Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Při cestě do práce pravidelně ke mě na sídlišti, kterým jsem prostě musela projít, neb neumím levitovat, přiběhl jeden malý čoklík a přímo o kotníků mi štěkal a štěkal a chńapal mi po těch nohách. ač mi nikdy nic moc neudělal, mě to strašně vadilo. Páník to viděl a nikdy včas nezakročil tak, aby tomu předešel, vždy jsem se zastavila a říkala mu aby si ho vzal. Jednou jsem se dost lekla, když tenhle raťafák vyběhl zpoza křoví, kde jsem ho neviděla a opět mi u kotníků dělal to svý blaf blaf blaf. Neskutečně už jsem se lekla a vytočila a chlapa, který by mi mohl dělat fotra seřvala tak, že jsem se sama nepoznávala. Od tý doby když mě chlápek vidí už zdálky jak jdu, tak jde se psem pryč nebo ho chytá. A ne, není to moje chyba že jsem neuměla situaci zpracovat, je to chyba pána, který ač ví že má blbce psa, tak ho nechá vyjíždět po lidech.
@Lucie_Sx píše:
Pokud se ti tohle nekdy stane, stoupni si pred deti, rozkroc se a na toho psa durazne nastvane zarvi „bez pryc“ a ukaz rukou pryc. Pokud bude vahat, vykroc proti nemu a zopakuj to.Protoze ano, byla to spatna reakce jak deti, tak tvoje. (Majitelku psa neovlivnis, sebe jo.)
Diky za rady ![]()
@Anna766 píše:
Nikdo nebrečí. A že jim vadí cizí psi navolno, no já s nimi souhlasím.
Ale breci.
Je tu X prihod, kdy nekoho obtezoval pes. V 98 % to slo vcas zastavit.
(A ze nekomu vadi cizi ocuchavajici psi tu nikdo prece nezpochybnuje.)
@Anna766 píše:
Těžko si poradíš když k tobě běží cizí pes a ty to nečekáš. Primárně je to chyba majitele psa že si ho nepohlídal a ne toho napadeného, protože si rychle neporadil. Což tu budu psát dokola i kdyby mě kdokoliv tvrdil, jak to není pravda.
Mas pravdu, ale ono ti bude prd platne, ze to byla chyba majitele, kdyz ta pokousana budes ty nebo tvoje dite. (Podobne nam bylo prd platne, ze jsme sly na zelenou a rozhledly jsme se, ale to hovado jelo tak rychle, ze se najednou objevilo na prechodu a srazilo dceru, je to na delsi povidani. Sice to byla chyba ridice, ale na ARO skoncila dcera.) Jsem rada, ze Lucka sem pise zakladni rady, jak se chovat pri konfrontaci se psem.
@Anna766 píše:
Při cestě do práce pravidelně ke mě na sídlišti, kterým jsem prostě musela projít, neb neumím levitovat, přiběhl jeden malý čoklík a přímo o kotníků mi štěkal a štěkal a chńapal mi po těch nohách. ač mi nikdy nic moc neudělal, mě to strašně vadilo. Páník to viděl a nikdy včas nezakročil tak, aby tomu předešel, vždy jsem se zastavila a říkala mu aby si ho vzal. Jednou jsem se dost lekla, když tenhle raťafák vyběhl zpoza křoví, kde jsem ho neviděla a opět mi u kotníků dělal to svý blaf blaf blaf. Neskutečně už jsem se lekla a vytočila a chlapa, který by mi mohl dělat fotra seřvala tak, že jsem se sama nepoznávala. Od tý doby když mě chlápek vidí už zdálky jak jdu, tak jde se psem pryč nebo ho chytá. A ne, není to moje chyba že jsem neuměla situaci zpracovat, je to chyba pána, který ač ví že má blbce psa, tak ho nechá vyjíždět po lidech.
Dneska vybehla z chat nejaka mixpitbulka navolno a cumela mi po fene. Tvarila se, ze pujde bliz. Tak jsem dala fenu k noze, deti k sobe a poslala tu cizi fenu pryc.
Kdybych to neudelala, tak bych tu psala litanie, jak nas napadla cizi fena a jak jsou majitele pip.
Jo, jsou situace, kdy se to nestihne nebo to nejde, ale ve spouste z nich to zabere.
@Anna766 píše:
Nemám problém sebrat exkrement i po cizím psovi, protože mě samotnou rozčiluje, jak to háže blbé světlo na všechny pejskaře i když to dělá třeba jen jeden z okolí co nesbírá.
Taky to dělávám.
@ulice kdyby většina neuklizela, vypadalo by to úplně jinak. Jen u nás ve v paneláku žije třeba 30 psů, každý udělá 2-3 hov.na denně. Kdyby většina neuklizela, za 3 dny přes hov.na ani neprojdes. Těch, co neuklízí, je třeba 4-5, a nadelaji i tak ten bordel, co všude vidíš.
@Anna766 píše:
No vzdyt jo. To nikdo nezpochybňuje.
Akorat když máš psa a hlavně třeba velkého psa, co cizí nemusí, naučíš se tyhle situace velice rychle řešit, i když není panik v dohledu, jinak bys každou chvíli předávala ratlíka prekousnuteho vejpůl
jasně, taky by to nebyla Tvoje chyba, když máš svého psa na vodítku a obtěžuje ten cizí, ale zase, to prostě nechceš, aby cizí pes přišel kvůli blbosti panecka k uhone…
@Lucie_Sx píše:
Je to uplne stejny jako naucit se zaklady prvni pomoci nebo zaklady sebeobrany.
Proste poradit si sam a nespolehat furt na to, ze okoli bude ok.
Na to mi stačí ten peprak či zbrojní průkaz a mám o tento problém postaráno.
@ulice píše:
Tak to teda určitě ne. Většina neuklízí, jinak by to ve městech a v parcích vypadalo jinak.
Kdyby většina neuklízela vypadalo by to o hodně hůř. V tomhle stačí aby jeden/dva blbci chodili 3× denně stejnou trasu a už toho je jak na minovým poli. Bydlíme na sídlišti, kousek od nás je psí park a louka, takže tady je psů s majiteli hromada, kdyby většina neuklízela tak se tu brodíme po kotníky v ho*nech. Ale je teda fakt, že ve městě si to většina uklidí, na vesnici kde si řeknou že je nikdo nevidí se na to asi vyprdnou ![]()
@Anna766 píše:
Těžko si poradíš když k tobě běží cizí pes a ty to nečekáš. Primárně je to chyba majitele psa že si ho nepohlídal a ne toho napadeného, protože si rychle neporadil. Což tu budu psát dokola i kdyby mě kdokoliv tvrdil, jak to není pravda.
Je to 100% chyba majitele to tu nikdo nepochybuje ani nevyvrací. Ale raději se tomu nějak postavím a zareaguju, než budu spoléhat na páníčka. Prostě vidím psa jak ke mně běží tak počítám, že budu muset něco udělat. V tomhle případě je to stejný jak kdyby tě chtěl někdo napadnout, taky bys měla vědět co třeba zkusit udělat aby si zabránila nejhoršímu ![]()
@Lucie_Sx píše:
Ale breci.
Je tu X prihod, kdy nekoho obtezoval pes. V 98 % to slo vcas zastavit.
(A ze nekomu vadi cizi ocuchavajici psi tu nikdo prece nezpochybnuje.)
Mě se prostě příčí tvoje rétorika, jak si za to lidi můžou sami, že jsou obtěžováni cizími psy, protože…ne. nemůžou. Můžou za to majitelé psů, kteří si neumí svého psa zabezpečit tak, aby to obtěžování nenastalo. A v tom si nerozumíme. Takže podle mě nebrečí, ale stěžujou si právem.
@Anna766 píše:
Mě se prostě příčí tvoje rétorika, jak si za to lidi můžou sami, že jsou obtěžováni cizími psy, protože…ne. nemůžou. Můžou za to majitelé psů, kteří si neumí svého psa zabezpečit tak, aby to obtěžování nenastalo. A v tom si nerozumíme. Takže podle mě nebrečí, ale stěžujou si právem.
Tak za volně pobíhajícího psa nemůžou samozřejmě, to tu nikdo přece netvrdí
jenže to je věc, kterou jaksi nejde trvale a na 100% změnit, takže pokud se aspoň některým takovým situacím chceš vyhnout, musíš změnit svoje chování. Nikdo neříká, že za obtěžování psem může ten obtěžovaný člověk
ale jako nechat na sebe x-krat skákat ratlíka a mít od něj okousany kotníky, jak tu někdo psal, tak to taky nechápu, že si ten člověk nechá líbit.
@topazio píše:
@Matt 02 Některým se nedivím, že jsou někteří hysterky. Tady volně pobíhající pes pokousal dítě na kole. Jiný zakousl paní psa na vodítku. Další vůl pouští mezi děti na hřiště stafforda a nadává dětem do parchantů.
To máte celkem tři problémové psy. Ty jo, já za svůj život nezažila ani jednoho. A to jsem bydlela ve třech různých místech, městech, i krajů.
@Nikky121 píše:
Kdyby většina neuklízela vypadalo by to o hodně hůř. V tomhle stačí aby jeden/dva blbci chodili 3× denně stejnou trasu a už toho je jak na minovým poli. Bydlíme na sídlišti, kousek od nás je psí park a louka, takže tady je psů s majiteli hromada, kdyby většina neuklízela tak se tu brodíme po kotníky v ho*nech. Ale je teda fakt, že ve městě si to většina uklidí, na vesnici kde si řeknou že je nikdo nevidí se na to asi vyprdnou
Na vesnici nikdo psa nevenci, je to smutný. Na vesnici jsem vencila vždycky jenom já a nechápali, proč, když máme přece zahradu. Zlatý hovna.