Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Konnny poplatky plati on. Ja mam stanoveny najem. Ten je o trochu vyssi nez ty poplatky.
@PupuP píše:
@Konnny poplatky plati on. Ja mam stanoveny najem. Ten je o trochu vyssi nez ty poplatky.
No Pupu, hodne stesti do budoucna, budes ho potřebovat ![]()
@Konnny nevim, proc. Ja s timto plne souhlasim. Bydlime v praze a kdybych bydlela sama, neuhradim ze sveho platu ani garsonku a musela bych si najit jinou praci a odstehovat se. Takze ja jsem rada, ze tohle resit nemusim… pripadala bych si proste blbe bydlet u nej zadarmo, navic v prazeq
@PupuP Tvůj přítel zdá se vyhrál jackpot. Najít v dnešní době takhle slušnou ženskou, to se jen tak nepoštěstí.
@PaníBovaryová píše:
navrhuji mu vyčíslit i pronájem dělohy a náklady se slehnutím a zhuntováním těla. Náhradní matka stojí kolik? 300 tisíc? Samozřejmě mateřská a rodičovská „dovolená“ znamená významný deficit na trhu práce, to by měl také kompenzovat. A pokud zakladatelka bude muset hledat zkrácený úvazek kvůli školce a škole, měl by jí doplácet do plného. Samozřejmostí jsou kompenzace OČR, kdy rodič bere 70% (?).Myslím, že manželství je, jak také jinak, nakonec přece jenom výhodnější institut pro muže samotné.
Vlastne proc ne?
Urcite by mi nevyhovovalo, aby veskere nevyhody porizeni si ditete byly na me. Zdravotni zatez, financni zatez a pece o dite. A chlap jakoze da par tisic mesicne a ma benefit z potomka? Tak to urcite ne. Staci si precist nektere ty prispevky, ktere sem zeny vkladaji - poridi si dite a v podstate se stanou otrokem, ktery nema pravo na nic a pan ma bezstarostny zivot jako driv. A to, zda je manzelstvi nebo ne, na tom nic nemeni. Pokud zenska nechce byt otrok, ktery nema pravo na nic a veskera pece o dite a domacnost je na ni, tak si svoji pozici vcetne financi musi vyjednat predem.
@PupuP píše:
@Konnny nevim, proc. Ja s timto plne souhlasim. Bydlime v praze a kdybych bydlela sama, neuhradim ze sveho platu ani garsonku a musela bych si najit jinou praci a odstehovat se. Takze ja jsem rada, ze tohle resit nemusim… pripadala bych si proste blbe bydlet u nej zadarmo, navic v prazeq
nj, navíc v PRAZE! V Brně nebo Ostravě by to bylo jiné, že. V Praze se to musí
@someargue píše:
No dvacet let to nebude rozhodne. Nevím kde bych sehnala od 20 do nějakých 28 vrstevníka, co se žene do dítěte a dělat je s nekym starším o 10 a více let, jen protože už je připraven na deti, se mi nechce. Starší chlapy se mi vůbec nelíbí, přece se nebudu premahat jen protože tento mi deti udělá.
Takže místo 20 v dnešní době mas cca 12. Někomu láska trvá třeba deset let pak rozchod a období vzpamatovani se z toho. Nejde to takhle soudit
Láska na 10 let, To si může každej strčit za klobouk. To jsou ty přechozené vztahy, a že jich taky znám. Ideální je minimálně 2 roky, aby spadly ty růžové brýle a pak do 5 max 6 let svatba nebo dítě. 7 let už je přechozený vztah. A já jsou i kluci, kteří s rodinou nečekají do 30. Trend mladých rodičů se vrací.
@PaníBovaryová predstav si, ze bylo. Se svym platem bych v brne na tu garsonku mozna i mela. Ale v praze proste ne.
@PaníBovaryová píše:
navrhuji mu vyčíslit i pronájem dělohy a náklady se slehnutím a zhuntováním těla. Náhradní matka stojí kolik? 300 tisíc? Samozřejmě mateřská a rodičovská „dovolená“ znamená významný deficit na trhu práce, to by měl také kompenzovat. A pokud zakladatelka bude muset hledat zkrácený úvazek kvůli školce a škole, měl by jí doplácet do plného. Samozřejmostí jsou kompenzace OČR, kdy rodič bere 70% (?).Myslím, že manželství je, jak také jinak, nakonec přece jenom výhodnější institut pro muže samotné.
Kdyby sis tuhle radu nechala patentovat pro ty co tu zakladaji tisice diskuzi jak jsou na materske bez penez a od chlapa nevidi ani korunu, tak ses davno v baliku a v tehle sekci neni o cem psat ![]()
@PaníBovaryová píše:
nj, navíc v PRAZE! V Brně nebo Ostravě by to bylo jiné, že. V Praze se to musí,ze?
Clovek, ktery ma prijem vyssi o 30tis. a stanovi pritelkyni najem, jeste k tomu vyssi nez polovina skutecnych nakladu, neni dobry partner do budoucna.
@Anonymní píše:
Přesně takový názor na to má partner jako se tady v diskuzi objevil. Že mám být ráda, že mohu bydlet levně s ním a ne sama v bytě. Ale o tom to snad je, že jsme ve vztahu, tak na to nejsem sama. To je asi tak vždy výhoda ze vztahu a společného bydlení Kterákoli ženská co by tu s ním bydlela, by asi šetřila na nájmu, ne. Tak nechápu proč je mi to předhazováno.
Protoze timto setris. Nevidis to, ale on ti bydlenim v jeho dome zvedl zivotni uroven.
@PupuP píše:
@PaníBovaryová predstav si, ze bylo. Se svym platem bych v brne na tu garsonku mozna i mela. Ale v praze proste ne.
vy na to máte nějakou smlouvu?
@PupuP píše:
@PaníBovaryová ne. Jen ustni dohodu
osobně bych si vybrala raději tu garsonku v Brně
@PupuP
Najem jako polovinu poplatku plus castka za bydleni nebo jen pulku poplatku