Placení napůl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aquarian
15.11.20 20:05
@PaníBovaryová píše:
zpochybňuji „řada z nás“

Dokud nezpochybňuješ ty světlé chvilky, tak je to ještě dobré. :lol: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6827
16.11.20 12:34
@PaníBovaryová píše: řídit manželství jako firmu :mrgreen:

Svym zpusobem to firma je. Kdo k tomu pristoupi jako k bezedne dire, tak na to dojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
16.11.20 13:08
@carsin píše:
Dite bez svatby ne.
Zde bych si dovolil polozit otazku, co vede jakoukoliv zenskou k tomu mit dite s nekym, kdo si ji ani nechce, popr, odmita vzit? Ja to proste s tim mym muzskym mozkem nedokazu pochopit.
A korunou je pak dat diteti jmeno po otci… jak malo si ta dotycna musi sama sebe vazit? Nebo je to nadeje, ze si ji pak snad jednou vezme?
Dokaze na to nektera z vas odpovedet, aby to i chlap pochopil?
Proc proboha?A co se tyce toho placeni.
Ne, nemusi po svatbe a po narozeni ditete platit vic nez doted.
Po svatbe by podle mne mely byt vsechny finance spolecne a vsechno by se z toho spolecneho melo platit.

Vytučněné je odpověď na Tvojí otázku.
Na svatbě nikdo nenalije tomu chlápkovi do chřtánu nápoj lásky a štědrosti a peníze se nestanou mávnutím kouzelného proutku společnými. Svatba nezmění toho člověka žádným způsobem k lepšímu a ani fakticky ten vztah jako taková nijak neupevní. Rozvést se není nic extrémně složitého.
A na druhou stranu, pokud se někdo chová vyhovujícím způsobem i v partnerství a zkrátka je vše ok, proč trvat na svatbě? Společné hospodaření může fungovat i mezi partnery, ne jen manželi.

Pokud si tenhle pán před partnerkou teď velmi pečlivě chrání příjmy, velice pravděpodobně to tak bude dělat i po svatbě a ona s tím nenadělá absolutně nic. Ani kdyby se rozváděli, nemusí dojít ke spravedlivému rozdělení SJM - nebo z čeho si myslíš, že žena se dvěma malými dětmi a přijmem pár tisíc měsíčně bude platit právníky a čekat, než se složitě zjistí, kolik peněz má on na svých účtech a kolik majetku reálně nabyl za trvání manželství? Na koni bude stále on, prostředky v rukou a o děti v podstatě nemusí mít žádnou starost, prostě hodí péči na ní a hotovo… :D

Takže bych si s ním rozhodně dítě nedělala, ale ani bych nijak netoužila po svatbě s ním. Tím bych si absolutně nijak nepomohla. Spíš bych si asi hledala lepší práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21280
16.11.20 13:50
@Pavlik Morozov píše:
Svym zpusobem to firma je. Kdo k tomu pristoupi jako k bezedne dire, tak na to dojede.

a kdo je šéf? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.20 13:57

To je jak u nás… Můj příjem je cca 16tis, aliky, rodicak příspěvky… Z DPP 6-7tis jak kdy… On má přes 25tis. Za byt platíme 12500,– tedy platím. Školku naší spol dceři platím já, mám výdaje cca 4tis… No on kupuje sem tam jídlo, insolvenci a své výživné. Ještě mu zůstává tak 14tis. Já z toho nevidím nic. Platí si naftu do práce. Chtěla jsem spol účet, ale on to odmítá. Nechápu proč. A prosit se…dej mi, nemám, na to ja nemám… :nevim: a to jsem mu platila splátku do insol nejednou když na to neměl.

• Citovat
  • Upravit
9757
16.11.20 14:00
@Kronny444 píše:
Ano je to v plánu jen nám to ta corona trochu protahuje, však pokud vám to vyhovuje ok ale je otázka jestli se u někoho z vás změní situace a pak může přijít problém, mě spíš vadí ten fakt že dneska jsou peníze až na prvním místě a jsou lidi hoodně opatrný aby náhodou nebyly tím co by dával víc

My jsme manželé a máme de facto společný majetek narozdíl od tebe a tvé přítelkyně, tak to tak nehlidame. Jen si prostě každý z nás nákladame s částí vydelanych peněz podle sebe a nezpovidame se z toho tomu druhému, protože jsme dospělí. Když byl jeden z nás bez práce, tak druhý platil víc. Když máme stejné příjmy, podílíme se stejně. My jsme flexibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
16.11.20 14:05
@Anonymní píše:
To je jak u nás… Můj příjem je cca 16tis, aliky, rodicak příspěvky… Z DPP 6-7tis jak kdy… On má přes 25tis. Za byt platíme 12500,– tedy platím. Školku naší spol dceři platím já, mám výdaje cca 4tis… No on kupuje sem tam jídlo, insolvenci a své výživné. Ještě mu zůstává tak 14tis. Já z toho nevidím nic. Platí si naftu do práce. Chtěla jsem spol účet, ale on to odmítá. Nechápu proč. A prosit se…dej mi, nemám, na to ja nemám… :nevim: a to jsem mu platila splátku do insol nejednou když na to neměl.

Co si sednout ke stolu, společně vyčíslit výdaje a domluvit se, jak se budete podílet na těch výdajích v závislosti na příjmech? Ono by se ti stejně tak mohlo stát, že budeš chtit vybrat ze společného účtu a bude tam 0, to se taky stává… A nebo bude účet kvůli jeho exekuci kompletně zablokovany :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
16.11.20 14:13
@Anonymní píše:
To je jak u nás… Můj příjem je cca 16tis, aliky, rodicak příspěvky… Z DPP 6-7tis jak kdy… On má přes 25tis. Za byt platíme 12500,– tedy platím. Školku naší spol dceři platím já, mám výdaje cca 4tis… No on kupuje sem tam jídlo, insolvenci a své výživné. Ještě mu zůstává tak 14tis. Já z toho nevidím nic. Platí si naftu do práce. Chtěla jsem spol účet, ale on to odmítá. Nechápu proč. A prosit se…dej mi, nemám, na to ja nemám… :nevim: a to jsem mu platila splátku do insol nejednou když na to neměl.

A proč to děláš…ty platíš byt, školku…on občas jídlo? A insolvenci…a ty platíš splátky, když nemá…děvče…to si děláš sama…já bych mu nedala ani korunu…nechtěla bych společný účet, ale peníze na domácnost a nájem…aby rozfrcal 14 tisíc měsíčně a ty mu platila insolvenci, to by teda letěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
16.11.20 15:06

@Pavlik Morozov
Chápu, tvůj otec má stejný názor jako ty a stejně tak se chová ke svojí manželce. A tvoje máti mlčí stejně jako tvá žena.:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
17.11.20 03:06
@PaníBovaryová píše:
a kdo je šéf? 8)

Nejsme hovada aby se jeden povysoval na druheho. Bereme to jako spojeni dvou firem. Jednoduchy model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
17.11.20 03:09
@ZuzaM píše:
@Pavlik Morozov
Chápu, tvůj otec má stejný názor jako ty a stejně tak se chová ke svojí manželce. A tvoje máti mlčí stejně jako tvá žena.:-))

Nevim, to se musis zeptat jeho. Ja s nim sve mimomanzelske dobrodruzstvi neresim. Proc by mela mama a manzelka mlcet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21280
17.11.20 08:58
@Pavlik Morozov píše:
Nejsme hovada aby se jeden povysoval na druheho. Bereme to jako spojeni dvou firem. Jednoduchy model.

Ty nejsi ekonom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
17.11.20 09:56
@Josefuna píše:
To je sranda, v jine diskuzi se zena chtela rozejit s muzem, protoze nechtel platit v jejim byte polovinu jeji hypoteky, ale jen naklady. Od rady lidi zaznelo, ze je to vyzirka a ze kdyby si pronajal byt, tak by take musel platit vice nez je jen polovina nakladu.
A zde mame pani, ktera platit nechce a dokonce do vztahu prichazi s ditetem, ktere je pro pana cizi, a ejhle, najednou je pan skrblik a pani je v pravu :) Jak typicke pro emimino. Muz platit ma vzdy, i cizi hypoteky, jinak je vyzirka, ovsem pozor, pokud chce to same po zene muz, je to skrblik a pryc od nej. Takze zeny tu rovnopravnost a emancipaci chcete jak kde, ze. Jen kdyz se hodi :lol:Příspěvek upraven 14.11.20 v 16:02

Dneska se zatrasla zem, protože s tebou souhlasím  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
17.11.20 10:15
@pohledzdruhestrany píše:
Dneska se zatrasla zem, protože s tebou souhlasím :palec:

Tu diskuzi si pamatuji a ta rada lidí by se dala počítat na jednotlivce, kteří to tak mají a protože nechtějí přiznat, že jsou naprostí idioti/ky, tak tam zakladatelku podpořili.
To slovo řada nebo většina by se naopak dalo říct o lidech, kteří zakladatelku za takové myšlení odsoudili.
Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
17.11.20 10:45
@Kronny444 píše:
Normálně bych se nevyjádřil ale ty jsi buran na entou a jsi ostuda mužského rodu!!! Nechápeš vůbec podstatu vztahu!!! Já mám partnerku s dvěma dětmi a ty zdroje jak tomu říkáš jsou dost velké cca 90k její 13600kc a přesto máme společný účet a jsem maximálně spokojený dokonce je šetřivější než já, víš já beru svou přítelkyni jako rovnoceneho partnera, udělala z mého baráku hezký domov, hezky se o mě a o syna stará a jsme šťastný a to je mi víc než nějaký zdroje!! Protože se k ní chovám s úctou a byla by mi hanba aby se musela doprošovat a jelikož nejsem blbej a má dvě děti a 13k příjem tak je jasné že větší část je na mě, byla to má volba a nelituji, muž má být ochranitel a živitel rodiny, tak zkus jednou upřednostňit svojí přítelkyni před zdroji a možná zjistíš že je to lepší a šťastnější život

A tvoje partnerka je Češka nebo Thajka? Ale je to krásné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria