Plašič psů při procházkách s mimčem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4785
26.8.22 17:11
@topazio píše:
Nebuď chytlavá. Moje dítě neběhá po silnici či inline dráze.

Můj pes zase nebehá nikde bez dozoru a nikoho neobtezuje, ale pokud křičící banda děti naběhne přímo na něj, nemůžu se zaručit, že se nelekne a třeba necvakne. To samý, pokud cyklisti nebo děti na koloběžkách najíždějí zezadu ke koni třeba 8o Prostě stejně jako majitel je zodpovedny na zvíře, rodič je snad zodpovědný za dítě a tyhle úplne základy mají děti znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.8.22 17:16
@topazio píše:
@Matt 02 Některým se nedivím, že jsou někteří hysterky. Tady volně pobíhající pes pokousal dítě na kole. Jiný zakousl paní psa na vodítku. Další vůl pouští mezi děti na hřiště stafforda a nadává dětem do parchantů.

Ale to ještě není důvod, aby to odnášeli všichni, kdo mají psa. To je mi sice líto, ale já za to nemůžu ani naši psi ne. Hele zrovna ty, jakmile tady někdo napíše něco na kočky, tak úplně chystáš nervy, jak jsou kočičky fajn a super nejlepší, jako jo, já souhlasím s tebou, ale zkus se vzít do situace, že půjdeš s kočkou na veterinu v přepravce a nějaká degeška bude vřískat, ježiš kočka, to je škodná, to je plevel, mému synáčkovi kočka vyškrábala málem oko a dcerunka dostala od té falešné mrchy od sousedů svrab. Nedotkne se tě to, nevěřím tomu. A ona je to vlastně stejná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 17:21
@Freeandwild píše:
Můj pes zase nebehá nikde bez dozoru a nikoho neobtezuje, ale pokud křičící banda děti naběhne přímo na něj, nemůžu se zaručit, že se nelekne a třeba necvakne. To samý, pokud cyklisti nebo děti na koloběžkách najíždějí zezadu ke koni třeba 8o Prostě stejně jako majitel je zodpovedny na zvíře, rodič je snad zodpovědný za dítě a tyhle úplne základy mají děti znát.

Ty jo, tak cyklisti kapitola sama pro sebe.
Jednou nas dojeli zezadu za kone, mijeli nas a konika si z kola poplacali.
Jsem se orosila, kdyz jsem si predstavila cyklistu s ukopnutou hlavou :(.

Proste chce to zakladni vzdelani a pouceni, jak se chovat bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
26.8.22 17:21
@Kockazvysocan píše:
ve svý podstatě souhlasím, ale ten pes za to přece nemůže. Nahlas páníčka :nevim:

Já žiju ve městě a volně tady psa nikdo moc běhat nenechá, takže to není o mně. Ale potkat někde agresivního psa, tak je mi jedno, že pes za to nemůže a paniček je de.il. A to že budu pak volat někam na policii je mi k prdu, když budu mít pokousané děcko. Prostě nějak zpacifikikuji toho psa a to klidně pepřákem.🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
26.8.22 17:25

Tady je teď taky klid. Před rokem jsem seřvala ženskou, že v zástavbě nechala na volno běhat nějakého smetáka. Ten mi honil moje děti a ten den to bylo už podruhé. Pohrozila jsem jí, že prostě zavolám policajty, protože na tohle nejsem zvědavá. Prý jsem měla vysvětlit dětem, že ten pes nic nedělá 🤦🏼‍♀️ no seřvala jsem ji jako haranta, že jednak tohle učit děti nebudu, protože toho psa nezná. A druhak to tvrdí každý pekař přesně do okamžiku, než ten jejich drahoušek někoho pokouše. Od té doby jsem nepřítel komunity pejskařů, ale všichni do jednoho je mají na vodítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.8.22 17:40
@Matt 02 píše:
Ale to ještě není důvod, aby to odnášeli všichni, kdo mají psa. To je mi sice líto, ale já za to nemůžu ani naši psi ne. Hele zrovna ty, jakmile tady někdo napíše něco na kočky, tak úplně chystáš nervy, jak jsou kočičky fajn a super nejlepší, jako jo, já souhlasím s tebou, ale zkus se vzít do situace, že půjdeš s kočkou na veterinu v přepravce a nějaká degeška bude vřískat, ježiš kočka, to je škodná, to je plevel, mému synáčkovi kočka vyškrábala málem oko a dcerunka dostala od té falešné mrchy od sousedů svrab. Nedotkne se tě to, nevěřím tomu. A ona je to vlastně stejná situace.

Vždyť jsem napsala některým lidem. Ne všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.22 17:43
@Lucie_Sx píše:
Jasne. Zastavit se, uvolnit, povolit svaly a divat se stranou. Pes odejde.

Mám dítě s autismem, stereotypně reaguje na psy tak, že se postaví na kraj chodníku, ulice, pěšiny, vždycky za mě nebo kočár, když jsme mívali, dívá se stranou (jak jinak, je to autista, nevyhledává oční kontakt se psy ani lidmi) a čeká, až pes přejde. Nemluví, nevydává zvuky. Povolený svaly asi nemá, ale to je prostě jeho věc. Dělá to ve 100 případech ze 100. Prostě se jich bojí. A fakt nespočítám situace, kdy pes navolno běží proti mému klidně stojícímu čekajícímu dítěti. Skoro vždycky se dozvím, že je strašně hodnej a CHCE DÍTĚ JENOM OLÍZNOUT, PŘIVÍTAT. Ale mně to do háje vadí, tomu dítěti to vadí hodně, může to vyvolat dost nepříjemnou situaci. Žádnej pes mi nemá co olizovat dítě, že někomu nevadí být od psa oslintanej, neznamená, že o to stojí všichni. Dítě fakt psa neprovokuje, nemluví na něj, nekouká na něj, nevydává žádný pohyb ani zvuk, nemá odrážedlo, kolo, prostě jen stojí a vyhýbá se psovi, kterého nemá rád a kterému nevěří. A když se ozvu, aby si toho psa odvolali, odtáhli, nebo ho sama okřiknu, tak v polovině případů se omluví, v polovině případů se ohradí oni. Já ani moje dítě na jejich psa fakt zvědaví nejsme a chceme jenom bezkontaktní minutí. Je to často problém. Upřímně tvojí teorii o tom, že pes sám odejde nevěřím, to by si nás žádnej pes nikdy nevšimnul. Prosím nechat anonym kvůli diagnóze dítěte, zatím se s ní smiřujeme, děkuju.

• Citovat
  • Upravit
695
26.8.22 17:56
@Matt 02 píše:
Však je to myšlený jinak, ne co komu patří, ale prostě základní bezpečnost pohybovat se venku. Ano někteří majitelé se nechovají správně, myslí si, že oni a jejich pes je středem vesmíru, to je špatně, to ale tady nikdo nepopírá. Jen, jde o to, že cizí lidi nemůžeme změnit. A už vůbec ne takové o kterých je tu řeč. Jsou lidi, co dostanou x pokut, jdou je komisi, mají třeba exekuce kvůli tomu a je jim to šumák, na některý lidi prostě nejsou páky. Když jim někdo toho psa zprovodí ze světa, pořídí si nového a situace se do roka opakuje. On to tu nikdo neobhajuje, tohle správně není, ale je přece lepší chránit sebe a své děti, než jen vykřikovat, že se to nesmí. No nemělo by se to dít, ale tak nikoho jiného nezměníš. Někdo je prostě de.bil a to se tu Lucka snaží říct, že je lepší umět a naučit děti, jak se kdyžtak, kdyby tahle nepříjemná situace nastala zachovat, nic víc, nic méně. Je to úplně stejný jako s auty, jsou řidiči, co jezdí zodpovědně podle předpisů a pak hovada. No a je lepší předvídat a raději se na přechodu x krát rozhlédnout, než tam vběhnout, protože mám přednost a řidič mě má pustit. No každý to neudělá a co nadělame nic. Nebo třeba příklad, taky není správně, že běhají po světě úchyláci, co lákají děti do auta, nemělo by se to dít, no ale děje, stejně jako se děje, že ne každý pes je vychovaný, no a co každý naučí děti? No že si nemá brát bonbóny od nikoho cizího, mluvit s ním a někam s ním jít. Taky by se to v ideálním světě nemusely děti učit, protože to je samozřejmě špatně, no ale bohužel se to děje a to platí i s tím psem. Lepší je naučit děti i sebe, jak mít větší šanci z toho vyváznout bez úhony, než se jenom rozčilovat a nadávat, myslím, že Lucka nechce říct nic jiného.

To sice muze byt i pravda, ale mensim detem proste nevysvetlis, ze nemaji utikat a rvat, kdyz je honi cizi pes. To zvladne tak dospely nebo starsi decko. Fakt je, ze v poslednich letech tedy vnimam znacny zhorseni, je tech psu moc a nevychovanych. A tedy poplatky jsou u nas extremne nizke, na to jak je vsude nas*ano. Zrovna vcera jdem na hriste, neoploceno, u kazde lavicky smrad a rozslapane bobky. To uz je takovy bonus navic. To clovek vnima az s detma, predtim jsem psy taky neresila nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
26.8.22 18:21
@Ou píše:
Jasně - není nic lepšího, než sebou mít něco, co psy frustruje, to zejména u těch méně stabilních povede k tomu, že budou v pohodě a s předvídatelným chováním… (to je ironie)

Proč by pes útočil na kolečka kočáru?

Ty máš ze psů strach. OK, ale primárně pracuj s tím strachem, pak bude výrazně jednodušší řešit případnou složitou situaci, kdyby nastala.

Jestli něco, tak si pořiď pepřák, ale teda pokud v případě, kdy ho budeš muset použít zpanikaříš, protože nemáš kontrolu nad svou fobií, tak se nedá moc počítat s tím, že to použiješ správně.

Příspěvek upraven 26.08.22 v 09:02

Když sem měla syna ještě v korbičce, tak kolem nás procházela mladinká holčina, spíš dítě s čivavou na vodítku. Pes agresivně štěkal, dorážel na mne a kočárek. Pustila sem je před sebe a za námi šel manželský pár. Pes začal dorážet aj na pána a kousnul ho do nohy. Slečna ho odtáhla pryč se slovy, že pejsánek se bojí kočárku :roll:

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
26.8.22 18:35

Taky si myslím, že nevychovaných psů potkáváme mnohem víc než nevychovaných dětí. Taky jsem se pár krát potkala s tím, že lidi vidí prcka, tak schválně rychle prodlouží vodítko a nabádají psa, ať přijde k nám. Ať si prcek pohladí pejska 8o. A vůbec jim je jedno, že se prcek honem jde schovat za kočár nebo tak, ještě půjdou za ním 8o.

Myslím, že je utopie udělat školení pro děti a že to něco dá. Kolik je dospělých, co si neporadí se svým vlastním psem, je blbost čekat, že stačí udělat nějaké školení a děti pak budou umět správně vyhodnotit situaci a zareagovat. Prostě to je nereálný požadavek :nevim:.

Já tedy taky cizího psa radši spacifikuji nebo hnusně odeženu, není to jeho chyba, ale s tím já moc nenadělám. Nejvíc nesnáším vlčáky, zvlášť, když nám jeden takový napádal koně. To jsem pak použila všechny dostupné prostředky i když mi bylo líto, že mu np. hozený kámen může ublížit. Ale jak jinak takové situace řešit na dálku, nevím :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
np10021
26.8.22 18:44

Volat policii, ta to řešit musí!

• Citovat
  • Upravit
23444
26.8.22 19:06
@Lucie_Sx píše:
Pokud se ti tohle nekdy stane, stoupni si pred deti, rozkroc se a na toho psa durazne nastvane zarvi „bez pryc“ a ukaz rukou pryc. Pokud bude vahat, vykroc proti nemu a zopakuj to.Protoze ano, byla to spatna reakce jak deti, tak tvoje. (Majitelku psa neovlivnis, sebe jo.)

Sorry, ale nikdo nechce a nebude zkoumat mozkový pochody tvýho psího oligofrenního degeneráta. Nikdo na to není zvědavej a není to ničí povinnost.
Stejnětak, jako se ve městě nejezdí autem po chodníku a drtivá většina lidí to chápe, tak je ve městě a v lese čokl na vodítku a s náhubkem. Pokud tomu nerozumíš a nemáš pro čokla zabezpečenej pozemek, kde se čokl může proběhnout, tak ti čokl nepatří do ruky a chovej tak maximálně králíky.
Pokud je navolno, je buď bez dozoru a neposlechne na zavolání, poběží ke mě nebo k dětem, nebo klasicky „nenápadně přijde zezadu“ a zavrčí nebo ňafne, okamžitě ho bez dalších debat zastřelím a na páníčka volám policajty. A že sem měl už párkrát železo v ruce. Jednou to s dětma vyřešil kopanec vší silou do držky, ale byla to náhoda, kterou už nebudu opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
26.8.22 19:39
@Chauvinist píše:
Sorry, ale nikdo nechce a nebude zkoumat mozkový pochody tvýho psího oligofrenního degeneráta. Nikdo na to není zvědavej a není to ničí povinnost.
Stejnětak, jako se ve městě nejezdí autem po chodníku a drtivá většina lidí to chápe, tak je ve městě a v lese čokl na vodítku a s náhubkem. Pokud tomu nerozumíš a nemáš pro čokla zabezpečenej pozemek, kde se čokl může proběhnout, tak ti čokl nepatří do ruky a chovej tak maximálně králíky.
Pokud je navolno, je buď bez dozoru a neposlechne na zavolání, poběží ke mě nebo k dětem, nebo klasicky „nenápadně přijde zezadu“ a zavrčí nebo ňafne, okamžitě ho bez dalších debat zastřelím a na páníčka volám policajty. A že sem měl už párkrát železo v ruce. Jednou to s dětma vyřešil kopanec vší silou do držky, ale byla to náhoda, kterou už nebudu opakovat.

Tak určitě. To bys musel střílet do čivav v parku úplně běžně. A v tom případě tobě nepatří do ruky zbraň a policajtum se rovnou nastav, ať ti nacvaknou želízka. Btw v lese opravdu pes být na vodítku nemusí, pokud se drží na cestě a je pod vlivem páníčka. Nikdo tady nepsal, že konkrétně jeho pes někoho obtěžuje. Co tu píše Lucie, jsou obecné rady, jak se při setkani se psem chovat. Prostě psi navolno občas někde běhat budou, páč je mají lidi, co to mají u zadku. Stejně jako budou některý lidi vždy jezdit autem ožralí nebo obtěžovat mladý holky. Tak to prostě je a tisíc nas. anych komentářů o tahani bouchačky z kapsy to fakt nezmění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.8.22 19:57
@Chauvinist píše:

No, to mě víc děsí to, že někdo jako ty má zbraň. Jasně střílet mezi lidmi nějakýho pudlika, co na tebe ze zadu štěká, no to je rozumný chování, tak určitě někomu takovému patří zbraň do ruky :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.8.22 20:16

U nás je taky všude od psů nas^ráno. Výkalů je více a více. :poblion: Pejskaři pouští psy všude i na dětská hřiště. Tam psi nemají co dělat. A hlavně je na nich plno výkalů. Ochcané dětské atrakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí