže bydleni včetně stravy za 6000 je pro tebe nakonec vyhodný, ne? Byla bys schopná se za svou výplatu osamostatnit, zaplatit si bydlení, jídlo a vše ostatní? Asi ne.
My také platili za svobodna vše rovným dílem, bylo by mi blbé vlastně parazitovat na tom, že chlap ma barák a vetší plat, dokud nejsou děti. Pak už to bylo jiné.anonym-info o penezích

Parazitovat? 8o Bože můj… Je to normální lakomec. A ještě vyčítat partnerce, že je jí i dítě živí. Vydělává si mnohem víc a bazíruje na půlce.
Ne, nemyslím, že je to správné. Muž má být grant a o svou ženu se starat. A je úplně jedno, jestli jsou nebo nejsou manželé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
14.11.20 15:18

Hlavně si s ním nepořizuj dítě, budeš v pasti vydaná mu na milost, jestli pan spolubydlící pustí chlup. Partner to totiž není. Poohlídla bych se po skutečném partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
14.11.20 15:21

Asi jsem zlatokopka, ale mně by takový muž neimponoval ani trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
14.11.20 15:24

Rikas, ze platis pulku.
Jenze mas dite, takze ve skutecnosti pulku neplatis.Vis,jak to myslim?
Ohledne vydaju do domácnosti- tam s pulkou souhlasim.
Vylety: Pokud na to nemas, holt nejezdi.
Sice by bylo fajn, aby on ty vylety obcas zaplatil se sveho, ale kdyz tomu tak neni, neda se nic delat.
Ja mam 8letou dceru, dvojnasobny plat ci ty, ale k tomu hypoteku. A treba na jidlo nikam nechodime. Vylety jen nizkorozpoctove.
Zkusila bych s nim pri vhodne chvilce promluvit, co plany do budoucna atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.20 15:36
@Everyone píše:
Rikas, ze platis pulku.
Jenze mas dite, takze ve skutecnosti pulku neplatis.Vis,jak to myslim?
Ohledne vydaju do domácnosti- tam s pulkou souhlasim.
Vylety: Pokud na to nemas, holt nejezdi.
Sice by bylo fajn, aby on ty vylety obcas zaplatil se sveho, ale kdyz tomu tak neni, neda se nic delat.
Ja mam 8letou dceru, dvojnasobny plat ci ty, ale k tomu hypoteku. A treba na jidlo nikam nechodime. Vylety jen nizkorozpoctove.
Zkusila bych s nim pri vhodne chvilce promluvit, co plany do budoucna atd.

Tak to abych si psala kolik moje dítě projí měsíčně peněz a tolik pak zaplatila navíc, ne. Aby chlapec nemusel dát o tisicovku navíc na cizí dítě, chudák.

• Citovat
  • Upravit
1091
14.11.20 15:38

Placení poloviny běžných výdajů mi přijde fér do doby, dokud se nemluví o rodině, ať už jde o manželství či plánování dítěte, prostě dokud ten vztah není tak „vážný“. Ale i v tom začátku by měla být snaha trochu tomu druhému ulehčit, zpříjemnit mu život, rozdělit se. Třeba zaplatit za svou přítelkyni útratu v restauraci, na výletě, dovolené, když pán dobře ví, že po zaplacení běžných výdajů na tohle zakladatelce nezbývá. Do společného potomka bych nešla, ten kdo si hlídá každou korunu i před partnerem, tak tohle nastavení jen tak nezmění. Rodina má mít společné finance a stejnou životní úroveň a né, abych se jako žena na rodičáku jednou doprošovala o každou korunu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 15:42

Zakladatelko, radim ti z vlastní zkušenosti, kdy jsem byla velice hloupá a hrdá. Takže asi takhke: s ex jsem žila v jeho domě. Tedy spíše jsem byla stále v práci než doma. Nakoupila jsem, poklidila, postarala se o domácnost atd. Jídlo jsem platila já, auto jsem si koupila že svého, když jsme letěli na dovolenou, tak jsem si to taky platila já atd. Prostě on platil vodu, elektřinu a plyn. Dům měl už zaplacený. Jeho příjem byl přes 100 tisíc měsíčně, můj příjem byl cca 18 tisíc měsíčně. On pracoval z domu, takže náklady na dojíždění do práce nulové. Mě dojíždění tak 4 tisíce měsíčně.
Ale já prostě měla svoji hrdost, takže jsem si všechno platila sama. I když jsme někam šli. I jeho kamarádi, když zjistili, že si všechno takhle platím sama, tak ne mě nevěřícně koukali, že tedy oni alespoň svoji přítelkyni zaplatí to a to. A taky mu to i řekli. Jemu to bylo jedno a mě v té době Taky. Přece vydělávam, tak mám svoji hrdost.
No a pak přišlo plánování rodiny a zde už jsem viděla, že to nebude růžové. V těhotenství jsem nakoupila 80% věci ze svého. Jelikož na půlku věci mi řek, že to je kravina (monitor dechu atd.) Takže nic, nakoupila jsem si to že svých nasetrenych peněz. Nicméně peníze docházely a já viděla, jak on si žije jak král a já zivorim. Výlety s dítětem, oblečení atd. Jsem zase platila já. Pojištění auta, opravy auta atd. zase já že svého. :roll:
Když jsem chtěla přispět na vstup do zoo atd., tak mi dal třeba 200 Kč. :mrgreen:
Takže už je to ex, ale to ne kvůli penězům, ale kvůli jeho sobecké povaze. Tu jsme měla ale vidět dávno. Jen přes svoji hrdost jsem ji neviděla. :roll:
Současny chlap je úplný opak. Až mi je hloupé, co všechno pro mě dělá a jak se ke mě chová. Jelikož tohle fakt neznám.
Nikdy mi nevycetl peníze. Nikdy. A i sám mě premlouvala abych si něco koupila, vybrala atd.
Holka, Radim ti dobře, nedělej si s ním dítě. Tím se už úplně zahrabes. Jelikož vzniknou i čitelné rozdily mezi tvé dítě a naše dítě. Tomu věř.
Přeji hodně štěstí a nebuď tak hloupá jako já. :mrgreen: A že já byla fakt blbá a umím si to přiznat. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12911
14.11.20 15:46
@Anonymní píše:
Zakladatelko, radim ti z vlastní zkušenosti, kdy jsem byla velice hloupá a hrdá. ............
 A

Vyměřili mu alespoň slušné alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí