Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Altavista píše:
Nechce, jen takovému nechce dávat dítě, to je fér. Dítě není nárok, chlap se má snažit.
Ano, to je tam její jediná karta, pokud se to pojímá jako hra něco za něco. ![]()
@Altavista píše:
Nechce, jen takovému nechce dávat dítě, to je fér. Dítě není nárok, chlap se má snažit.
To je na ni co mu da. Takze by chtela udelat obchod ve smyslu, ze on bude financovat 80% a ona mu da dite. Tohohle by chtela docilit?
@Jahor píše:
Ano, to je tam její jediná karta, pokud se to pojímá jako hra něco za něco.
Akorat hodne slaba. To je jako hrat osmicky do flopu kral, dama, deset.
@Beckyttine5 píše:
Mně osobně přijde zakladatelka jako rozumně uvažující žena, která se snaží maximálně přispívat, i když má sama dost nízký příjem, takže její obavy o budoucnosti chápu.. Pokud je chlap sám, má 40 000 jen pro sebe a vyžaduje, aby se v placení v restauraci střídali, i když ví, kolik má jeho partnerka příjem a asi i žádný majetek, tak je to buran
Ne neni to buran, akorat to neni idiot co chce dotovat nejistou investici
@Pavlik Morozov píše:
To je na ni co mu da. Takze by chtela udelat obchod ve smyslu, ze on bude financovat 80% a ona mu da dite. Tohohle by chtela docilit?
Nezlob se, já ač chlap, trochu šovinista, tak tohle mě přijde mimo. Představ si, že si spolu pořídí dítě. Ona místo 16.000 najednou bude mít 7.000. Panáček bude mít pořád svých 40.000. Je přece jasný, že tu rodinu bude muset táhnout on. A z toho ona má obavu, že on to nebude chápat jako teď ty. Proto bylo kdysi vymyšleno manželství a společný rodinný rozpočet. Aby všichni v té domácnosti měli stejný životní standart a jistoty.
@carsin píše:
Dekuju za odpoved.Je mi lito, ze to vypada, jako bych chtel nekoho soudit.
Jen to proste nedokazu pochopit, proc v dnesni dobe zensky cekaji tak dlouho, az ty biologicky hodiny tikaji tak hlasite, ze uz musi z takovych zasadnich veci slevovat.
Ne, nechci, ani mne to neprislusi.
Neodsuzuju to, jen to nechapu.
Tak ony by možná tak dlouho nečekaly, kdyby našly toho vhodného chlapa už dřív. Ale dost pochybuju, že by ho našly a přesto opustily jen proto, aby si pocestovaly nebo něco užily, to by přece mohly i s partnerem.
@Jahor píše:
Ano, to je tam její jediná karta, pokud se to pojímá jako hra něco za něco.
Na toho chlapa zrejme venku stoji davy zen, co tech „karet“ maji vic.
@Tecumseh píše:
Nezlob se, já ač chlap, trochu šovinista, tak tohle mě přijde mimo. Představ si, že si spolu pořídí dítě. Ona místo 16.000 najednou bude mít 7.000. Panáček bude mít pořád svých 40.000. Je přece jasný, že tu rodinu bude muset táhnout on. A z toho ona má obavu, že on to nebude chápat jako teď ty. Proto bylo kdysi vymyšleno manželství a společný rodinný rozpočet. Aby všichni v té domácnosti měli stejný životní standart a jistoty.
Az bude mit s ni dite, tak uz je bude neco spojovat. Tudiz muz pusti chlup. Do ted neni duvod ten chlup poustet. Zatim nemaji vuci sobe zadne zavazky.
Ted tu druhou cast. Kdyz dojde ten vztah do manzelstvi, tak bude nejaky spolecny rozpocet dejme tomu, ale take to znaci to, ze zena neusne na vavrinech a nenecha se vyzivovat.
@PaníBovaryová píše:
Na toho chlapa zrejme venku stoji davy zen, co tech „karet“ maji vic.
Rozhodne asi vic nez ta frajerku s ditetem z prvniho vztahu (slespon tak jsem to pochopil, ze ma dite)
@Pavlik Morozov píše:
Az bude mit s ni dite, tak uz je bude neco spojovat. Tudiz muz pusti chlup. Do ted neni duvod ten chlup poustet. Zatim nemaji vuci sobe zadne zavazky.Ted tu druhou cast. Kdyz dojde ten vztah do manzelstvi, tak bude nejaky spolecny rozpocet dejme tomu, ale take to znaci to, ze zena neusne na vavrinech a nenecha se vyzivovat.
Miminko ho zmeni!
@Pavlik Morozov píše:
Rozhodne asi vic nez ta frajerku s ditetem z prvniho vztahu (slespon tak jsem to pochopil, ze ma dite)
Jako na lakomce, co si honi ego? No, zenske byvaji naivni, takze asi mas pravdu.
@Pavlik Morozov píše:
Az bude mit s ni dite, tak uz je bude neco spojovat. Tudiz muz pusti chlup. Do ted neni duvod ten chlup poustet. Zatim nemaji vuci sobe zadne zavazky.Ted tu druhou cast. Kdyz dojde ten vztah do manzelstvi, tak bude nejaky spolecny rozpocet dejme tomu, ale take to znaci to, ze zena neusne na vavrinech a nenecha se vyzivovat.
A kdy bude ta chvíle? Až se dítě narodí? Co když se pak ukáže, že pán víc platit nehodlá. To už bude trochu pozdě. Já bych nešla do dítěte, pokud chlap neukáže, že je ochotný uživit rodinu v době, kdy je žena doma s dítětem. A to nemám nic proti podílení se na útratě. Ale pokud je to takový lakomec, že i když má o mnoho větší plat, nechá ženu platit vše na půl a nikdy nekoupí nic navíc -třeba dovolenou, tak to nevypadá nadějně. A co znamená neusnout na vavřínech? že si najde na mateřské brigádu na víkendy?
@Pavlik Morozov píše:
A o tom už dobrou půlhodinu hovoříme, Plho! A jak vyhodnotíš situaci, že teda ty, jako chlap žiješ s dětnou ženskou, prozatím jako partneři a spolubydlící. Platíte si všechno fifty-fifty. Výhledově chceš, aby ti povila dítě. Vyjdete si do restaurace, máte hezký večer…přijde ti normální tu večeři zatáhnout, nebo budeš vyžadovat od ní její půlku? Když ty máš 40.000, ona 16.000 a ještě z toho živí své dítě? Mě by přišlo normální tu večeři zaplatit, byla by mě hanba z ní tahat její peníze. A to je právě ta ochota dělit se o zdroje. Neříkám, že pán je ztracený případ, ale musí si některé věci uvědomit a přehodnotit, když chce dítě. Tedy aspoň já si to myslím.
@Pavlik Morozov píše:
Tak je tu denně spousta diskuzí, že se ženy musí doprošovat partnera, aby jim dal nějaké peníze, protože evidentně žádné chlupy navíc pouštět nechtějí.