Placení napůl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5752
14.11.20 12:34
@Altavista píše:
Protože kdyz se tady nebo kdekoliv zeptaji, jak k té svatbě dojít, jsou označené za trapku a najde se tam ideálně někdo kdo začne vysvětlovat že to vyjde úplně na stejno. Já souhlasím s tebou, nevyjde. A raději rozvod než chlapa co nesnese ani závazek svatby. Neměla bych klidné spaní

Jo, svatba je trapná a když se pak něco stane, tak najednou koukají, že není nárok na nic. A nejlepší jsou argumenty, že někoho chlap zadlužil a ony si tohle na hrb nevezmou a že se polovina párů rozvádí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
14.11.20 12:36
@Josefuna píše:
To je sranda, v jine diskuzi se zena chtela rozejit s muzem, protoze nechtel platit v jejim byte polovinu jeji hypoteky, ale jen naklady. Od rady lidi zaznelo, ze je to vyzirka a ze kdyby si pronajal byt, tak by take musel platit vice nez je jen polovina nakladu.
A zde mame pani, ktera platit nechce a dokonce do vztahu prichazi z ditetem, ktere je pro pana cizi, a ejhle, najednou je pan skrblik a pani je v pravu :) Jak typicke pro emimino. Muz platit ma vzdy, i cizi hypoteky, jinak je vyzirka, ovsem pozor, pokud chce to same po zene muz, je to skrblik a pryc od nej. Takze zeny tu rovnopravnost a emancipaci chcete jak kde, ze. Jen kdyz se hodi :lol:

Velká část lidí žádnou spravedlnost a rovnoprávnost nechce. Chtějí výhody pro sebe a okecat si to tak, aby se cítili v právu a protistrana neměla argumenty. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 12:40
@Josefuna píše:
To je sranda, v jine diskuzi se zena chtela rozejit s muzem, protoze nechtel platit v jejim byte polovinu jeji hypoteky, ale jen naklady. Od rady lidi zaznelo, ze je to vyzirka a ze kdyby si pronajal byt, tak by take musel platit vice nez je jen polovina nakladu.
A zde mame pani, ktera platit nechce a dokonce do vztahu prichazi z ditetem, ktere je pro pana cizi, a ejhle, najednou je pan skrblik a pani je v pravu :) Jak typicke pro emimino. Muz platit ma vzdy, i cizi hypoteky, jinak je vyzirka, ovsem pozor, pokud chce to same po zene muz, je to skrblik a pryc od nej. Takze zeny tu rovnopravnost a emancipaci chcete jak kde, ze. Jen kdyz se hodi :lol:

To jsou dvě různé věci. Nekze srovnávat. Já jsem nikde nepsala, že platit nechci. A pokud je v te diskuzi byt pouze ženy, tak je fér, aby hypoteku platila sama a partner se podílel na jídle a poplatcích. Pokuc chce platit i část hypotéky, je fér aby i část bytu byla napsaná na něj.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
21233
14.11.20 12:40
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, věčně omílané téma, finance. Prosím o názory. Žiji s partnerem 2 roky. Žijeme v jeho domě. Náklady na bydlení a jídlo financujeme půl na půl. Jeho příjem je cca 40 tisíc. Můj příjem je 16 tisíc. Na jídle a poplatcích za dům utratíme měsíčně celkem cca 12 tisíc. Dále si každý sám za sebe platíme benzín, poplatky na auto, oblečení, drogerku, lékárnu atd. Když někam jedeme na výlet, do restaurace atd. v placení se střídáme. Nevím, zda mi to přijde úplně spravedlivé takové nastavení. Partner je o 8 let starší a představoval by si co nejdříve dítě, že až bude dítě, tak prý bude platit více on, dokud není dítě, tak není důvod. Žijeme v jeho domě a věci na domě si financuje sám. PS: Já se do dítěte v tomto nastavení zatím nehrnu. Díky všem za názory.

No tvoje intuice je spravna. Ochota podelit se o zdroje a zivotni uroven je celkem zaklad v partnerstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
14.11.20 12:47
@PaníBovaryová píše:
No tvoje intuice je spravna. Ochota podelit se o zdroje a zivotni uroven je celkem zaklad v partnerstvi.
:palec: přesně, podle toho se vybírá otec k rodině. Ten pak nemá problém financovat ženu na rodičáku a děti. Děti jsou totiž dost drahá zábava.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
14.11.20 12:47

...

Zakladatelko, s panáčkem dej vážnou řeč jak si to s tím společným dítětem do budoucna představuje? On má sice prachy a dům, ale všechny ostatní triumfy držíš v ruce ty. Sám si dítě nenahoní. Řekni mu, že nejsi inkubátor k pronajmutí, ale žena. A jestli s tebou dítě chce, měl by tě jako ženu pojmout…a vytvořit rodinu. A rodina hospodaří společně. Tedy jeho peníze už nebudou jeho, ale rodinné. A uvidíš jak se na to bude tvářit. Ono říct, já bych chtěl s tebou dítě, zašukat si a pak bědovat, že vás všechny živí je fakt málo…tak ať si to promyslí a pak podle toho jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
14.11.20 12:49

Vidím to tak, že buď chce tu ženu nebo její plat. Manžel měl taky na výběr a to vydělám tak čtvrtinu toho co on. Jenže ženské co vydělávají jako on už nic jiného nedávají a on chce život. Takže je mu přirozené, že se postará.

@Josefuna - nesouhlasím, v té debatě se na ni naopak pěkně sesypali, interpretujes jak chceš.

• Citovat
  • Upravit
3745
14.11.20 12:59
@divine woman píše: :zed: změní.

A co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3166
14.11.20 13:01
@Anonymní píše:
Nutno ještě podotknout, že mám 4 leté dítě z předchozího vztahu, jehož náklady na oblečení, školku atd. financuju ze svého. I tak má partner občas poznámky, že se o nás „stará“ nebo že ho živí.

tak po tomto tvém příspěvku bych měla jasno.. S ním dítě ani náhodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 13:03
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, věčně omílané téma, finance. Prosím o názory. Žiji s partnerem 2 roky. Žijeme v jeho domě. Náklady na bydlení a jídlo financujeme půl na půl. Jeho příjem je cca 40 tisíc. Můj příjem je 16 tisíc. Na jídle a poplatcích za dům utratíme měsíčně celkem cca 12 tisíc. Dále si každý sám za sebe platíme benzín, poplatky na auto, oblečení, drogerku, lékárnu atd. Když někam jedeme na výlet, do restaurace atd. v placení se střídáme. Nevím, zda mi to přijde úplně spravedlivé takové nastavení. Partner je o 8 let starší a představoval by si co nejdříve dítě, že až bude dítě, tak prý bude platit více on, dokud není dítě, tak není důvod. Žijeme v jeho domě a věci na domě si financuje sám. PS: Já se do dítěte v tomto nastavení zatím nehrnu. Díky všem za názory.

Naprosto v poradku. Ferove nastaveno. Co bys chtela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
14.11.20 13:04

Mně osobně přijde zakladatelka jako rozumně uvažující žena, která se snaží maximálně přispívat, i když má sama dost nízký příjem, takže její obavy o budoucnosti chápu.. Pokud je chlap sám, má 40 000 jen pro sebe a vyžaduje, aby se v placení v restauraci střídali, i když ví, kolik má jeho partnerka příjem a asi i žádný majetek, tak je to buran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 13:05
@andelka83 píše:
No, platit vše napůl, když máš o mnoho nižší příjem mi nepřijde zrovna fér. A nevěřím tomu, že s dítětem se něco znění. Jo, možná bude platit víc, ale ty budeš mít zas nižší příjem, takže to vyjde nastejno.

A v cem to neni spravedlive? Dva lidi spolu bydli a plati pul na pul. Na svem dome si plati vse sam. Kde vidis tu nespravedlnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 13:08
@Anonymní píše:
No však já na něm neparazituju. Platím vše na půl.
Zakl.

To je dobre ne? Chtela bys byt parazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
14.11.20 13:13
@divine woman píše:
Chlapi moc utrácí a hodně prožerou :mrgreen:

Jj, furt utrácíme za oblečení, boty a kabelky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.11.20 13:14
@Anonymní píše:
Kde takového rozumného chlapa vzít. Já Vám na to odpovím, proč dítě bez svatby. Protože ženám kolikrát tikají biologické hodiny a jsou rády, že chlapa dokopou alespoň do toho dítěte, když ne do svatby. Každý žije jiný život, nelze soudit hromadně.
Ale já nikde nepsala, že do dítěte s ním jdu. Jen, že on si ho přeje.
Zakl.

A zase jsme u toho. Kde asi takoveho blba vzit? No musis neco nabizet. Pokud nic nenabizis, tak se musis spokojit s ferovym muzem co ti nabizi pul na pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí