Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsem celé.
Jen chci říct, že taky jsem byla mladá a blbá a naivní a myslela si, že je potřeba všechno na půl.
Jenže to „napůl“ svědčí o tom chlapovi, jaký je. Pokud má o hodně vyšší plat a stejně chce jet napůl, pokud si vyžádá nájem, chce se střídat v placení atd. atd. tak to prostě svědčí o tom, že je dost na peníze a že mu později bude dělat velký problém, když přijdou děti, se o ty JEHO peníze podělit a vkládat je do rodiny.
Takže za mě by chlap měl být velkorysý, chtít se podělit, nelpět na koruně, však ono se mu to ve velkém vrátí, pokud je ta žena normální a slušná.
@Pavlik Morozov píše:
Prvne bych z toho vynechal jeji dite. To je ciste jeji byznys a to at si poresi s tatinkem toho ditete. To bych do toho vubec netahal. Kdybych ji na veceri pozval a byla to moje iniciativa, tak to zatahnu. Ale neztrpim, kdyz nekdo cizi si narokuje me zdroje, ze ma na ne pravo. Coz z puvodniho prispevku jde citit na sto honu ta dotcenost, ze musi platit pulku. Kdybych to takhle citil, tak nepustim chlup z principu. Porad se muze sebrat a jit jinam, kde se nekdo necha takhle manipulovat. Nic ji v tom nebrani
Normálně bych se nevyjádřil ale ty jsi buran na entou a jsi ostuda mužského rodu!!! Nechápeš vůbec podstatu vztahu!!! Já mám partnerku s dvěma dětmi a ty zdroje jak tomu říkáš jsou dost velké cca 90k její 13600kc a přesto máme společný účet a jsem maximálně spokojený dokonce je šetřivější než já, víš já beru svou přítelkyni jako rovnoceneho partnera, udělala z mého baráku hezký domov, hezky se o mě a o syna stará a jsme šťastný a to je mi víc než nějaký zdroje!! Protože se k ní chovám s úctou a byla by mi hanba aby se musela doprošovat a jelikož nejsem blbej a má dvě děti a 13k příjem tak je jasné že větší část je na mě, byla to má volba a nelituji, muž má být ochranitel a živitel rodiny, tak zkus jednou upřednostňit svojí přítelkyni před zdroji a možná zjistíš že je to lepší a šťastnější život
@Kronny444 A ty zase zkus přestat ostatním cpát svůj životní názor jako dogma a slovo boží. Jsou mezi námi prostě i tací, kteří nepovažují ženy za méněcenné a neschopné samostatně přežít, ale za rovnocenné bytosti, které se i podle toho budou chovat.
@Kronny444 píše:
Normálně bych se nevyjádřil ale ty jsi buran na entou a jsi ostuda mužského rodu!!! Nechápeš vůbec podstatu vztahu!!! Já mám partnerku s dvěma dětmi a ty zdroje jak tomu říkáš jsou dost velké cca 90k její 13600kc a přesto máme společný účet a jsem maximálně spokojený dokonce je šetřivější než já, víš já beru svou přítelkyni jako rovnoceneho partnera, udělala z mého baráku hezký domov, hezky se o mě a o syna stará a jsme šťastný a to je mi víc než nějaký zdroje!! Protože se k ní chovám s úctou a byla by mi hanba aby se musela doprošovat a jelikož nejsem blbej a má dvě děti a 13k příjem tak je jasné že větší část je na mě, byla to má volba a nelituji, muž má být ochranitel a živitel rodiny, tak zkus jednou upřednostňit svojí přítelkyni před zdroji a možná zjistíš že je to lepší a šťastnější život
Ze zvědavosti - a Ty považuješ sám sebe za chloubu mužského rodu?
Jako podstata vztahu prakticky živit další tři lidi, aby měl kdo udělat domov pro Tebe a Tvého syna, mi tedy nepřipadá až tak záviděníhodné. ![]()
@Mikuláš32 píše:
@Kronny444 A ty zase zkus přestat ostatním cpát svůj životní názor jako dogma a slovo boží. Jsou mezi námi prostě i tací, kteří nepovažují ženy za méněcenné a neschopné samostatně přežít, ale za rovnocenné bytosti, které se i podle toho budou chovat.
a to rovnocenné chování zužuješ jenom na placení všeho napůl, že
Mě by teda bylo blbý vydělat si tak málo a chtít po druhem společný účet. To zní fakt blbě. Určitě se domluvit na financování domácnosti i volnocasovych aktivit i možnosti, aby si zakl. mohla odložit měsíčně aspoň malou částku bokem. Domluvit se co a jak, když přijde dítě NEBO uzavřít manželství.
@PaníBovaryová píše:
a to rovnocenné chování zužuješ jenom na placení všeho napůl, že
Tak jasne, protoze rovnocenne rodit deti jaksi nemuzou…
No koukám a už úplně chápu proč je rozvodovost tak velká a samá samoživitelka, tak hodně štěstí
@Josefuna píše:
To je sranda, v jine diskuzi se zena chtela rozejit s muzem, protoze nechtel platit v jejim byte polovinu jeji hypoteky, ale jen naklady. Od rady lidi zaznelo, ze je to vyzirka a ze kdyby si pronajal byt, tak by take musel platit vice nez je jen polovina nakladu.
A zde mame pani, ktera platit nechce a dokonce do vztahu prichazi s ditetem, ktere je pro pana cizi, a ejhle, najednou je pan skrblik a pani je v pravuJak typicke pro emimino. Muz platit ma vzdy, i cizi hypoteky, jinak je vyzirka, ovsem pozor, pokud chce to same po zene muz, je to skrblik a pryc od nej. Takze zeny tu rovnopravnost a emancipaci chcete jak kde, ze. Jen kdyz se hodi
Příspěvek upraven 14.11.20 v 16:02
A jak víš, že ty ženy co jí tady radí rozchod jsou ty stejné, které radily té druhé aby nenechala přítele bydlet jen za poplatky? Bylo tam i dost žen, které se toho chlapa zastávaly a říkaly, že ho má tamější zakladatelka nechat bydlet zadarmo. b
Například mě přijde naprosto v pořádku, že zakladatelka živí svoje dítě sama a že i náklady na bydlení a jídlo jedou napůl.
Navíc předpokládám, že zakladatelka si „nájem“ odpracuje uklízením a vařením v domě partnera, kdežto naopak (že by se chlap staral aspoň z 80% o domácnost, úklid, nákupy a vaření a výměnou za to platil méně na bydlení) jsem to ještě neviděla. Nicméně to by bylo v pořádku, pokud by takovou dohodu měli (o čemž v tom druhém tématu nebyla řeč).
@PaníBovaryová píše:
navrhuji mu vyčíslit i pronájem dělohy a náklady se slehnutím a zhuntováním těla. Náhradní matka stojí kolik? 300 tisíc? Samozřejmě mateřská a rodičovská „dovolená“ znamená významný deficit na trhu práce, to by měl také kompenzovat. A pokud zakladatelka bude muset hledat zkrácený úvazek kvůli školce a škole, měl by jí doplácet do plného. Samozřejmostí jsou kompenzace OČR, kdy rodič bere 70% (?).Myslím, že manželství je, jak také jinak, nakonec přece jenom výhodnější institut pro muže samotné.
Ta náhradní matka za těch 300 tisíc nese náklady, ale vzdá se práv k dítěti ne? Zakladatelka bude mít veškerá práva matky, takže by to měla být polovina. ![]()
Ty ostatní náklady jsou asi pravda. Na druhou stranu, když by to takhle rozpočetli, tak by zakladatelka měla také hradit v tom domě podnájem za sebe a své dítě nebo aspoň dávat nějaký příspěvek na amortizaci. A deficit na trhu práce nebude v případě zakladatelky velký, když už před deficitem bere 16 000 a minimální mzda je 14 600.
Celkově by to toho muže stálo dost peněz, nejspíš několik set tisíc. Což je ale pořád významně méně, než kdyby se zakladatelkou spojil na příštích třeba 20 let svůj příjem.
Jak jsem psal, pokud se to pojme jako něco za něco, kdo má jaké karty, tak zakladatelka nebude s výsledkem spokojena. Protože ona má ty karty o mnoho horší.
Příspěvek upraven 15.11.20 v 13:46
@aquarian píše:Protože jsi další křupan co nechápe podstatu napsaného textu
Ze zvědavosti - a Ty považuješ sám sebe za chloubu mužského rodu?Jako podstata vztahu prakticky živit další tři lidi, aby měl kdo udělat domov pro Tebe a Tvého syna, mi tedy nepřipadá až tak záviděníhodné.
@Mikuláš32 píše:
No ale ty je rozhodně za rovnocenné nepovažuješ podle toho závěru, protože díky dítěti se dostávají do nerovnocenné situace, hold to máme každej jinak nastavené a nehodlám se dohadovat
Mně by zajímalo, jestli všichni ti zastánci placení všeho napůl, to vztahují nejen na peníze, ale na všechno, co se soužitím dvou lidí souvisí. Jestli tedy stejně striktně napůl dělí nákupy, vaření, uklízení, péči o děti, jestli se střídají při ošetřovačkách, napůl se vystřídali i na rodičovské… Celkově mi takový přístup připadá smutný a u některých příspěvků si říkám - co to s vámi lidi proboha je? Přece když se rozhodnu s někým žít, tak je to proto, že jsou tam city, láska, porozumění, to je ten hlavní důvod, proč spolu lidi jsou. My jsme třeba roky měli příjem plus minus stejný, vždycky jsme hospodařili společně, žádné moje/tvoje, ale naše. Před pár lety jsem přišla o práci a vzhledem k věku (pár let do důchodu) jsem adekvátní zaměstnání už nesehnala. Musela jsem jít s platem výrazně dolů. Můj muž teď bere třikrát tolik, co já a v životě mi nevyčetl ani ň. Naopak je rád, že má plat takový, aby nás oba solidně zajistil.
@Lucie_Sx píše:
Tak jasne, protoze rovnocenne rodit deti jaksi nemuzou…
Ale zase bez sperma neotehotnis ne? Bez chlapa dítě nestvořís.
@Maria37 píše:
Ale zase bez sperma neotehotnis ne? Bez chlapa dítě nestvořís.
Dneska už jo. A výrazně levněji než ta náhradní matka.
@Sany80s píše:
Dneska už jo. A výrazně levněji než ta náhradní matka.
Otehotnis zcela bez sperma? Aha tak to mi uniklo. Tak to potom jo.