Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maria37 píše:
Mě by teda bylo blbý vydělat si tak málo a chtít po druhem společný účet. To zní fakt blbě. Určitě se domluvit na financování domácnosti i volnocasovych aktivit i možnosti, aby si zakl. mohla odložit měsíčně aspoň malou částku bokem. Domluvit se co a jak, když přijde dítě NEBO uzavřít manželství.
Blbý to přijde vždycky tomu kdo donese víc ale tím také říká že jsou mu peníze víc než ten vztah, společnou kasou se stírá většinou problém nadřazenosti druhého ve vztahu, buď vám víc záleží na penězích nebo na tom dotyčném, já si nedokážu představit furt řešit a pamatovat kdo kde co zaplatil a pak mezi někým koho miluji dělat zúčtování pro mě hrůzná představa, když ji miluji a jsme spolu tak všechno zdílíme ale teda krom peněz to zní hrozně
@Maria37 píše:
Otehotnis zcela bez sperma? Aha tak to mi uniklo. Tak to potom jo.
Bez spermatu ne, ale rozhodně k tomu nepotřebuješ může a vztah.
Doba je taková, že mnozí nabízí toto zadarmo. Narozdíl od náhradních matek, které stojí statisíce.
Nemluvím o tom, zda to schvaluji nebo ne.
@Denisa56 píše:
Mně by zajímalo, jestli všichni ti zastánci placení všeho napůl, to vztahují nejen na peníze, ale na všechno, co se soužitím dvou lidí souvisí. Jestli tedy stejně striktně napůl dělí nákupy, vaření, uklízení, péči o děti, jestli se střídají při ošetřovačkách, napůl se vystřídali i na rodičovské… Celkově mi takový přístup připadá smutný a u některých příspěvků si říkám - co to s vámi lidi proboha je? Přece když se rozhodnu s někým žít, tak je to proto, že jsou tam city, láska, porozumění, to je ten hlavní důvod, proč spolu lidi jsou. My jsme třeba roky měli příjem plus minus stejný, vždycky jsme hospodařili společně, žádné moje/tvoje, ale naše. Před pár lety jsem přišla o práci a vzhledem k věku (pár let do důchodu) jsem adekvátní zaměstnání už nesehnala. Musela jsem jít s platem výrazně dolů. Můj muž teď bere třikrát tolik, co já a v životě mi nevyčetl ani ň. Naopak je rád, že má plat takový, aby nás oba solidně zajistil.
Učebnicový popis jak to může dobře fungovat.
Jenže spousta lidí nezačíná od nuly, nebudují vše společně. Třeba když jeden vstoupí do toho vztahu už s nějakými majetky, ale třeba i hypotékou i s vlastními dětmi. Když dají jen tak peníze dohromady a budou „hospodařit společně“, tak se tím tomu jednomu splácí dům a druhý z toho nemá nic.
Přepsat na partnera polovinu domu, to je těžké rozhodnutí - kdy konkrétně? Když se po půl roce známosti nastěhuje? A není to tak trochu okradení vlastních dětí, které by jinak ten dům zdědily?
Stejně tak příjem nemusí být vůbec plus mínus stejný. A pokud má žena příjem 80 a je zvyklá své přebytky pravidelně investovat a muž 20, nevím, zda se s ním bude chtít podělit a přizná mu stejná rozhodovací práva ohledně společných 100 000, jako má ona. Proč by měla, když to pro ni bude znamenat, že dosud mohla investovat podle svého, ale nově by třeba nemohla - protože on má na používání peněz jiný názor?
@Sany80s píše:
Doba je taková, že mnozí nabízí toto zadarmo. Narozdíl od náhradních matek, které stojí statisíce.
To se dnes nabizi zadarmo?? ![]()
Jakoze nekdo ma inzerat, oplodneni gratis a ditete chtive zenske na to reaguji a nechaj se od ciziho chlapa oplodnit? ![]()
@Sany80s píše:
Cena náhradního biologického otce je na trhu nižší, než cena náhradní biologické matky. Rozdíl je několik set tisíc korun. V obou případech je k tomu potřeba jak muž, tak žena. Když tedy pominu, že v ČR oboje stojí právně na vodě.
@Chytrak píše:
To se dnes nabizi zadarmo??Jakoze nekdo ma inzerat, oplodneni gratis a ditete chtive zenske na to reaguji a nechaj se od ciziho chlapa oplodnit?
Přijde, vyhoní, předá sperma, žena stříkačkou zavede. S prostředníkem se ani nemusí nikdy osobně setkat. Obvykle takto musí přijít víckrát, domluva třeba na deset podobných odběrů podle cyklu ženy. Ale co jsem tak četl, není to zase tak snadno dostupné.
Příspěvek upraven 15.11.20 v 14:13
@Chytrak píše:
To se dnes nabizi zadarmo??Jakoze nekdo ma inzerat, oplodneni gratis a ditete chtive zenske na to reaguji a nechaj se od ciziho chlapa oplodnit?
Představ si že jo.
@Jahor píše:
Ta náhradní matka za těch 300 tisíc nese náklady, ale vzdá se práv k dítěti ne? Zakladatelka bude mít veškerá práva matky, takže by to měla být polovina.![]()
Ty ostatní náklady jsou asi pravda. Na druhou stranu, když by to takhle rozpočetli, tak by zakladatelka měla také hradit v tom domě podnájem za sebe a své dítě nebo aspoň dávat nějaký příspěvek na amortizaci. A deficit na trhu práce nebude v případě zakladatelky velký, když už před deficitem bere 16 000 a minimální mzda je 14 600.
Celkově by to toho muže stálo dost peněz, nejspíš několik set tisíc. Což je ale pořád významně méně, než kdyby se zakladatelkou spojil na příštích třeba 20 let svůj příjem.
Jak jsem psal, pokud se to pojme jako něco za něco, kdo má jaké karty, tak zakladatelka nebude s výsledkem spokojena. Protože ona má ty karty o mnoho horší.
Příspěvek upraven 15.11.20 v 13:46
Zakladatelka psala, ze je se synem doma cepuje. Takze nezapomen pripocitat platy majordoma a lokaje.
To die chce on, ona ne. Je to celkem vysoka karta, klidne by mohla vsadit na ni, protoze jinych nahradnich matek asi moc nema.
Ja ale nevim, ja nikdy na nejake karty nehrala ![]()
@Kronny444 píše:
Blbý to přijde vždycky tomu kdo donese víc ale tím také říká že jsou mu peníze víc než ten vztah, společnou kasou se stírá většinou problém nadřazenosti druhého ve vztahu, buď vám víc záleží na penězích nebo na tom dotyčném, já si nedokážu představit furt řešit a pamatovat kdo kde co zaplatil a pak mezi někým koho miluji dělat zúčtování pro mě hrůzná představa, když ji miluji a jsme spolu tak všechno zdílíme ale teda krom peněz to zní hrozně
Mě by to bylo blbý i v případě, že bych vydělávala míň. Není to o nějakém zúčtování. My třeba dáme dohromady společný peníze + máme každý vlastní peníze. A jsme v pohodě. Mě by bylo trapný si vydělat 13 000. Proč si přítelkyni nevezmes za ženu? To by jí patřil - napůl - i tvůj majetek, ale do toho se ti nechce?
@PaníBovaryová píše:
Zakladatelka psala, ze je se synem doma cepuje. Takze nezapomen pripocitat platy majordoma a lokaje.
To die chce on, ona ne. Je to celkem vysoka karta, klidne by mohla vsadit na ni, protoze jinych nahradnich matek asi moc nema.
Ja ale nevim, ja nikdy na nejake karty nehrala
Že by si on počítal odměnu pro kouče a trenéra? ![]()
Vsadit může, pokud dítě sama nechce, ale je ochotna ho mít za výhodných finančních podmínek. Přinejhorším skončí se dvěma dětma, z nichž na to druhé bude mít alimenty kolem 5000 a nejspíš na nějakou dobu i výživné k tomu. Pokud ho tedy otec nezíská do péče. Když by takhle našla pak ještě dva muže s příjmem kolem 40 000 a s oběma měla po dalším dítěti, nemusí ani řešit svůj příjem. Ta vysoká karta ji může živit pěkně dlouho. ![]()
A jinak nemyslím, že by pro muže bylo až tak těžké najít ženu, která chce porodit dítě. Zvlášť když sám má nadprůměrný příjem a vlastní dům. Pozice zakladatelky je slabší - je méně mužů, co jsou ochotni přijmout ženu s jejím dítětem a živit je.
Příspěvek upraven 15.11.20 v 14:24
@Jahor píše:
Přijde, vyhoní, předá sperma, žena stříkačkou zavede. S prostředníkem se ani nemusí nikdy osobně setkat. Obvykle takto musí přijít víckrát, domluva třeba na deset podobných odběrů podle cyklu ženy. Ale co jsem tak četl, není to zase tak snadno dostupné.Příspěvek upraven 15.11.20 v 14:13
To jo. Ale to si nesmí budoucí maminka vydělat ani 13 000 ani 16 000 kč. Protože v těchto případech onen otec bez ohledu na výdělek neplatí ani alimenty natož aby poskytl k užívání svůj dům a účet.
@ZuzaM píše:
Touha rozsévače?:-)
Co já vím, pochopila bych ty, co za to chcou peníze. Co vede ty, co to nabízejí prakticky zdarma a bezkontaktně, to nevím a radši nechci vědět.
@Sany80s píše:
Co já vím, pochopila bych ty, co za to chcou peníze. Co vede ty, co to nabízejí prakticky zdarma a bezkontaktně, to nevím a radši nechci vědět.
To může být stejné, jako s dárcovstvím krve. Prostě chtějí udělat správnou věc a někomu pomoc.
Tak mi tu podstatu nějak po křupansku naformuluj, třeba si rozšířím obzory.