Plašič psů při procházkách s mimčem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
26.8.22 20:37

@topazio tohle třeba taky nechápu. Je to můj pes a mám povinnost to po něm uklidit. V paneláku si taky neulevím na zem a nečekáme kdo do toho šlápne, nebo to uklidí. Už jednou sem dostala vynadáno, že prý sem po svým neuklidila. Jako paní sem vysvětlila že ten můj prcek asi nevy*sere klobásu jak dospělý. Vtipný bylo, že hned na to hodil bobka on, tak sem jí v klidu řekla ať se laskavě podívá a porovná velikost. Pak sem to vzala klasicky do sáčku a vyhodila :roll: Jen kvůli takovým nezodpovědným blbcům nás pak hází všechny na jednu hromadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 21:00
@Anonymní píše:
Mám dítě s autismem, stereotypně reaguje na psy tak, že se postaví na kraj chodníku, ulice, pěšiny, vždycky za mě nebo kočár, když jsme mívali, dívá se stranou (jak jinak, je to autista, nevyhledává oční kontakt se psy ani lidmi) a čeká, až pes přejde. Nemluví, nevydává zvuky. Povolený svaly asi nemá, ale to je prostě jeho věc. Dělá to ve 100 případech ze 100. Prostě se jich bojí. A fakt nespočítám situace, kdy pes navolno běží proti mému klidně stojícímu čekajícímu dítěti. Skoro vždycky se dozvím, že je strašně hodnej a CHCE DÍTĚ JENOM OLÍZNOUT, PŘIVÍTAT. Ale mně to do háje vadí, tomu dítěti to vadí hodně, může to vyvolat dost nepříjemnou situaci. Žádnej pes mi nemá co olizovat dítě, že někomu nevadí být od psa oslintanej, neznamená, že o to stojí všichni. Dítě fakt psa neprovokuje, nemluví na něj, nekouká na něj, nevydává žádný pohyb ani zvuk, nemá odrážedlo, kolo, prostě jen stojí a vyhýbá se psovi, kterého nemá rád a kterému nevěří. A když se ozvu, aby si toho psa odvolali, odtáhli, nebo ho sama okřiknu, tak v polovině případů se omluví, v polovině případů se ohradí oni. Já ani moje dítě na jejich psa fakt zvědaví nejsme a chceme jenom bezkontaktní minutí. Je to často problém. Upřímně tvojí teorii o tom, že pes sám odejde nevěřím, to by si nás žádnej pes nikdy nevšimnul. Prosím nechat anonym kvůli diagnóze dítěte, zatím se s ní smiřujeme, děkuju.

Tak jasne, ze te ten pes ocucha a odejde.

To neni navod proti ocuchani, ale proti tomu, aby na tebe zautocil pes, ktery uplne utocit jeste nechce, ale v pohode taky neni.

Pokud nechces ocuchani, musis psa zahnat ty, jeste nez prijde.

(Znovu opakuju, ze neresim majitele psa, ale co muze clovek v takove situaci udelat SAM.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 21:04
@Matt 02 píše:
No, to mě víc děsí to, že někdo jako ty má zbraň. Jasně střílet mezi lidmi nějakýho pudlika, co na tebe ze zadu štěká, no to je rozumný chování, tak určitě někomu takovému patří zbraň do ruky :mrgreen:.

Mam pocit, ze takovy pripad se strelnou zbrani byl, kdy magor strilel po psovi, co neutocil.
Dost si to odskakal.

@Chauvinist
Umis cist?? O meho psa nejde.
Vysvetluju naprosto zakladni bezpecne chovani v kontaktu s cizim psem.
Ty uplne zaklady jsou dost jednoduchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150065
26.8.22 21:16
@Eemii píše:
To je hezky, ze to delas a meli by to tak delat vsichni majitele psu, ale to se bohuzel nedeje.To, ze ty jsi zodpovedna, bohuzel nazajisti zodpovednost blbcum, kteri psy maj nedostatecne zabezpecene, nevychovane, agresivni. Pak je na miste, umet si nejak poradit.

Těžko si poradíš když k tobě běží cizí pes a ty to nečekáš. Primárně je to chyba majitele psa že si ho nepohlídal a ne toho napadeného, protože si rychle neporadil. Což tu budu psát dokola i kdyby mě kdokoliv tvrdil, jak to není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.8.22 21:16
@topazio píše:
U nás je taky všude od psů nas^ráno. Výkalů je více a více. :poblion: Pejskaři pouští psy všude i na dětská hřiště. Tam psi nemají co dělat. A hlavně je na nich plno výkalů. Ochcané dětské atrakce.

Jo to se děje, to mi taky vadí, ale kolik lidí to dělá? Fakt minimum, on stačí jeden takový exot v paneláku, z celkového počtu deseti pejskařů a pak to vypadá takhle, jeden pes ti za týden udělá minimálně 14 h oven a když takoví nějaký exot chodí na stejná místa s tím psem a v každém vchodě je jeden takovej, tak za chvíli je to síla a hnus, ale naprostá většina lidí to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
26.8.22 21:17
@Janeza píše:
Zdravím maminky,
ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenost s nějakým plašičem, paralizerem či něčím podobným či jak řešíte volně pobýhajíci psy bez majitelů při procházkách s kočárkem? Abych byla upřímná občas se s malou už sama na procházku bojím, je poměrně časté, že se tu na volno potulují psi bez majitelů, kteři je bezproblémů pouštějí na volno do vsi přeci, aby se trochu proběhli. Dělalo se to tak vždy, tak proč ne teď. Ale kde má člověk brát jistotu, že pes nezaútočí třeba na točící se kolečka kočárku? Jak to řešite? Nechci na nikoho zbytečně útočit, pouze mít něco na případnou obranu, co funguje.

Pes mi zaútočil na kluka na kolobezce…baba vzdadu porvavala, že on nemá rád kola :roll: a nic neudělá…proste…říkám nezájem, bez vodítka, bez náhubku dostal kopacku dop*dele a baba mela velký štěstí, že sem nezavolala policajty, aby ji dali flastra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150065
26.8.22 21:24
@Matt 02 píše:
Jo to se děje, to mi taky vadí, ale kolik lidí to dělá? Fakt minimum, on stačí jeden takový exot v paneláku, z celkového počtu deseti pejskařů a pak to vypadá takhle, jeden pes ti za týden udělá minimálně 14 h oven a když takoví nějaký exot chodí na stejná místa s tím psem a v každém vchodě je jeden takovej, tak za chvíli je to síla a hnus, ale naprostá většina lidí to nedělá.

Nemám problém sebrat exkrement i po cizím psovi, protože mě samotnou rozčiluje, jak to háže blbé světlo na všechny pejskaře i když to dělá třeba jen jeden z okolí co nesbírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
26.8.22 21:25
@Nikky121 píše:
@Freeandwild myslím, že alkoholem myslela buď, že ti někdo něco hodí do pití, nebo, že blbci posilnění alkoholem jsou agresivnější a otravnější :think: Většina majitelů psů se chová slušné, ví jak jejich psi reagují, uklízí po nich,... No a pak se najdou takový ho*ada, co na to prdí a ostatní nás pak všechny hází do jednoho pytle.

Tak to teda určitě ne. Většina neuklízí, jinak by to ve městech a v parcích vypadalo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
26.8.22 21:37
@Anonymní píše:
Mám dítě s autismem, stereotypně reaguje na psy tak, že se postaví na kraj chodníku, ulice, pěšiny, vždycky za mě nebo kočár, když jsme mívali, dívá se stranou (jak jinak, je to autista, nevyhledává oční kontakt se psy ani lidmi) a čeká, až pes přejde. Nemluví, nevydává zvuky. Povolený svaly asi nemá, ale to je prostě jeho věc. Dělá to ve 100 případech ze 100. Prostě se jich bojí. A fakt nespočítám situace, kdy pes navolno běží proti mému klidně stojícímu čekajícímu dítěti. Skoro vždycky se dozvím, že je strašně hodnej a CHCE DÍTĚ JENOM OLÍZNOUT, PŘIVÍTAT. Ale mně to do háje vadí, tomu dítěti to vadí hodně, může to vyvolat dost nepříjemnou situaci. Žádnej pes mi nemá co olizovat dítě, že někomu nevadí být od psa oslintanej, neznamená, že o to stojí všichni. Dítě fakt psa neprovokuje, nemluví na něj, nekouká na něj, nevydává žádný pohyb ani zvuk, nemá odrážedlo, kolo, prostě jen stojí a vyhýbá se psovi, kterého nemá rád a kterému nevěří. A když se ozvu, aby si toho psa odvolali, odtáhli, nebo ho sama okřiknu, tak v polovině případů se omluví, v polovině případů se ohradí oni. Já ani moje dítě na jejich psa fakt zvědaví nejsme a chceme jenom bezkontaktní minutí. Je to často problém. Upřímně tvojí teorii o tom, že pes sám odejde nevěřím, to by si nás žádnej pes nikdy nevšimnul. Prosím nechat anonym kvůli diagnóze dítěte, zatím se s ní smiřujeme, děkuju.
Tohle mě taky strašně vadí :think: . Proč si někdo myslí, že je ok nechat psa olizovat, očichávat jiné lidi, děti?
@topazio píše:
U nás je taky všude od psů nas^ráno. Výkalů je více a více. :poblion: Pejskaři pouští psy všude i na dětská hřiště. Tam psi nemají co dělat. A hlavně je na nich plno výkalů. Ochcané dětské atrakce.

Proto fakt nechápu tvrzení, že většina pejskaru si uklízí po svých psech :lol: U nás jsou kolem plotu ho.vna pořád. A že panickove nechávají běžné ocuravat naše stromy, kytky, plot atd., to už ani nekomentuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.8.22 21:43
@ulice píše:
Proto fakt nechápu tvrzení, že většina pejskaru si uklízí po svých psech :lol: U nás jsou kolem plotu ho.vna pořád. A že panickove nechávají běžné ocuravat naše stromy, kytky, plot atd., to už ani nekomentuju.

Tak ty hov.na chápu, ale to ochcavaní, no dobrý, pochopím baráky a auta, to se snažím, aby náš pes nedělal, ale stromy, lampy atd neřeším, no tak jako kde jinde se má vy. chcat, doma asi těžko :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.8.22 22:00
@np10021 píše:
Volat policii, ta to řešit musí!
:mrgreen: Úsměvný, promiň. U nás je na okrsek jedna hlídka. Než se k nám dostanou, tak už pes chrápe tři hodiny doma….
  • Citovat
  • Upravit
34322
26.8.22 22:11
@Anna766 píše:
Těžko si poradíš když k tobě běží cizí pes a ty to nečekáš. Primárně je to chyba majitele psa že si ho nepohlídal a ne toho napadeného, protože si rychle neporadil. Což tu budu psát dokola i kdyby mě kdokoliv tvrdil, jak to není pravda.

To tady snad netvrdi nikdo, ze je chyba napadeneho.
Ale chyba napadeneho je v tom, ze nepouzil dostupnou prevenci.

Analogie:
Kdyz te na prechodu sejme auto, co jelo na cervenou, taky to bude chyba ridice.
Ale tvoje chyba bude to, ze ses nerozhlidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150065
26.8.22 22:20
@Lucie_Sx píše:
To tady snad netvrdi nikdo, ze je chyba napadeneho.
Ale chyba napadeneho je v tom, ze nepouzil dostupnou prevenci.Analogie:
Kdyz te na prechodu sejme auto, co jelo na cervenou, taky to bude chyba ridice.
Ale tvoje chyba bude to, ze ses nerozhlidla.

Pokud na prevenci není čas, není to chyba napadeného. Pokud to auto vyjede nečekaně zpoza rohu a vjede na červenou, pes zničehonic na tebe vylítne a ty nestihneš nic udělat, není to tvoje chyba, hotovo.
Pes nemá co dělat sám venku a auto nemá co dělat na přechodu když mají chodci zelenou. Všechno ostatní je okecávačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 22:25
@Anna766 píše:
Pokud na prevenci není čas, není to chyba napadeného. Pokud to auto vyjede nečekaně zpoza rohu a vjede na červenou, pes zničehonic na tebe vylítne a ty nestihneš nic udělat, není to tvoje chyba, hotovo.
Pes nemá co dělat sám venku a auto nemá co dělat na přechodu když mají chodci zelenou. Všechno ostatní je okecávačka.

Kdyz to nestihnes, tak o tom zadna.
Ale lidi neznaji zakladni jednoduche veci a pak breci.

Jako mrtvole na prechodu mi taky moc nepomuze vedomi, ze tam to auto nemelo co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150065
26.8.22 22:27
@Lucie_Sx píše:
Kdyz to nestihnes, tak o tom zadna.
Ale lidi neznaji zakladni jednoduche veci a pak breci.Jako mrtvole na prechodu mi taky moc nepomuze vedomi, ze tam to auto nemelo co delat.

Nikdo nebrečí. A že jim vadí cizí psi navolno, no já s nimi souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí