Plesnivé oblečení pro děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
24.9.18 23:31
@Šarlota4 píše:
@gusica to je jako kdyz zplesnivy rucnik. Suchy vyprany nebude nikdy vonet - ok, ale mokry bude smrdet jak mokry pes. Mozna ma nekdo jinou zkusenost, ale podle mne to z toho obleceni proste nedostanes. Smradlavy mimino neni uplne ok

Dostane se to z toho. I ten smrad. Ale jedině výše popsaným způsobem. A samozřejmě krom smradu jde hlavně o dezinfekci toho prádla. Šedesátka s normálním práškem/gelem je na houby.
Osobně bych ale ty věci, které fakt už měly viditelné fleky, vyhodila. Ty jen načichlé vyprala na tu vyvářku s přidáním dezinfekce.

Jinak možná si jen myslíš, že ve sklepě vlhko nemáte - zkus tam dát vlhkoměr a uvidíš. Jakmile je vlhkost přes 60%, už se zvyšuje riziko plísní. Já to v baráku teď hlídám poctivě, máme starý statek a problém tady byl. Když jsem zjistila dle vlhkoměru vlhkost přes 70 procent, jímala mě hrůza - ale pouhým pozorováním bez vlhkoměru bych to bývala vůbec neřekla, že tu je vlhkost tak veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.9.18 23:41

Navlhlo to, protože na podlaze se sráží vlhkost, hlavně v parným létě. To jsou základy fyziky. Smrad z toho dostaneš tak, že to na 24hodin namočíš do octa. Ale proč? Proč malýmu miminku dávat takový oblečení? Kontejner to jistí.

• Citovat
  • Upravit
727
24.9.18 23:43

@Evulina : dekuju za tip, ale vyhodime to. Je mi to.moc riskantni 8o . Nejsem si jista ze ten sklep je suchy; jen jsme problemy nemeli, az ted s tim oknem. Doma bohuzel taky nemame casto pod 60 :( uz jsme tu meli parkrat plisen ale pronajimatele porad ze malo vetramr :roll: uz se tesime za par let do vlastniho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
24.9.18 23:44
@Evulina píše:
Tak zaprvé - šedesátka ty plísně nezabije. Musí to projít vyvářkou a ještě bych k tomu na 100% vrazila do přihrádky na aviváž Sanytol dezinfekci na prádlo anebo v DM prodávají dezinfekci Denkmit. Dávkování podle návodu.

Jenom na promáchání v desinfekci to stačit nemusí, lepší by bylo namáčení ve vodní lázni v silném roztoku a pak vyprat na co nejvíce stupňů.
Ale tak trochu platí, že ty desinfekce na prádlo se počítají na použití praní prádla nemocných lidí - ničí viry, bakterie, plísně - např. u lidí s plísní na nohou na ponožky … atd.
Prodávám německé desinfekce Sagrotan, Impresan, Dettol - konkurence Sanytolu, co mají někdy v Lidlu a z popisu lze vytušít, že to není určeno k likvidaci letitých plísní, spíš jako k opakované desinfekci prádla tam, kde se to považuje za vhodné. U kožních nemocí, alergiků na kdeco, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.9.18 23:45
@gusica píše:
@Evulina : dekuju za tip, ale vyhodime to. Je mi to.moc riskantni 8o . Nejsem si jista ze ten sklep je suchy; jen jsme problemy nemeli, az ted s tim oknem. Doma bohuzel taky nemame casto pod 60 :( uz jsme tu meli parkrat plisen ale pronajimatele porad ze malo vetramr :roll: uz se tesime za par let do vlastniho!

Tak větrat to samozřejmě chce. Pořádně. Dokořán. Já jakmile vidím na vlhkoměru přes 60, rozcapuju okna..anebo leda pořídit kvalitní odvlhčovač, ale pozor na laciné šmejdy, chce to pořádný, který zvládne i větší plochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.9.18 23:58

@Evulina : my vetrame parkrat denne, vsude okna dokoran . V minulem byte jsme vetrali malo a nemeli jsme zadne problemy s plisni, neco tu nehraje. A kdyz prsi tak je to normalni ze je 80 a vys ne? Odvlhcovace mame takove ty boxy co je v nich ten kamen a stahuje vodu a vylevame a vylevame… ale proste je to divne. Kamaradi a rodina vubec nemusi tak bojovat jako my ???? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
25.9.18 00:10

@gusica Odvlhcovace, ktere zminujes, jsou celkem na nic. Je potreba poridit odvlhcovac do zasuvky a poctive podle vlhkomeru vysusovat. Divne to neni, kamaradi a rodina pocitam nebydli v nachlup stejnych bytech, jako mate vy, takze mohou mit jine podminky. Normalni urcite neni, aby byla pri desti vlhkost v byte 80 %. I kdyz prsi a mame povesene pradlo, vlhkomer v byte ukazuje bezne 45 % (bydlime v suchem podkrovi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.18 00:12
@gusica píše:
@Evulina : my vetrame parkrat denne, vsude okna dokoran . V minulem byte jsme vetrali malo a nemeli jsme zadne problemy s plisni, neco tu nehraje. A kdyz prsi tak je to normalni ze je 80 a vys ne? Odvlhcovace mame takove ty boxy co je v nich ten kamen a stahuje vodu a vylevame a vylevame… ale proste je to divne. Kamaradi a rodina vubec nemusi tak bojovat jako my ???? :?

Netěsnící stará okna, nezateplený starý barák a kór rohový byt, kde rohy jdou na západ nebo sever, nad tím třeba ještě nevytápěná půda atd. (ale pozor, když se starý barák zateplí, někdy to je ještě horší), příčin může být víc..
Nám se třeba stává, že je přes 60, vyvětrám, ale do hodiny je přes 60 znova, tak znova větrám. Někdy naopak vydrží vlhkost do 55 klidně půldne po vyvětrání. Já bych to nedokázala odhadnout pouze pozorováním, jsem ráda za vlhkoměr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.18 00:13
@gusica píše:
@Evulina : my vetrame parkrat denne, vsude okna dokoran . V minulem byte jsme vetrali malo a nemeli jsme zadne problemy s plisni, neco tu nehraje. A kdyz prsi tak je to normalni ze je 80 a vys ne? Odvlhcovace mame takove ty boxy co je v nich ten kamen a stahuje vodu a vylevame a vylevame… ale proste je to divne. Kamaradi a rodina vubec nemusi tak bojovat jako my ???? :?

Jinak odvlhčovače, které popisuješ, jsou v případě vlhkého bytu na houbelec. Chce to pořádný, elektrický, s velkou sběrnou nádobou. Jsou drahý, to jo, ale toho problému by jste se tím zbavit mohli. Já teda zatím taky nepořídila a řešíme to tím větráním, ale pošilhávám po nich taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.18 00:16
@Afrikana píše:
@gusica Odvlhcovace, ktere zminujes, jsou celkem na nic. Je potreba poridit odvlhcovac do zasuvky a poctive podle vlhkomeru vysusovat. Divne to neni, kamaradi a rodina pocitam nebydli v nachlup stejnych bytech, jako mate vy, takze mohou mit jine podminky. Normalni urcite neni, aby byla pri desti vlhkost v byte 80 %. I kdyz prsi a mame povesene pradlo, vlhkomer v byte ukazuje bezne 45 % (bydlime v suchem podkrovi).

Tak pověsit prádlo tady nemůžu u nás teda tuplem. Jakmile tu visí prádlo, vlhkost 85%!!!!! To vůbec. Nejdřív jsem sušila na chodbě, teď už ale mám sušičku. Pro mne jsou při 5-ti členné rodině a této vlhkosti sušička (plus i myčka nádobí) opravdovou spásou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
25.9.18 00:26

@Evulina Ahoj, máme tenhle a je moc dobrý. Od té doby co v zimě jede dle aktuální vlhkosti, konečně žádná plíseň, zamlžená okna, prostě paráda.

https://www.eva.cz/…o-do-342-dh/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
25.9.18 00:37

@Evulina To verim, k susicce se snad jednou taky propracuju. Kdyz jsem byla jeste hodne velke mlade, pred 10 lety, bydleli jsme s tehdejsim pritelem v rohovem byte stareho cihloveho baraku nad sklepem. Pradlo jsme susili v byte, protoze se jinam dat nedalo. Zespodu nam vecne plesnivela matrace od postele (a to byl na posteli jen rost, zadne celistve dno), v rozich mistnosti se cas od casu objevila plisen, ale nejvetsi hruza me cekala, kdyz jsem po trech-ctyrech letech nahodou odtahla nabytek do sten - zezadu byly kompletne zelene. V nejvetsi skrini byly vsechny vespod ulozene rucniky, povleceni a deky na vyhozeni. Od te doby jsem na plisen vysazena a dusledne ji predchazim. Do dalsiho bytu jsem si poridila odvlhcovac, tento byt je nastesti tak suchy, ze bych tu asi musela poradat bazenove party, aby se vlhkost zvedla nad 60 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
25.9.18 06:46

No mě napadlo zkus desinfekci na prádlo od Sanitolu, ale pokud ani to nepomůže vyhodit. Chápu že to něco stalo a je to to líto vyhodit, ale třeba ať miminku z té „plísnove“ vůně nepřivodíš nějaké respirační choroby. Prostě jednou tam ta plíseň byla a to je fakt velké svinstvo. A příště bych už žádné oblečení do sklepa nedávala prostě tam nepatří. Kup si ty vakuové pytle je to pak min. Velikost a schovejte do skříně, pod postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
25.9.18 07:13

@gusica a to oblečení, které je v tom sklepě zatím dobré, taky přendej do bytu, sklep prostě není vhodné místo pro skladování oblečení, to spíš půda, pokud máte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.9.18 07:49
@LaPaloma píše:
Jenom na promáchání v desinfekci to stačit nemusí, lepší by bylo namáčení ve vodní lázni v silném roztoku a pak vyprat na co nejvíce stupňů.
Ale tak trochu platí, že ty desinfekce na prádlo se počítají na použití praní prádla nemocných lidí - ničí viry, bakterie, plísně - např. u lidí s plísní na nohou na ponožky … atd.
Prodávám německé desinfekce Sagrotan, Impresan, Dettol - konkurence Sanytolu, co mají někdy v Lidlu a z popisu lze vytušít, že to není určeno k likvidaci letitých plísní, spíš jako k opakované desinfekci prádla tam, kde se to považuje za vhodné. U kožních nemocí, alergiků na kdeco, atd.

pardon za OT, to mě zajímá, kožní nemoci a alergie, počítá se tam i jakože ekzém? To mě nikdy nenapadlo, měla bych přidávat nějakou takovou desinfekci kvůli ekzému? Jeudím do Německa nakupovat každý týden, tak bych tam něco měla koupit( co nejlépe?) a zkusit to přidávat do pračky, když peru dceři oblečení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat