Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23298
28.1.17 21:48

@Zanthia1 jeee ta je krasna :srdce: a kasel jsi mela z narkozy nebo jsi byla nachlazena? no kasel po cisari, to je teda za trest. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
28.1.17 21:54
@marfra píše:
@Zanthia1 jeee ta je krasna :srdce: a kasel jsi mela z narkozy nebo jsi byla nachlazena? no kasel po cisari, to je teda za trest. :roll:

Jak jsem byla v celkové anestezii, tak jsem byla intubovaná a to prý někdy způsobuje podráždění. Já měla najednou zahleněné průdušky jak při zánětu. Před operací jsem to neměla. Navíc jsem astmatik a to všechny podobné potíže zhorší. No když to ve mně prvně zabublalo a já zakašlala, tak jsem se pořádně lekla, to je fakt. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.1.17 21:54
@hankaver píše:
@marfra s tím tak nějak počítám, že nastoupím večer před. Ráda bych šla hned ráno. A ještě se zeptám, jestli je pak nějaké dietní omezení. Po prvním porodu jsem měla tekutou dietu, kvůli velkému zranění. K snídani kafe, k obědu a k večeři přecezený vývar a koktejl. Hladová jsem byla teda řádně. Ale je zajímavé, že na gyndě je v rámci tekuté diety k snídani nic.

Od půlnoci nejíst nic. Šla jsem hned jako první ráno v osm. Na jipce po dvou hodinách od sekce voda a čaj cely den. Druhy den ráno postavit na nohy, k snídani jogurt a piškoty a k obědu už polévka a maso a rýží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.1.17 22:07

@marfra @Zanthia1 když člověk leží na gyndě, tak má jídlo pětkrát denně a na šestinedělí jen třikrát… Mlíko se nám má asi udělat ze vzduchu :D
Já tam právě zažila většinou jen tekutou a kašovitou dietu. Ale pak ti třetí den po operaci konečníku dají knedlíky… Naštěstí maminka mi určitě navaří a donese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
28.1.17 22:08

@Pam12 díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
29.1.17 11:35

Holky ja kdyz to ctu, uz aby ta nase byla venku, ja doufam ze si vymuzu tu castecnou anestezii a bude to v klidu, uz ted vim ze taky pujdem driv nez 39 nebo 38tt, moc se tesiiim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
10.2.17 12:56

Ahojte, tak je pro úplnost dodám aktuální osobní zážitky (zatím jen z poradny), třeba to někomu do budoucna pomůže. Minulý pátek tedy první poradna - delší čekání, kvůli vyplnění anamnézy s PA. Opravdu netuším, k čemu vyplňuji dvoustránkový dotazník, když si ho pak PA ani nepřečte a na vše se mě ptá. Vlastně spoustu věcí se ani nezeptala. Něco jsem jí řekla ze své iniciativy a něco jsem pak řekla až doktorce při vyšetření.
Pomíjím dlouhé čekání, na to jsem byla připravená :-)
Ale oni tam mají dost času asi fakt na všechno. Normálně mě chtěli do indikační poradny objednat až na dnešek. Ale nedala jsem se a už minulý pátek odcházela s tím, že jsem v pořadníku na 20.2., což tedy bude 39+0 a ne 38+3, jak mám doporučeno z urogynekologie. Několikrát jsem to zmínila, ale prej takhle to bude dobrý. Tak uvidíme.
Dneska šlo všechno překvapivě rychle. Ještě před monitorem jsem si vyřídila matriku, na monitor se dostala o půl hodiny dřív proti objednání, miminko bylo vzorné, tak to trvalo jen 25 minut a na vyšetření mě pak taky zavolali celkem rychle, až jsem měla pocit, že předbíhám, ale naštěstí „pořadí pacientů určuje lékař“ :-D
Odevzdala jsem všechny souhlasy a předoperační vyšetření a už mi dali papír s infem k nástupu. Tak teď už jen příští úterý monitor a za týden v neděli nástup.

Chtěla bych se ještě zeptat. Na seznamu je i klyzma Baxter, že si mám sama koupit. To mě dost překvapilo, že si člověk musí donést svoje… Měly jste to taky? K normálnímu porodu jsem si ten doporučovaný yalgel taky nepořizovala a klystýr jsem normálně dostala.
Já se jich teda ještě musím zeptat, jestli ho vůbec můžu použít, když mám v anamnéze plastiku svěrače konečníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
10.2.17 13:02

@hankaver vzhledem k anamnéze se určitě zeptej, ale jinak to opravdu platí. Měla jsem svůj a pak mi ho sestřička aplikovala večer před operací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
10.2.17 13:08

@hankaver jj, oni proste v Podoli, pokud k tomu neni opravdu vazny duvod, nechteji driv nez v tom 39+0 cisare delat. Ten Baxter musis mit svuj, ja mela pred 4 rokama i ten yal gel svuj. Kazdopadne se urcite zeptej na ten svuj „problem“. V Podoli si nikdo nic necte, musis se o vse hlasit a vse jim rikat sama. Sestricka ti ho vecer pred operaci aplikuje. Jinak vyplnovani papiru, to co jsi tam vyplnila, budes vyplnovat jeste tak 2×. Porad dokola jak u de.ilu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
10.2.17 13:16

@Zanthia1 @marfra
Díky za ujištění. Už si píšu seznam, na co se všechno musím ještě zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
10.2.17 14:43

Teeda za 2 roky velky zmeny..ale ja to nemela tak dopredu planovany, jeden den poradna a druhy den na sal bez zadnyho klyzma ci co a niceho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.2.17 15:34

Ahoj taky mě bude čekat porod v Podolí musím se rozhodnout jestli jít normálně nebo sc. První byla sc protože byla šikmo KP. Teď to druhé je hlavičkou dolů mám cukrovku a moc plodové vody. V pondělí mě čeká UTZ jejich tak jsem zvědavá co mi řeknou. Jinak v poradně jsem byla v pondělí a přes dvě hodiny to papírování je strašný. :mrgreen: :mrgreen: Mám doma všechny souhlasy a nevim jak se rozhodnout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
11.2.17 16:17

@carodejka711 a jak mas tlustou jizvu? uz ti ji merili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.2.17 16:51

@marfra jizva vypadá že bude v pořádku ale nemám ji zmerenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
11.2.17 17:08

@carodejka711 Pockala bych na ten utz a pak se rozhodla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková