Placení napůl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3745
14.11.20 11:12
@divine woman píše:
Jestli platíš provozní náklady jako je voda, topení, elektřina a napůl, tak na tom vyděláváš ty.

To bude platit víc, provozní náklady nemohou být 12 000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
14.11.20 11:12

To není partner, to je spolubydlící.
V partnerství to chodí tak, že ten bohatší dotuje toho chudšího a nemá s tím problém.
Problém je, že ty spolubydlícího potřebuješ.
S tímto partnerem bych nejenže neplánovala společné dítě, ale ani do budoucna společný život.
V jakém oboru pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.11.20 11:17
@Anonymní píše:
Nutno ještě podotknout, že mám 4 leté dítě z předchozího vztahu, jehož náklady na oblečení, školku atd. financuju ze svého. I tak má partner občas poznámky, že se o nás „stará“ nebo že ho živí.

No to neni dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
14.11.20 11:18

Nejsi ani manželka a ani matka jeho dítěte, ke které by měl vyživovací povinnost. Mně přijde fér za takové situace platit vše napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
14.11.20 11:18
@Beckyttine5 píše:
To bude platit víc, provozní náklady nemohou být 12 píše: Více

Píše, že „na jídle a poplatcích za dům utratíme měsíčně celkem cca 12 tisíc“. Takže těch 6000 je její polovina. To se obávám, že by prostě za jídlo a bydlení pro sebe i dítě utratila sama daleko víc. Ze svého hradí dítěti jen školku a oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 11:26
@Realityismore píše:
Píše, že „na jídle a poplatcích za dům utratíme měsíčně celkem cca 12 tisíc“. Takže těch 6000 je její polovina. To se obávám, že by prostě za jídlo a bydlení pro sebe i dítě utratila sama daleko víc. Ze svého hradí dítěti jen školku a oblečení.

Tak pardon, ale to asi každá žena ať už sama nebo s ditetem by sama bez partnera utratila v pronájmu „víc“ když by byla sama. O tom asi to partnerství je, nebo ne? Že na to všechno nejsem sama. Dle některých příspěvků mi přijde, že bych možná měla ještě pár tisícovek přidat, aby partner neměl pocit, že na něm vydělávám nebo že nás chudak živí. Náklady jsou cca 12 tis. Někdy více někdy méně.

• Citovat
  • Upravit
25897
14.11.20 11:32

Tak si najdi štědřejšího sponzora, když ti to vadí. Já skrblíky nemám ráda. Ale ty už máš dítě s někým jiným, takže 50:50 jet nemůžete. Dítě je značný finanční závazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
14.11.20 11:34
@Realityismore píše:

Tak to jsem špatně četla… V tom případě je to pro zakladatelku hodně výhodné, my jen za jídlo dáme víc… Jak jsem už psala partner by mohl být velkorysejsi, ale tento model je výhodný pro oba..
Pokud chce muž dítě, tak bych s ním dopředu konkrétně probrala, kdo bude poté kolik přispívat.. Můj přítel o tom třeba nikdy moc mluvit nechtěl, ale on mě zase rozmazloval i bez dítěte a peníze tolik neřeší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.20 11:35

Myslím si, že by pár tisíc navíc pustit měl, pokud je takový nepoměr ve výdělku, ale ne polovinu(za nynější situace, kdy oba dva vydělávají).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 11:35

On nás ale nesponzoruje. Dítě financuji já. Samu sebe financuji já.

Zakl.

@divine woman píše:
Tak si najdi štědřejšího sponzora, když ti to vadí. Já skrblíky nemám ráda. Ale ty už máš dítě s někým jiným, takže 50:50 jet nemůžete. Dítě je značný finanční závazek.
  • Citovat
  • Upravit
2773
14.11.20 11:39

Já myslím, že trocha nadhledu, galantnosti a shovívavosti ze strany muže do partnerství patří a to i za situace, kdy nejste sezdaní. A tím spíš, chce-li od tebe dítě. Takže placení v restauracích apod., zejména, pokud vydělává výrazně více než ty, by rozhodně mělo být na něm, sem tam nějaký dárek pro tebe a tvé dítě mi přijde norma. Čím tě chce jako přesvědčit, abys s ním měla dítě? Tím, že tě nechá vše platit na půl, i když ví, že ještě živíš dítě a není mu blbý se vytahovat, že vás živí? Jak to bude, až bude platit vše on, protože rodičák je spíš almužna než nějaký zdroj příjmů? Budeš chodit po brigádách a on bude frustrovaný, že mu nelíbáš nohy, když ti přidělí pár tisíc na domácnost?
Já fakt nechápu ty dnešní chlapy, co to maj v hlavě…kde se bere to neuvěřitelné sobectví a dosebezahleděnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.20 11:39

Podle vás je sponzoring, že žijeme v jeho domě a ne já sama v pronájmu? Tomu nerozumím. Každá žena když je sana tak má vyšší náklady to je asi logické.

• Citovat
  • Upravit
25897
14.11.20 11:41
@Anonymní píše:
On nás ale nesponzoruje. Dítě financuji já. Samu sebe financuji já.

No a v čem je problém? Ty chceš, aby sponzoroval? A mimochodem tě sponzoruje, když tě nechává bydlet ve svém domě jen za provozní náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
14.11.20 11:43

Ano je pro ni dobré mít spolubydlícího, má nižší náklady, než kdyby žila sama s dítětem. On by sám ale také platil více. Protože jídlo pro jednoho není o polovinu levnější, než pro dva.

Jako partner stojí za houby a je skrblík. Když zůstane sama, nezvládne financovat dvě děti.

• Citovat
  • Upravit
1702
14.11.20 11:43

Zkuste si ty výdaje zapisovat, ono kolikrát má slabší strana pocit, že platí víc či stejně, a ono houby…

Ale jako argument „vydělávám míň, takže bych měl/a žít levněji“ není úplně akceptován všemi, já k tomu mám taky výhrady… Třeba z mého pohledu, pokud by na tohle před svatbou přistoupil, tak je blb. Ale zas na druhou stranu, partnery si vybíráme svobodně, takže dobře mu tak. :) Já se vždycky s partnery shodla, a i když to bylo napůl, tak to pro mě bylo značně levnější než bydlet sama, takže mě ani nenapadlo nárokovat něco víc… Takže jsem to měla za win-win. Navíc, já většinou obstarávala základní jídlo a drogerii, a vyšlo to sotva na půlku toho, co platil partner (bydlení, opravy, jídlo podle jeho volby, restaurace, zbytečnosti, elektronika, nábytek), takže jako je mi záhadou, jak to vám může finančně vyjít stejně…

A ještě poznámka: třeba co se týče účtu za vodu, po té, co jsem se přistěhovala mu vznikl nedoplatek 30 000 Kč, takže ony ty náklady nemusí být vidět. Hodně to narostlo kvůli praní. Pokud se přistěhuje žena s dítětem, tak to asi taky může být znát. :) Prostě radím, propočítat skutečné náklady.

Příspěvek upraven 14.11.20 v 11:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria