Plánovaný císařský řez - Ostrava Vítkovice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
XY
1.6.10 09:42

Je možné, že měl špatný den, nemůžu posoudit, ptotože pak už jsem na něj nenarazila. Úplně mi tím vyrazil dech a nebyla jsem schopna se s ním nějak dohadovat. Z ordinace jsem odešla se slzami v očích. Ale nakonec vše dobře dopadlo. Měla jsem sice problémy se spinálem (nezabral mi a navíc jsem měla vedlejší účínky-šílené bolesti hlavy a nikdo nevěděl co se mnou a kdy to odezní). Nakonec jsem sice odcházela domů pátý den po porodu, ale ty bolesti odeznely až tak za tři týdny asi. Samozřejmě byly postupně míň intenzivní. Jinak sestřičky a doktoři byli opravdu fajn. Nebýt té bolesti hlavy, tak pro mě byl císař „v pohodě“. Všechno dobře dopadne uvidíš. Přeji ať to máte brzy za sebou a jste oba v pořádku. Katka

• Citovat
  • Upravit
38
1.6.10 10:43

Tak to mě mrzí,že jsi měla takovou zkušenost.A dávali ti nějaké léky nebo injekce od bolesti? (myslím na tu oper. ránu i na tu hlavu) A setkala jsi se s primářem? Jak na tebe působil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XY
1.6.10 13:22

Ano, léky mi dávali. Hlavně kapačky, jizva mě nějak zvlášť nebolela. Na tu hlavu zkoušeli více léků, pomohla mi pak nějaká kapačka, která jak mi vysvětlila sestřička byla něco jako paralen. Domů jsem ještě nafasovala novalgin, ale to možná dostávají všechny maminky po císaři. Nechtěli do mě cpát nějaké silné léky, tak se spíš snažili mě hodně zavodňovat a sestřičky na šestinedělí mi vařily kávu. Prý kofein v tomhle pomáhá. Pana primáře jsem neviděla. Ten byl na sále při mém první porodu, ale nerodil mě. Pak jsem ho viděla asi 2× při vizitě a přišel mi fajn. Katka

• Citovat
  • Upravit
38
2.6.10 12:59

KAČI,děkuji za odpověď a za podporu,závidím ti,že už to máš za sebou,já musím myslet pozitivně a říkat si,že to taky zvládnu :-) ať jsme už brzy doma.Jinak ještě k tomu primáři:já z něj měla pocit úplně stejný jako ty z Dr.Měcha,měl šílené vlezlé otázky,jako proč chci druhé dítě a že porodit můžu přirozeně a kdyžtak se „to“ řízne kdykoli,tak jsem mu řekla,že je přece lepší plánovaný císař než akutní (kdy jde o vteřiny) a on teda že jo a tak mě objednal.Navíc mi říká „můžem vám podvázat vejcovody-máte zájem?“ řekla jsem mu ani náhodou!!!Takže dnes v 17h mám nástup a ráno bude malý na světě,těším se na něj mocinky moooc.Dám potom vědět :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XY
2.6.10 13:23

Tak to přeju, ať jde všechno hladce. Určitě budete v pořádku. Miminko ti v pohodě donesou i na ten pooperační pokoj, tak ať se spolu hezky sžijete. Já jsem sice ráda, že už to mám za sebou, ale taky ti závidím - ty malé miminka jsou prostě k sežrání. Všechno dobře dopadne, uvidíš. Budu držet palce. Katka

• Citovat
  • Upravit
12982
4.2.11 16:46

Ahoj holky, zkouším obnovit diskuzi a zjistit, zda nemáte někdo aktuální zkušenost s plánovaným císařem ve Vítkovicích. Pravděpodobně mě to čeká příští týden, ocenila bych nějaké poznatky, jak to probíhá. Především mě zajímá doba, kdy už je miminko na světě, kdy vám ho dají, kdy s vámi může být partner atd. :wink: Díky moc :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.2.11 20:57

Ahoj.
Já jsem neměla sice císař ve Vítkovicích, ale v Porubě kvůli KP. Bylo to bez problémů, den předem nástup, vyšetření, odběr krve, večer čípek na vyprázdnění, ráno lokální anestezie do páteře, manžel byl za sklem, bylo to v pohodě, nic jsem necítila, malého vyndali, ošetřovali za sklem kde byl manžel a mohl fotit, pak mi malého přinesli ukázat a abych mu dala pusu :-) , mezitím mě dooperovali, pak jsem mohla prohodit pár slov s manželem, pak mě převezli na JIP, kde mi malého nosili asi po 4 hodinách na zkoušení kojení. Druhý den ráno vstávání z postele (auau :-) ), sprcha, převoz na pokoj, děti nám nosili co 3 hodiny na kojení (byli jsme na pokoji 2 po císařích). Kdyby jsme chtěli, tak by nám děti už nechali na pokoji, ale ještě jsme se necítili moc jistě, přeci jen to byla dost bolest a ještě se nám motala hlava. Tak doporučili děti ještě nechat u sestřiček, ale nosili nám je v podstatě jak jsme chtěli. Na stálo je nám dali třetí den.
Jinak přístup v Porubě naprosto skvělý, mohu jen doporučit. Snad to stačí takhle v kostce :wink:
Přeju hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
5.2.11 10:47

Borůvko ahoj, děkuji moc za info :mavam: Takový popis je úplně dokonalý :mrgreen: Z tvého popisu to ani nezní strašlivě, spíš běžný rutinní den, to se příjemně čte :mrgreen: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.4.11 10:21

Ahoj holky, taky me ceka cisar ve Vitkovicich - 21.4., tak se chci zeptat, jestli nekdo nemate nejake nove info… budu ve spinalu… zajimalo by me, jestli prikladaji mimi pokud je vse ok hned ke kojeni (nekde pry jeste i na sale), pak jestli budu na JIP nebo normalnim pokoji (mam pocit, ze normalnim, anesteziolozka neco takoveho rikala) a jestli byl s vami ten den porodu manzel na pokoji, moc bych ho tam chtela, aby mel maleho u sebe a staral se on a prikladal mi ho dle potreby a ne dle casu… celkove to chci zvladnout sama s nim, pokud by to bylo mozne, bez velkeho odlouceni od prcka, kdyz uz nemuzu rodit normalne… prosim, napiste, kdo mate zkusenosti ted nejake nove!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1861
12.7.13 10:22

Ahoj holky, já mám trošku jiný dotaz, :mavam:
:mavam: ofinku narozenou 2011 mi udělali císař kvůli nepostupujícímu porodu, nyní čekáme druhé, pravděpodobně v lednu, chtěla bych znovu císař, protože mě pan Primář nechal 30h a nakonec ten císař, udělají mi po druhé císař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BurghardovaR
29.8.13 08:57

Mamcy prosim vas kdy se chodi na naplanovany cisarsky rez mam 2 deti cisarem a tedka me v rijnu cka 3 kdy se planuji v jakem tt tedka jsem 31+00tt

• Citovat
  • Upravit
1861
27.11.13 11:33

Holky rodila jste některá císařem a po druhé zase císařem nebo jak k Vám přistupovali v porodnici?? já už tam jednou rodila a císařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.7.16 14:58

Chtěla bych obnovit diskusi, kdo z vás jste rodili v plánovaným spinálním císařem ve Vítkovicích? Může být přímo u toho spinálu manžel a je pravda, že bonding může dělat jenom on a ne ja a za jak dlouho vám po zákroku dali mimčo k prsu a jak je to s váma dají vás rovnou na pokoj nebo na JIP. Za jak dlouho po zákroku jste mohly vstát? Díky za info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
1.1.18 19:29

Druhy planovany cisar

Ahoj holky, obnovuji diskuzi a zajimalo by me, jestli davaji ve Vitkovicich vybrat po prvnim cisari, jaky porod chci - normal nebo cisar? Prvni jsem mela kvuli KP cisar a ted jsem ve 31tt, tqk zjistuju. Jo a jeste odkdy vas OG predali do pece porodnice, nejak si to nemuzu vybavit uz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
1.1.18 21:24

@poHanka89
S císařem neporadím, rodila jsem před půl rokem poprvé a normálně. Ale do vítkovic jsem začala chodit od 39.týdne. Ale můj gynekolog má přístroj na měření ozev, jinak by to prý bylo o 1-2 týdny dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková