Plesnivé oblečení pro děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
25.9.18 07:49
@LaPaloma píše:
Jenom na promáchání v desinfekci to stačit nemusí, lepší by bylo namáčení ve vodní lázni v silném roztoku a pak vyprat na co nejvíce stupňů.
Ale tak trochu platí, že ty desinfekce na prádlo se počítají na použití praní prádla nemocných lidí - ničí viry, bakterie, plísně - např. u lidí s plísní na nohou na ponožky … atd.
Prodávám německé desinfekce Sagrotan, Impresan, Dettol - konkurence Sanytolu, co mají někdy v Lidlu a z popisu lze vytušít, že to není určeno k likvidaci letitých plísní, spíš jako k opakované desinfekci prádla tam, kde se to považuje za vhodné. U kožních nemocí, alergiků na kdeco, atd.

pardon za OT, to mě zajímá, kožní nemoci a alergie, počítá se tam i jakože ekzém? To mě nikdy nenapadlo, měla bych přidávat nějakou takovou desinfekci kvůli ekzému? Jeudím do Německa nakupovat každý týden, tak bych tam něco měla koupit( co nejlépe?) a zkusit to přidávat do pračky, když peru dceři oblečení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
25.9.18 08:07
@terinka4444 píše:
pardon za OT, to mě zajímá, kožní nemoci a alergie, počítá se tam i jakože ekzém? To mě nikdy nenapadlo, měla bych přidávat nějakou takovou desinfekci kvůli ekzému? Jeudím do Německa nakupovat každý týden, tak bych tam něco měla koupit( co nejlépe?) a zkusit to přidávat do pračky, když peru dceři oblečení?

Já mám zákazníky, kteří mají nějaký větší kožní problém u dítěte - a říkaji, že se jedná o silnější atopický exem. Vyzkoušei ode mně ten Dettol, Sagrotan i Impresan.
Já u těch atopií nevím, co si o tom myslet. Ale používala bych to v případě nějaké větší tendence k zánětům v kůži získaným zvenčí - komu se snadno zanítí kůže ani neví proč, sklon k bolákům, např..

A pak při plísńových onemocněních kůže, nebo když něčí prádlo po sportu strašně smrdí - na to jsou speciální druhy desinfekcí taky od značky Impresan.

Osobně v tom vyperu po viroze nebo angině ložní prádlo, nebo když u nás přespí jedna osoba, o které vím, že má plíseň na nohou, tak vyvářím a protáhnu máchání s desinfekcí.
Taky jsem v tom prala, když měly děti bradavice na nohách z bazénu.
Ale jinak to nepoužívám, zapomínám na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
25.9.18 08:31

@neila pro miminko? já bych tyhle sra+ky do oblečení pro novorozeně fakt nedávala, i když to pak vypereš, ta chemie v tom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
25.9.18 08:34

@LaPaloma řekla bych, že chemie nebude řešení i ekzému, naopak odstranit co nejvíce chemie v domácnosti, by mohlo pomoci mnohem lépe, taky mám bezchemickou domácnost, dcera měla ekzém, relativně čerstvě a najednou bez problému, na netu jsme hledala infa a spousta atopiků co se vzdala všemožné chemie je bez zdrav. problému a pomohlo to i dost lidem co ekzémy neměli..radši bych zkusila tuto cestu než zkoušet jinou chemii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.9.18 09:54

ja bych vsechno vyprala v savu a pak bych se koukla, co z toho je jeste pouzitelne, zbytek bych vyhodila. Take mi par veci zplesnivelo, nejhorsi byl kocar. Umelina zvladne savo v pohode, bavlnene veci se vetsinou odbarvi, ale to obvykle ani nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.18 10:10
@BlueFox píše:
@Evulina Ahoj, máme tenhle a je moc dobrý. Od té doby co v zimě jede dle aktuální vlhkosti, konečně žádná plíseň, zamlžená okna, prostě paráda.https://www.eva.cz/…o-do-342-dh/?…

Jo díky. Po něčem podobném koukám..je jich víc. Ale zatím pomohla výměna oken a to větrání. Mám tu neustále cca 55 % a plíseň žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.18 10:15
@Afrikana píše:
@Evulina To verim, k susicce se snad jednou taky propracuju. Kdyz jsem byla jeste hodne velke mlade, pred 10 lety, bydleli jsme s tehdejsim pritelem v rohovem byte stareho cihloveho baraku nad sklepem. Pradlo jsme susili v byte, protoze se jinam dat nedalo. Zespodu nam vecne plesnivela matrace od postele (a to byl na posteli jen rost, zadne celistve dno), v rozich mistnosti se cas od casu objevila plisen, ale nejvetsi hruza me cekala, kdyz jsem po trech-ctyrech letech nahodou odtahla nabytek do sten - zezadu byly kompletne zelene. V nejvetsi skrini byly vsechny vespod ulozene rucniky, povleceni a deky na vyhozeni. Od te doby jsem na plisen vysazena a dusledne ji predchazim. Do dalsiho bytu jsem si poridila odvlhcovac, tento byt je nastesti tak suchy, ze bych tu asi musela poradat bazenove party, aby se vlhkost zvedla nad 60 %.

Přesně toto se mi zde taky stalo. Vzala jsem brigádu - doma praní a žehlení prádla a neměla ještě sušičku a plísni se tolik nevěnovala a to byl teda masakr. Za chvíli plíseň v rozích, zezadu na skříních, některé oblečení a lůžkoviny šly taky do háje, musela jsem celý byt kompletně vystříkat Savem a rodinu odklidit na 2 dny pryč, než to vyčichne :cert: :zed:
To už jsem pak doma zavelela, že bez sušičky už ani ránu a jsem moc ráda, že ji mám. Já neměla ani místo pořádně, když jsem prala brigádně to prádlo, plus ještě prádlo naše (2 dospělí a 2 děti), plus ještě starý pán, o kterého se staráme (musím občas vyprat celé deky, prostěradla atd., když mu provlhne plína, ty na pojišťovnu jsou často málo kvalitní). Jemu teda peru zvlášť v jeho pračce v dolním patře a vše radši vyvařuju. Pak ale suším vše v jedné sušičce. Už si bez sušičky a ani myčky nádobí nedokážu domácnost představit. Fakt jdi do ní, nebudeš litovat :pankac:

Příspěvek upraven 25.09.18 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.9.18 10:23
@astoret píše:
@LaPaloma řekla bych, že chemie nebude řešení i ekzému, naopak odstranit co nejvíce chemie v domácnosti, by mohlo pomoci mnohem lépe, taky mám bezchemickou domácnost, dcera měla ekzém, relativně čerstvě a najednou bez problému, na netu jsme hledala infa a spousta atopiků co se vzdala všemožné chemie je bez zdrav. problému a pomohlo to i dost lidem co ekzémy neměli..radši bych zkusila tuto cestu než zkoušet jinou chemii

Naprostý souhlas. Já tu dezinfekci k prádlu dávám ve dvou případech - když mi prádlo někde zatuchne čirou náhodou (je vlhké a na sobě), když peru po nemocech atd. Dávám to k prádlu tudíž jednou za uherský rok..Jinak používám ekologickou a ke kůži šetrnou „chemii“, vč. kosmetiky. Co ale dělám vždy, už drahnou dobu, leta letoucí, že spodní prádlo všech členů rodiny plus ručníky peru na vyvářku. Jsem tím „postižená“ od dob, kdy jsem to začla dělat kvůli mykóze, které jsem se pořád i přes léčbu nemohla zbavit. Ze ručníky a prádlo mírně vyblednou je nám šumák. Ale je teda fakt, že krajkové sexy prádélko takhle rozhodně neprat - my máme všechno 100% bavlnu.

Nám pomáhá na exém (resp. dcera měla na nohách flíčky), mýt se olejíkem. Smíchám si ho sama - do dávkovače na tekuté mýdlo (pozor, koupit nějaký se širším hrdlem, aby se to pak dalo snadněji vymývat) naliju zastudena lisovaný sezamový olej a nakapu do toho cca 15 kapek éter. oleje Candisan od Hadka. Protřepu. Pak se tělo namočí, místo sprcháče se použije trochu toho olejíku, který s vodou vytvoří takovou jako emulzi a pak se to zas vodou smyje. Na kůži zůstane výživný film, nedrbe se ochranná vrstva kůže. Exém jí zmizel a už se neobjevil. Já se tím taky odličuju a používám na pleť, postup stejný, jako u sprchování. Je to výborné i na první vrásky a na výživu pleti :palec: Žádné jiné „srajdičky“, ani krémy atd., na pleť už nepoužívám, tohle bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
25.9.18 10:31

@astoret já bych se toho nebála, když se to pak nechá projet jen v čisté vodě a dobře propláchne, nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
25.9.18 18:19

@stinga : ted jsem to vyprane obleceni ktere smrdelo nechala pul dne na balkone a uz snad vubec nesmrdi. A co ted ? Babo rad… vyperu to jeste jednou a kdyz to nebude vubec smrdet? Muze to i presto byt zdravi nebezpecne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
25.9.18 18:36

@gusica tak to by snad už mělo být dobré, pokud tam nejsou flíčky od plísně ani to nesmrdí, jo asi bych to taky vyprala ještě jednou, a pak třeba ještě za 14 dní to prozkoumat, očichat - a jak to nebude smrdět, tak bych normálně použila
ale už to skladuj v suchu, ty sklepy to je fakt problém a zkus ty vakuové pytle, kup raději menší velikost těch pytlů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
25.9.18 18:44

@stinga : no prave ze fleky byly jen v jednom.pytli a asi jen na 3 vecech. Ale preci mam jen strach ze tam proste neco zustalo. Potrebovala bych se zeptat nejakeho profika :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
25.9.18 20:57

@gusica tak to je těžké, jedině do nějaké laboratoře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
26.9.18 12:08

@gusica tady na bazárku seženeš krásné balíčky věcí levně.
Určitě bych volila nějaký bazárek než věci z pepca po 20-30 kč, když koupíš věci použité- značkové, vydrží několik dětí a myslíš i na přírodu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
26.9.18 12:21
@Káťa19 píše:
@gusica tady na bazárku seženeš krásné balíčky věcí levně.
Určitě bych volila nějaký bazárek než věci z pepca po 20-30 kč, když koupíš věci použité- značkové, vydrží několik dětí a myslíš i na přírodu :srdce:

já jsem zvolila též tuto variantu, dcera měla pár kousků nových, ale opravdu málo a jinak jsem kupovala tady balíky věcí - za cenu dvou nových overalů jsem měla 25 kusů oblečení, a dítě na zimu beztak není v kočárku vidět, co má na sobě, k doktorce se nosí nahé dítě v pleně a na doma je to jedno, jen když jsem šla k mamce do práce, muselo být dítě jako z cukru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat