Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LukeR1 píše: Více
Ten vztah se především nikdy nenaplní, možná proto je v citové rovině hodně ambivalentní…od hluboké lásky po nenávist. S ráciem to nijak nesouvisí, nijak si je neidealizuji, spíše naopak, ale nepomáhá nic. Prostě to je. Cílem je dosáhnout lhostejnost, pak by se dalo normálně komunikovat, to však v tomto stavu nelze, takže se spíše vyhýbám až ignoruji. Paradoxně, právě pravidelná komunikace by určitě pomohla se odmilovat
Tahle platonická zamilovanost je striktně sériová, nikdy ne paralelní. Ale funguje jako polyamorie souběžně v relativně spokojenom manželství. ![]()
Platonická zamilovanost je pěkně zrádná. Obzvlášt, pokud člověka neznáš. Mě se to stávalo, přešlo, jakmile jsem ho poznala blíž. Jestli mohu poradit, tak si zkus nastavit v hlavě to, že máš alespoň důvod proč se těšit do práce, i když z toho nic nebude. Mě třeba naopak chybí ten pocit. Nestalo se mi to roky. A vzpomínám na to i ráda. Svět byl barevnější, já se těšila z každého dne, vykvetla.
@Kfětoslava píše: Více
Jakmile Blafnou hormony. Tak nepomůže ani omejvání přirození vlažnou vodou.
@Mango_Lassi píše: Více
Zakladatelka chlapa krom manžela už jistě viděla. Ale prostě tenhle je ten, ze kterého se jí podlamují kolena. A shodou okolností se objevil zrovna u nich v práci. Nic divného na tom nevidím.
@LiduNe píše: Více
Píše, že v ženském kolektivu je to jediný chlap
takže proto.
Ale chápu, ona se s ním duchovně spojila proti těm furiím v práci ![]()
@Mango_Lassi píše: Více
I kdyby to bylo, jak píšeš, tak čemu to vadí? Být platonicky zamilovaný není nic špatného. Nikomu tím neublizujes. Problém je, když to sám zamilovaný nezvlada a dává do toho velké naděje. Ale to snad zralá žena dokáže udržet pod kontrolou.
Také se umím platonicky zamilovat do příjemného muže. Doma to máme s manželem na pohodu. Tohle mi prostě zprijemnuje život. Někdy je to zase k vzteku, když máme meeting a já celou dobu přemýšlím co bych s mým předmětem zájmu mohla dělat. Dělám si z toho už sama srandu. Prostě to beru tak, jak to přichází. Vydrží mi to vždy tak půl roku až rok.