Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@carodejka711 píše:
@marfra jizva vypadá že bude v pořádku ale nemám ji zmerenou
no to nepoznate, ja ji mela taky v pohode, nebolela, nic me netlacilo ale kdyz ji pak zmerili, mela jen 1,5mm a dite dohad 4kg, takze musel byt druhy cisar. Pod 2,5mm je to uz indikace k cisari. Tak uvidite na ultrazvuku, to vam ji urcite zmeri.
Tak jsem doma vše ok chtějí mě nechat rodit normálně jizva má 7mm. Takže budeme čekat co
jinak po císaři se porod nemá vyvolávat? ![]()
@carodejka711 jako rika se, ze by se nemel vyvolavat, ale uz jsem i tady na miminu cetla par diskuzi kde ho holkam vyvolali. Nebo se cekalo max. tyden po porodu a udelal se druhy cisar. To se s nima asi domluvis. Ale v Podoli si myslim, ze ti spis nabidnou tu variantu, ze te nechaji do nejakeho data a pak udelaji druhy cisar.
@marfra říkal dr že mě nechá do termínu a pak se uvidí předoperační si mám vyběhat. Sama jsem zvědavá jak toto dopadne ![]()
Ahoj, tak už to mám za sebou ![]()
Všechno dopadlo nad očekávání dobře a ještě se mi splnilo tajné přání a mám holčičku.
Na rizikovým samý hodný sestřičky. Vlastně všechen personál byl v pohodě.
Klystýr mi nakonec nedělali. Denní mi ho tedy přinesla. Dokonce se ptala, jestli mi má přinést i punčochy. Ale noční sestra pak říkala, že mě nebude trápit, že to není nutné. Navíc nervozita udělala své a ráno jsem si pěkně došla. Na řadu jsem šla jako první, takže miminko bylo už před osmou na světě. Měla jsem drobnější komplikace, kvůli varixům na děloze jsem více krvácela a ještě mi dost padal tlak. Tak jsem byla na sále hodinu a půl, ale obešlo se to bez transfuze. Na jipu jsem byla necelých 24 hodin a pak na šestinedělí. Až další den mi vyndali drén a pak už jsem měla malou u sebe a v pátek jsme šly domů.
@hankaver Ahojky,gratuluju, ten dren je proc? me ho nikdo nedaval, jizvu jsem mela normalne zasitou..
@Jitus.Slavickova kvůli tomu krvácení. Ztratila jsem litr krve. A ze zprávy jsem se pak dozvěděla, že mi ta děloha na dvou místech ještě praskla. Já musím mít prostě vždycky něco extra.
Ahoj holky, zitra jdu poprve do poradny zitra budu 36+4. Prvni porod dvojcatek jsem mela CS. Ted nevim jak to bude? Sama ani nevim jestli chci cisare nebo prirozeny. Vice asi CS neb vim do ceho jdu. Pred dvemi tydny mi dr merila jizvu a mela 5mm rikala ze jizva ok. Jizva me boli hlavne vecer a pri pretaceni v posteli nebo po velke unave. A muj dotaz zni daji vybrat nebo sami reknou tak ci tak? Vsude ctu ze nejdrive je to 39+0tt coz zrovna vychazi na velikonoce ![]()
@Appel daji vybrat a pokud reknes, ze te ta jizva vecer boli, tak myslim, ze i oni sami se prikloni k cisari. Na mereni jizvy urcite jeste pujdes, ja byla jeste na biometrii i mereni jizvy cca v tom 38tt. A ano, nejdrivejsi termin je 39+0, driv to moc delat nechteji, pokud nejsou nejake komplikace a problemy. Jestli to nechces pres Velikonoce tak neni ani problem se s nima domluvit az po Velikonocich. Pozdejsi termin jim nevadi.
@marfra dekuji za odpo. No sama jsem zvedava jak to dopadne. Cs by byl fajn ze se na to muzu aspon pripravit a zaridit okolo deti ![]()
Me ceka kontrola ve stredu, taky uz me asi poradna nemine, jezdim tam na diabetologii, ceka me i mereni a vazeni, posledni odhad min tyden je 3300g ve 32tt, prvni je taky cs ve 36tt kdy mela odhad 5kg tak jsem zvedava jestli budou chtit cekat nebo co bude, jizva me neboli vubec..
@Jitus.Slavickova tedy to mas velke deticky! Ja ve 34 tt mela odhad 2800
Tak po dnesnim mereni v podoli mame 2650g, takze muj gyn se sekl o dost, ale ztencena jizva 1,7mm tak za tyden do rizikove poradny..
@Jitus.Slavickova ty jo tak to mas hodne nizkou jizvu, ja pujdu na mereni prave v pondeli jizvy tak jsem zvedava kolik bude mit.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.