Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jahor píše: Že by si on počítal odměnu pro kouče a trenéra?![]()
Vsadit může, pokud dítě sama nechce, ale je ochotna ho mít za výhodných finančních podmínek. Přinejhorším skončí se dvěma dětma, z nichž na to druhé bude mít alimenty kolem 5000 a nejspíš na nějakou dobu i výživné k tomu. Pokud ho tedy otec nezíská do péče. Když by takhle našla pak ještě dva muže s příjmem kolem 40 000 a s oběma měla po dalším dítěti, nemusí ani řešit svůj příjem. Ta vysoká karta ji může živit pěkně dlouho.
A jinak nemyslím, že by pro muže bylo až tak těžké najít ženu, která chce porodit dítě. Zvlášť když sám má nadprůměrný příjem a vlastní dům. Pozice zakladatelky je slabší - je méně mužů, co jsou ochotni přijmout ženu s jejím dítětem a živit je.
Příspěvek upraven 15.11.20 v 14:24
máš pravdu, jí navíc ubíhá i čas a mládí, to je další výdaj na proplacení
@Maria37 píše:
Ale zase bez sperma neotehotnis ne? Bez chlapa dítě nestvořís.
Když chce žena dítě, zajde na umělé nebo si najde milence. Nic víc nepotřebuje.
Když chce muž dítě, musí si najít ženu, která mu ho odnosí.
Spermie a těhotenství je prostě poněkud rozdíl. NENÍ to rovnocenné.
@Lucie_Sx píše:
Nj ale to si ty ženy musí umět - narozdíl od zakl. - vydělat peníze. A spousta chlapů má děti, ktere ani nechtěli. Spousta chlapů se stará o cizí děti. Já bych tu roli mužů tolik nezatracovala. ![]()
@Jahor píše:
Učebnicový popis jak to může dobře fungovat.Jenže spousta lidí nezačíná od nuly, nebudují vše společně. Třeba když jeden vstoupí do toho vztahu už s nějakými majetky, ale třeba i hypotékou i s vlastními dětmi. Když dají jen tak peníze dohromady a budou „hospodařit společně“, tak se tím tomu jednomu splácí dům a druhý z toho nemá nic.
Přepsat na partnera polovinu domu, to je těžké rozhodnutí - kdy konkrétně? Když se po půl roce známosti nastěhuje? A není to tak trochu okradení vlastních dětí, které by jinak ten dům zdědily?
Stejně tak příjem nemusí být vůbec plus mínus stejný. A pokud má žena příjem 80 a je zvyklá své přebytky pravidelně investovat a muž 20, nevím, zda se s ním bude chtít podělit a přizná mu stejná rozhodovací práva ohledně společných 100 000, jako má ona. Proč by měla, když to pro ni bude znamenat, že dosud mohla investovat podle svého, ale nově by třeba nemohla - protože on má na používání peněz jiný názor?
Tak my jsme se s mužem poznali, když jsem měla dvě školní děti (vdova), takže jsem v podstatě neměla „čistý štít“. Když jsme spolu začali žít, neexistovalo, že by se někdy ohradil ve smyslu - tohle si zafinancuj sama, to je pro tvoje děti. Teď už máme vnučku a nikoho by nenapadlo, že není její biologický děda. To je o povaze. Můj muž není žádné submisivní ořezávátko, je to chlap s přirozeným sebevědomím a charismatem. Možná právě proto nemá potřebu si dokazovat, jakej je chlapák tím, že využívá své finanční převahy a dusí partnerku.
@Denisa56 píše:
Tak my jsme se s mužem poznali, když jsem měla dvě školní děti (vdova), takže jsem v podstatě neměla „čistý štít“. Když jsme spolu začali žít, neexistovalo, že by se někdy ohradil ve smyslu - tohle si zafinancuj sama, to je pro tvoje děti. Teď už máme vnučku a nikoho by nenapadlo, že není její biologický děda. To je o povaze. Můj muž není žádné submisivní ořezávátko, je to chlap s přirozeným sebevědomím a charismatem. Možná právě proto nemá potřebu si dokazovat, jakej je chlapák tím, že využívá své finanční převahy a dusí partnerku.
Jako vdova jsi čistý štít měla a naštěstí jsi našla muže, který byl ochotný tvé děti přijmout jako vlastní.
Kdybys byla rozvedená, děti měly tátu a byly třeba ve střídavé péči… no stejně by to bylo o povaze. Třeba by to časem braly, že mají táty dva. ![]()
Každopádně gratuluji k dobrému výběru muže. ![]()
@Sany80s píše:
Co já vím, pochopila bych ty, co za to chcou peníze. Co vede ty, co to nabízejí prakticky zdarma a bezkontaktně, to nevím a radši nechci vědět.
Zejména jim musí být jedno, že po nich může někdo chtít výživné a jednou se účastnit dědického řízení.
Nositelé takového přístupu budou zřejmě nositelé odpovídajícího genetického materiálu.
@Lucie_Sx píše:
V ČR potřebuje pro umělé oplodnění souhlas muže, který bude zapsaný jako otec.
Podle mne je snazší najít ucházející ženu, která chce dítě a je jí celkem jedno s kým, než najít ucházejícího muže, kterému by bylo jedno, komu by mohl platit výživné a s kým se budou dělit jeho pozůstalí v dědickém řízení. ![]()
@aquarian píše:
V ČR potřebuje pro umělé oplodnění souhlas muže, který bude zapsaný jako otec.Podle mne je snazší najít ucházející ženu, která chce dítě a je jí celkem jedno s kým, než najít ucházejícího muže, kterému by bylo jedno, komu by mohl platit výživné a s kým se budou dělit jeho pozůstalí v dědickém řízení.
Někdy stačí jen dojít v době ovulace na nějakou zabavu, sbalit někoho na náhodný sex a říct, že bere antikoncepci.
S umělým oplodněním máš samozřejmě pravdu. Tam je asi dost těžký najít někoho, kdo by to chtěl podstoupit, když není partner matky.
Příspěvek upraven 15.11.20 v 16:36
@Lucie_Sx píše:
Rovnocenne to samozrejme neni, ale jak pise spravne aquarian, tak bez chlapa si na IVF kliniku nedojdes s tim, ze bys zadala sama o umele oplodneni.
@aquarian píše:
V ČR potřebuje pro umělé oplodnění souhlas muže, který bude zapsaný jako otec.Podle mne je snazší najít ucházející ženu, která chce dítě a je jí celkem jedno s kým, než najít ucházejícího muže, kterému by bylo jedno, komu by mohl platit výživné a s kým se budou dělit jeho pozůstalí v dědickém řízení.
Přesně tak.
@aquarian píše:
Muži samozřejmě myslí erekcí. Jinak by tady už lidstvo nebylo.
@PaníBovaryová píše:
Muži samozřejmě myslí erekcí. Jinak by tady už lidstvo nebylo.
V podstatě souhlasím, ale řada z nás si ve světlých chvilkách organizuje život tak, abychom pak dob zatmění nemuseli litovat. ![]()
@aquarian píše:
V podstatě souhlasím, ale řada z nás si ve světlých chvilkách organizuje život tak, abychom pak dob zatmění nemuseli litovat.
zpochybňuji „řada z nás“
Mali sme to s platenim na zaciatku vztahu s priatelom rovnako. Ja do toho na nervy z prace, tak ma dokopal k tomu, aby som sa na to vykaslala, dala vypoved, mesiac - dva oddychla a nasla si nieco ine, ze on sa postara…
Jasne, na urade prace som nedobrovolne skysla 3 mesiace, polovica najmu a za jedlo bolo 10tis., moja podpora bola 10 700, to znamena ze mi mesacne ostalo 700kc, ktore som dala psom na granule. Zeby priatel prisiel s tym, ze kaslo na to, nemas, nic nedavaj? Mohla som snivat. Nasla som pracu, bohuzial za menej, nez povodnu. Hovorim si, nevadi, peniaze nie su vsetko, aspon budem mat kludne pracu bez stresu. Ale ako clovek zvyknuty setrit, po odpocitani mojej polovice vydavkov a dalsich veci, pretoze ked sa niekam islo, tak sme platili pol na pol, som si uvedomila, ze to takto dalej nepojde. Po cely cas som okrem svojej polovice varila drahemu obedy, teple vecere, nosila az pod nos, zatial co on prisiel z prace a zas robil alebo sa hral na pc, rano mu chystala obedy na stol k pc, pretoze inak by ho zabudol. Upratovala cely byt a starala sa o celu domacnost, chodila na nakupy, takze moja pridana hodnota bola nakoniec vacsia nez jeho.
Tak som jedneho pekneho dna nadniesla tuto temu. Strasne sme sa pohadali, ale vysledok bol taky, ze sa zobudil a cely najom platil on a ja som platila jedlo a vsetky domace prace naokolo.
Samozrejme moj volny cas 0, ale aspon mi z vyplaty ostavalo viac ako jemu.
On zarabal 3× viac ako ja, takze som stale nanho bola moc mierna.
Teraz mame spolocnu hypoteku na vlastny byt a jeden ucet, kam mesacne posielam peniaze ja (kolko mozem) a mesacne on (kolko moze ale je to minimalne 2nasobok, niekedy viac toho mojho). Mame to na spolocne zariadenie, vylety atd. Ja si bokom este nieco odkladam a on tiez a obaja sme spokojni.
@Lucie_Sx píše:
Zakl. ale potřebuje k dítěti
priteluv účet ![]()