Pletení a háčkování

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
24.3.14 11:47

Zrovna z Tery jsem dělala nákrčníky a super, je krásně měkkounká :palec: Žmolkovatí - jak která, zrovna ten nákrčník v zimě peru každý týden a je furt stejný :nevim:
Nevhodný na zimu - vlna mnohem lépe izoluje. Tzn. ve svetru z akrylu ti nebude tak teplíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
24.3.14 12:08

@Pipet Jé tak to je super, že je Tera tak dobrá :dance: No a když budu chtít někdy něco opravdu fest teplýho, tak koupím vlnu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
25.3.14 10:53

Ach jo, tak proběhla první zkouška čepičky :roll: Základ jsem vypočítala obvod hlavy děleno 3,14 a ještě ho udělala pro jistotu o 1,5cm menší a stejně je ta čepice nějaká větší :zed: Má to smysl háčkovat dál a doufat, že se ještě srovná? Nebo by měla přešně kopírovat hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
26.3.14 08:13

Nakonec mi to nedalo a vypárala jsem čepku :lol: Teďka už to vypadá líp. Pěkně kopíruje hlavu, ale říkala jsem si, že jsem mohla ještě jednu řadu ubrat, aby byla na hlavě trošku napnutá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.3.14 09:50

@Niiika88 To by pak sjížděla si myslím :think: Háčkování tak nepruží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
27.3.14 23:15

@Pipet Tak jsem čepičku dodělala. Dá se říct, že je celkem dobrá :) Dělala jsem jí na ohrnutí, ale byla dole moc široká. Asi se v tom návodu, co jsem měla ztratilo ubírání :zed:
A hlavně ani nevím jak se to dělá :roll: Mohla bys mi poradit prosím? Nebo můžu jako ubírání chápat sháčkování více sloupků dohromady?
Jak se ubírá a kdy s ním mám na čepičce začít? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.3.14 08:10

@Niiika88 Jj, ubírání - sháčkování. Nevím ale, já u čepice nikdy neubírala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
28.3.14 10:49

@Pipet Tak to je super :palec: Jak jsem včera projížděla net, tak jsem na to u některých čepic narazila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.3.14 10:51

@Niiika88 Asi záleží na vzorku a tak celkově na vzhledu, no… Baret se asi zužovat musí, že :mrgreen:
Jinak třeba poslední dvě řady udělat krátkým sloupkem - je pevnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
28.3.14 10:56

@Pipet U baretu je to jasný :) Ale bylo to u normálních čepic.
Tu co jsem teď zkoušela, tak byla jen z dlouhých sloupků.
S tím krátkým sloupekem mě to nenapadlo :zed:
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat. Chtěla bych dělat čepici, která bude mít levou půlku bílou a pravou červenou. Ale nevím jak to mám řešit se střídáním barev, jestli je na to nějaká finta :nevim:
Vím jak by se to dělalo, kdyby byla horní půlka bílá a dolní červená, ale takhle nevím, nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.3.14 11:02

@Niiika88 Normálně střídat barvy - máš dvě klubka, až chceš změnit barvu, tak poslední dvě smyčky sloupku necháš na háčku a to poslední protažení už uděláš novou barvou. Atd. Otázka, co s tou volnou nití z druhého klubka, musela bys ji vždycky přichytit jak pícháš do spodního sloupku :think:
Protože u rovné věci - háčkované v lícových a rubových řadách, tam to nemusíš řešit, ale při háčkování do kruhu by to tam na rubu překáželo…
Ehm, jestli to chápeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
28.3.14 11:08

@Pipet Ty konce bych už zaháčkovala, ale říkala jsem si, jestli to nejde udělat nějak, abych po každé půlce řady nemusela dostříhávat?
Asi to rovnou při háčkování nechávat z rubu té druhé barvy a pak je zase prohodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.3.14 11:11

Jasně, nestříhat, ale přichytávat na rubu… To by vypadalo hrozně, kdybys to stříhala a uzlovala a všude by ty konečky lezly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4517
28.3.14 11:18

@Pipet No jsem na to zvědavá :D Dnes nebo v pondělí koupí vlnu a vlítnu na to :D Jo a ještě jeden asi hloupý dotaz. Když budu mít kombinaci bílou a červenou, nepustí ta červená? Ale to by asi neměla ne :think:
Aby pak z toho chudák neměl červeno růžovou čepku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.3.14 15:35

Záleží na materiálu :think: Přinejhorším ustřihni od každé kousek a nech to chvíli spolu v hrnku s teplou vodou a uvidíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat