Plneny knedlik

35842
22.11.13 13:16

Plneny knedlik

Holky, jak udelat plneny bramborovy knedlik s uzenym, kdyz nemam a nesezenu uzene a hrubou mouku? Ziju v zahranici a mam na to hroznou chut :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.11.13 13:19

Copak, copak Paella už ti leze krkem? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
22.11.13 13:21

@pikola :mrgreen: :mrgreen: A máš papír a pastelky? Mohla by sis ho namalovat ;)

Nebo se ošiď tím, že koupíš nějaký točený salám a nastrouháš, mouka stačí polohrubá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
22.11.13 13:23

Taky mám ráda domácí knedlíky a mouku tak klidně dám polohrubou, vždy to bylo OK :nevim: Málokdy dělám takové piplačky, protože na to nemám čas, častěji používám práškové těsto :oops:, ale jednou za čas udělám. A taky proto jednou za čas, že na knedlíky musí být ty správné brambory, ne těsně po sklizni, ne moc vodnaté a ne naopak moc moučné, toto je ideální období.

Místo uzeného se do toho hodí šunka, horší varianta uzenina typu kabanos, někdo dává jako náplň škvarky(to ale moc nemusím).

Těžko srovnávat, protože v zahraničí můžou být na první pohled totožné uzeniny jiné..Manžel jedné příbuzné má sestru v zahraničí a když přijede dvakrát do roka na návštěvu, tak je celá rodina hostí ryze českými pokrmi - např. smažený sýr. Protože z jejich sýrů to udělat nejde, mají jinou konzistenci. To je jen přirovnání.

Naše polohrubá mouka by měla stačit, případně přidat trochu krupice, kdyby byly brambory „nové“ - jakože teď už nejsou. Kdybych si teď chtěla udělat bramborové knedlíky(hrubou mouku taky doma nemám), tak to z toho udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
22.11.13 13:23

Použíj prostě jinou mouku, a jakoukoliv lepší uzeninu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
22.11.13 13:24

8o 8o Nerozumím řeči tvého kmene.. :mrgreen: V Zemi kde nemají uzené bych bydlet nechtěla :jazyk:. Slanina tam neni? Já tam dávám klidně i slaninu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
22.11.13 13:25

Pokud mas mouku jen hladkou, asi se to hodne rozvari, krupici nesezenes?
No a naplnit musis holt necim jinym, jak nahradit uzene bez uzeneho asi neporadim :) Mozna nejakou sunku?
Hlavne si tu mouku nenech posilat, znam story, kdy kilovka bileho prasku v baliku zpusobila docela velkej poprask, ale uz je to teda par let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
22.11.13 13:26

Já když neměla uzený tak jsem dala nastrouhanej „točeňák“ nebo nějakej měkkej salám typu Gothaj. Sice to není uzený, ale i to se dá :palec: a místo hrubé bych dala polohrubou :nevim: :P

• Citovat
  • Upravit
69018
22.11.13 13:28

Ja nevim, kde zakladatelka zije, ale kdyz jsem studovala v Britanii, tak jedina mouka, kterou v beznem obchode meli, byla hladka (cili ani hruba, ani polohruba, ale superjemna hladka). Ktera teda byla fajn na peceni, ale na takovahle varena jidla dost na nic, protoze to blbe drzelo tvar a bylo to takove rozblemcane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35842
22.11.13 13:29

Uzene tady maji, no neco takoveho, ale nejsem si jista, zda sezenu. Mam serano :mrgreen: slaninu. Mouka jen hladka a nebo krupice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.11.13 13:30

Plácla bych tam nějakou kvalitní šunku, holt to nebude zauzený (i když i šunka možná jo :-D )… A místo hrubé mouky buď krupici (nemáte tam třeba krupičku na dětský kaše? :-D ) a trochu hladké mouky… Nebo jakoukoliv hruběji namletou mouku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
22.11.13 13:31

@pikola tak to dej půl napůl ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
22.11.13 13:33

Tak to bych radsi dala krupici nez hladkou. Knedliky z krupicoveho testa obcas delam, jsou trochu tuzsi, ale pekne drzi tvar a nerozvari se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
22.11.13 13:35

Já dávám do knedlíků půl na půl polohrubou a krupici, takže namíchej co máš a půjde to. Pokud nemáš uzené, tak co nějakou méně tučnou slaninu? Odzkoušej od všeho co Ti padne pod ruku kousek a vyber, něco určitě najdeš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
22.11.13 13:36

Klidne dej jen krupici, vubec nepoznas rozdil. A kup nejakou sunku a opraz ji a osol a pak to soupni do knedliku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí