Placení napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12899
14.11.20 20:23
@xkoup21 píše:
pokud nebudete mít vyjasneny finance.

Já bych řekla, že on má celkem jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1872
14.11.20 20:28
@Anonymní píše:
V diskuzi mě spíš zajímalo, zda je v pohodě vše platit napůl, než jestli si pořizovat s ním další dítě. Ohledně financí, pokud by bylo společné dítě jsme mluvili, řekla jsem mu, že pokud by bylo společné dítě, chtěla bych společné finance. On to okamžitě smetl ze stolu, řekl že jeho peníze jsou jeho a že jsem zlatokopka, pokud chci jeden účet. Od té doby hodně přemýšlím zda s ním vůbec být či nikoli. O dítěti nechci slyšet. On zas vztah dítětem podmiňuje, takže to spíš časem asi skončí, protože pro něj když nebude dítě, nebude ani vztah.Je pravda, že u něho s mým dítětem máme zázemí a domov, což v dnešní době rizikové době je také podstatné, nicméně to je asi tak jediná výhoda. Zakl.

Ahoj nebuď bl. a… Dnes si baby zvykli pomalu živit chlapy jenom aby nejakyho měli… Nebyla bych s ním, je to skrt a ty budeš ten chudák co bude otáčet korunu to zamrzí a dost… Je to hodně smutný, kdyz se k tomu takhle staví a určitě se to nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
14.11.20 20:31

Zadne dite s nim. A lakomec je tvor nevhodny do partnerstvi. Chlap ma byt velkorysy, ne kolenovrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
14.11.20 20:39

Ty jo, on rekl, ze jsi zlatokopka? Tak to he pres caru - nulovy respekt…
Odesla bych od nej, ztratil by pro me hodnotu

• Citovat
  • Upravit
21293
14.11.20 20:40
@Anonymní píše:
V diskuzi mě spíš zajímalo, zda je v pohodě vše platit napůl, než jestli si pořizovat s ním další dítě. Ohledně financí, pokud by bylo společné dítě jsme mluvili, řekla jsem mu, že pokud by bylo společné dítě, chtěla bych společné finance. On to okamžitě smetl ze stolu, řekl že jeho peníze jsou jeho a že jsem zlatokopka, pokud chci jeden účet. Od té doby hodně přemýšlím zda s ním vůbec být či nikoli. O dítěti nechci slyšet. On zas vztah dítětem podmiňuje, takže to spíš časem asi skončí, protože pro něj když nebude dítě, nebude ani vztah.Je pravda, že u něho s mým dítětem máme zázemí a domov, což v dnešní době rizikové době je také podstatné, nicméně to je asi tak jediná výhoda. Zakl.

No není to v pohodě. Je to neempatické, když vyděláváš podstatně méně, než on.
Očividně má raději peníze, než tebe. V normálním manželství se sdílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
14.11.20 21:00

Pokud spolu bydlite a mas i menší příjem nevím proc to tak dělíte :think:
Proste pokud s nekym ziju tak si představuji mit spolecne finance, samozřejmě pokud mate kazdy sve auto treba tak ano, platit kazdy za sebe, ale treba jidlo, výlety bych udelala proste nejake společne finance.
Nebo nerikam aby se platil muz ale proste ze strany muze bych se citila špatně ze za me bude platit pritelkyne na stridacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
14.11.20 21:00
@lenkahav píše:
Co?

Tecumseh byl indiánský náčelník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.11.20 21:14
@Tajemný ráček píše:
Pokud je žena těhotná, případně na mateřské(tohle se může týkat i mužů), tak to přece funguje jinak. Navíc druhý partner má vyživovací povinnost.

Vím přesně, jak to funguje, děti mám 3. Vyživovací povinnost a realita jsou různé světy. O tom je celá diskuze, že se zakladatelka bojí, že bude žebrat o každou korunu na svém už teď skrblickém partnerovi. Žena, pokud využije rodičovské dovolené a nějakých výhod zaměstnance, je prostě na druhém partnerovi závislá. A pokud je na RD muž, tak jen málokterý muž na rodičovské dovolené dělá tolik v domácnosti a tolik se věnuje dětem, jako by dělala žena (úklid, vaření, kroužky, uspávání). Takže žena po práci ještě jede domácnost nebo úkoly atd. Žena, pokud má dítě, tak má omezené možnosti rozvíjet svou kariéru, musí přizpůsobit pracovní dobu třeba školce nebo družině, pokud mají průměrné příjmy, těžko zaplatí pomoc do domácnosti, takže jede doma ještě druhou směnu a s náročným zaměstnáním se leda tak dostane do průšvihu (přepracování a zhroucení), takže ideál je hůře placená práce, ze které není tolik unavená, nebo zkrácený úvazek. Čímž se dostává do větší finanční závislosti na partnerovi. V ČR má 80% mužů vyšší výdělek než žena, velkým dílem kvůli těmto výše popsaným faktorům. Naopak, svou vyživovací povinnost v případě rozvedených pak neplní velká část otců/mužů. Ti, co platí tak povětšinou ještě mají soudem nařízené směšné částky…
A to jsou mezi námi takové, co to ani k soudu nedají, protože na to nemají nervy. Třeba já uživím svoje děti sama s přehledem, ale po rozvodu jsem cca rok byla každý měsíc v těžkém mínusu. Manželovi to bylo jedno, stejně jako mu bylo jedno, že jsem to táhla posledních několik let manželství finančně sama, únavou padala na hubu a jemu nebylo blbý utratit víc peněz, než byl náš příjem. Na všechno měl vysvětlení, i na to, proč mi nemůže na děti nic platit a měl pocit, jak dělal vše správně. A podobných příběhů je plno.
Takže chápu, žes možná chtěl vnést do diskuze nějaký svůj pohled, ale realita tak růžová nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.11.20 21:24
@Anonymní píše:

No tak to jsi měla napsat rovnou, to nemá cenu s ním vůbec zůstávat. Mě už jen provokovalo, že jsi na začátku psala, že by v případě dítěte „platil víc“ - to má bejt jako co? Jestli jsou jeho peníze jeho, tak se na něj vyprdni, to nemá budoucnost a ty budeš v čím dál větším průšvihu, co se týká příjmů. Nemůžeš jít k rodičům? S tím příjmem to máš opravdu blbý, 16k je prostě málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 21:28

Diskuzi jsem nečetla, ale hodně mi to připomíná můj příběh.

Děvče zlaté, utíkej pryč. Bude hůř. Pokud nebudeš vdaná, může tě kdykoliv z domu vyhodit. Slibuje, že bude dávat víc peněz, ale nebude to tak. Budeš se doprošovat, bude tě ponižovat, možná odměřovat peníze - chlapi toho umí dost v této oblasti.

Utíkej, dokud jsi mladá a můžeš si najít někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit
5950
14.11.20 21:32
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, věčně omílané téma, finance. Prosím o názory. Žiji s partnerem 2 roky. Žijeme v jeho domě. Náklady na bydlení a jídlo financujeme půl na půl. Jeho příjem je cca 40 tisíc. Můj příjem je 16 tisíc. Na jídle a poplatcích za dům utratíme měsíčně celkem cca 12 tisíc. Dále si každý sám za sebe platíme benzín, poplatky na auto, oblečení, drogerku, lékárnu atd. Když někam jedeme na výlet, do restaurace atd. v placení se střídáme. Nevím, zda mi to přijde úplně spravedlivé takové nastavení. Partner je o 8 let starší a představoval by si co nejdříve dítě, že až bude dítě, tak prý bude platit více on, dokud není dítě, tak není důvod. Žijeme v jeho domě a věci na domě si financuje sám. PS: Já se do dítěte v tomto nastavení zatím nehrnu. Díky všem za názory.

A k čemu takového partnera potřebuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
14.11.20 21:37
@lenkahav píše:
Coz to jo. Ale nevdat se a mit dite za svobodna neukazuje zadnou sebeduveru a sebeuctu.

Proč ne? Respektive proč si myslíte, že každá žena se sebedůvěrou a sebeúctou nutně musí chtít se vdávat? A proč si myslíte, že žena, která se vdávat nechce, tu sebedůvěru a sebeúctu “nevykazuje.”

Pro mne třeba nevykazuje sebedůvěru a sebeúctu žena, která se zoufale snaží chlapa uhnat do chomoutu, například takovými vydíračkami jako „bez svatby děti nerodím” nebo „když si mne nevezmeš, bude se dítě jmenovat po mně.” Z mého hlediska je tohle zoufalé a vrchol ubohosti 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21293
14.11.20 21:59
@Andante píše:
Proč ne? Respektive proč si myslíte, že každá žena se sebedůvěrou a sebeúctou nutně musí chtít se vdávat? A proč si myslíte, že žena, která se vdávat nechce, tu sebedůvěru a sebeúctu “nevykazuje.”Pro mne třeba nevykazuje sebedůvěru a sebeúctu žena, která se zoufale snaží chlapa uhnat do chomoutu, například takovými vydíračkami jako „bez svatby děti nerodím” nebo „když si mne nevezmeš, bude se dítě jmenovat po mně.” Z mého hlediska je tohle zoufalé a vrchol ubohosti 🤷‍♀️

Jakoze vrcholem blaha pro zenu jr porodit deti mimo manzelstvi a pojmenovat je jinym prijmenim? Protoze jedine tak neni zoufala?
A uz ses s tim byla nekde vysetrit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
14.11.20 22:00
@PaníBovaryová píše:
Jakoze vrcholem blaha pro zenu jr porodit deti mimo manzelstvi a pojmenovat je jinym prijmenim? Protoze jedine tak neni zoufala?
A uz ses s tim byla nekde vysetrit? :think:

Ne. Jakože skutečnost, že se nechce vdát, se zoufalstvím či naopak sebeúctou vůbec nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21293
14.11.20 22:02
@Andante píše:
Ne. Jakože skutečnost, že se nechce vdát, se zoufalstvím či naopak sebeúctou vůbec nesouvisí.

Stejne jako skutecnost, ze se vdat chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí